Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
A nomád - Vezeklés a XXI. században
#69001

dokumentum

Egy különös, tehetséges, de a társadalom és a családi élet hagyományos kereteibe beilleszkedni képtelen ember kallódásának majd nyomtalan eltűnésének története, amely jó alkalom... több»

Rendező: Halmy György

Miffy kis és nagy kalandjai
#69002

animáció

Leesik a hó, és Miffy egy kismadarat talál kint a kertben. Szeretne gondoskodni róla a nagy hidegben, ezért egy kis kenyérmorzsával behívja a házba a madárkát. A madarak azonban nem a... több»

Magyar néptáncörökség
#69003

táncfilm

Előadók: Csillagszemű Gyermektáncegyüttes; Timár Kamara TáncegyüttesElhangzik: Honfoglalóinkra emlékezve; Pünkösdölő; Szlavóniai karikázó; Hajdútánc emlékek; Katonakísérő

Rendező: Kázsmér Kálmán

#69004

dráma | háborús | történelmi

A Magyar Királyi Székesfehérvári 17-s honvéd gyalogezred 1918. november 17.-én hazatér a frontról. Vajon hogyan tudnak visszailleszkedni egy ország életébe azok a katonák, akik hosszú... több»

Nemzeti dal
#69005

NA Nemzeti dal  (2000)

kísérleti film

Egy különleges Március 15-e. A Nemzeti Múzeum lépcsőjén a siketnémák jel-nyelvén "hangzik el" a Nemzeti Dal.

Ízőrzők: Szentkirály
#69006

dokumentum

Szentkirályra, az ásványvíz hazájába helyi különlegességekkel vártak bennünket. Első nap a forgatás a Faluház mögötti kemencéknél zajlott. Itt elsőként Kökényné Erzsike... több»

Rendező: Móczár István

#69007

dokumentum

Időről-időre minden sportban felbukkan egy sportoló, aki újraírja az adott sport történelmét. Adam Ondra, a 25 éves cseh mászó teljesen új alapokra helyezte a gondolkodásunkat... több»

Béres József életútja
#69008

dokumentum

A dokumentumfilm kortanúk, valamint Dr. Béres József és Béres Klára személyes vallomásain és id. Béres József, a Béres csepp feltalálójának visszaemlékezésein keresztül idézi... több»

Serpentine
#69009

NA Serpentine  (2016)

animáció | rövidfilm

A film egy fiatal nő fantáziái kapcsán mutatja be saját magával kapcsolatos elképzeléseit, önértékelését és félelmeit. több»

Rendező: Bronwyn Maloney

Dzsessz Párizsban
#69010

A késõi ötvenes évek Párizsa. A New York-i fekete zenész, Dale Turner pár napra érkezik a városba. Különös kapcsolat alakul ki közte és a helyi dzsesszzenész között. Tudják,... több»

Európa-diplomás természeti kincseink
#69011

dokumentum

Hazánk természeti kincseinek, változatos flórájának és faunájának megőrzésére egyre több nemzeti parkot, tájvédelmi körzetet jelölnek ki. Vannak azonban nemzetközileg is számon... több»

Rendező: Kocsis Tibor

Megisszuk az árát
#69012

dokumentum

Különféle állami szervek foglalkoznak az alkoholizmussal, mely népbetegség Magyarországon. Dr. Avar Pál „háromszög-terápiája” a beteg mellett a családtagokat is bevonja a... több»

Rendező: Zombori Katalin

XXereLem
#69013

NA XXereLem  (2016)

dokumentum

Egy esztendővel ezelőtt még több mint százhúsz kilóval mutatott többet a mérleg, amikor Adrian ráállt. A kövérség megnehezítette az életét, ezért belevágott a fogyókúrába. A... több»

ember arccal néz rám, s elhiszem a kőnek - születésnapi látogatás Hunyadi Lászlónál
#69014

életrajzi

A marosvásárhelyi művész történelmi személyiségekről készült köztéri szobrok, mellszobrok és plakettek alkotója, de neki köszönhető a korondi székely kerámiakészítés... több»

Rendező: Babiczky László

Plutó és Puck
#69015

dokumentum

Egy szelíd mosómedve és egy szelíd holló kalandjai falun, erdőn, mezőn át, amelynek során mindketten sok borsot törnek az útjukba kerülő emberek és állatok orra alá. A mulatságos... több»

Gastroblues Fesztivál - Back II Black
#69016

zenés

Az 1996-ban alakult Back II Black zenekar fiatalos, dinamikus hangzásával a magyar könnyűzene egyik legjelentősebb csapata. A fekete zene stílusjegyeit saját elképzeléseikkel ötvözve... több»

Rendező: Vincze Zoltán

A szépségipar kulisszatitkai (Az igazság a szépségiparról)
#69017

dokumentum

Sokunk a megszállottja annak, hogy hajszoljuk a fiatalabb, vonzóbb, fényesebb változatunkat. Ám a több ezer szépségipari termék közül, melyeket buzgón megvásárolunk, soknak kevés,... több»

#69018

NA Saroküzlet  (1978)

játékfilm | romantikus

Albert Mully az ipari kémkedés vádjával ártatlanul elítélt geológus, öt év után szabadul. A vonat indulása előtt betér a helyi kocsmába, ahol megismerkedik két férfival, akikről... több»

Gyermekfilmek - Július 16
#69019

-Száz éve történt: Ez a módi! Rendező: Szoboszlay Péter-Gusztáv: Gusztáv elidegenedik Rendező: Nepp József

Egy halálraítélt vallomása
#69020

dokumentum

Obersovszky Gyula író - költőt 1956 után halálra ítélték újságírói, írói tevékenysége miatt. Miért? Hogyan gondolkodik a világról ez az ember?