Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#69061

dráma | horror | western

A történet egy nőre koncentrál, aki próbál megszökni a vámpírok markából, illetve a modern társadalomban megbirkózni egy ősik átok okozta megpróbáltatásokkal. több»

Farsangi hagyományőrző kaláka Kézdivásárhelyen
#69062

dokumentum

Az 1990-es rendszerváltás óta hagyománnyá vált Kézdivásárhely főterén a farsangtemtés. Ilyenkor a város apraja-nagyja kíváncsi a környékbeli falvakból érkező farsangolókra,... több»

Rendező: Makó Andrea

A 3Testőr
#69063

NA A 3Testőr  (2009)

animáció

Hogy múlik az idő, hogy múlik az idő, hogy múlik az idő, hogy múlik az idő... A fogalmi és a privát (társadalmi) idő groteszk víziója mozgóképekben megfogalmazva.

Rendező: Hegedűs 2 László

Szereplők: Esterházy Péter

Roadmovie
#69064

NA Roadmovie  (2007)

rövidfilm

Film operettbetéttel, macskák nélkül...

#69065

akció | dráma | rövidfilm | thriller

Egy bérgyilkos élete legnehezebb küldetésével szembesül, amikor tudtán kívül az ördög meggyilkolását adják neki feladatul. több»

Rendező: Eli Stern

Szereplők: Ariel Eliaz, Donnie Lyons

Vasárnapi szülők
#69066

játékfilm

A tizenéves Juli egy szigorú nevelőintézet lakója. Mint minden korabeli lány, ő is rettenetesen vágyik a szabadságra és a szeretetre.

A vaddiófa árnyéka
#69067

dokumentum

A vaddiófa árnyéka című portréfilm főhőse - szakmája szerint - szerszámkészítő. Ez áll a névjegykártyáján is, persze mellesleg a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli... több»

Rendező: Péterffy András

Írország
#69068

NA Írország  (2003)

road movie

Dublinban gyönyörűek a György-korabeli régi házak, impozáns a Trinity College és a katedrális, lenyűgöző a tűnek nevezett hatalmas oszlop az O'Connor út végén, bár az ír... több»

Rendező: Meronka Péter

Ára 2,70 Ft
#69069

animáció

A tárgyak élete soha nem ér véget. Még akkor sem, ha elhasználódnak, és bekerülnek a nagymama kacatos sufnijába.

Uszodai tolvaj
#69070

dráma | rövidfilm

Nyári szünet. A kisvárosi kamasz gyerekek a régi sportuszodában ütik el az időt. Rigó, a helyi úszóbajnok, a lányok kedvence és Gyuszi, aki mindenhova követi Rigót, éjjel-nappal... több»

Kállai Ferenc
#69071

életrajzi

"Életpályája, színházi és filmszerepei fontos részét képezik a Kállai Ferencről készített filmünknek, jómagam azonban még fontosabbnak tartom azokat a szép, ironikus... több»

Rendező: Zsigmond Dezső

Égből pottyant szerelem
#69072

rövidfilm

Ebben a fikciós, ugyanakkor szellemes, vidám történetben egy fiatal, űrbéli lány-lény földi kalandjait követhetjük nyomon. A film a beilleszkedésről szól; emberi érzésekkel,... több»

Rendező: Horváth Szilárd

A sötétség virágai
#69073

életrajzi

Lakatos István az Újhold költője volt. A nyolcvanas években Nemes Nagy Ágnessel és Lengyel Balázzsal együtt ő indította útjára az Újhold Évkönyvek sorozatát. Egyik legjelentősebb... több»

Rendező: Iván Pál

#69074

horror

Egy nyári táborban történt tragédia után néhány nevelő az életéért küzd egy álarcos gyilkossal szemben.

Medicik és magyarok
#69075

dokumentum

A műsor Firenze és Magyarország több évszázados történeti, politikai és kulturális kapcsolatait mutatja be a 14. századtól egészen a 18. századig.

Rendező: Erdőss Pál

Ízőrzők: Bajna
#69076

dokumentum

Bajna csodálatos környezetben, az erdőkben és vadregényes tájakban gazdag Bajnai-medencében fekszik a Gerecse szívében, Komárom-Esztergom megyében. A filmben láthatjuk, hogy készül a... több»

Rendező: Móczár István

#69077

családi | dráma

Egy countryénekes beleszeret álmai nőjébe, és választania kell a szerelem és a sztárságról szőtt álmai között Nashville-ben. több»

NEM
#69078

NA NEM  (1987)

rövidfilm

A groteszk hangvételű film hőse egy fiatal fiú, aki beleszeret egy fotómodellbe. Mivel még csak fényképen látta, elhatározza, hogy a föld alól is előkeríti a lányt.

Jánoskúti Márta - A részletek poétája
#69079

életrajzi

A magyar jelmeztervező iskola kiemelkedő képviselőjeként eddig több száz különböző korban játszódó, eltérő műfajú és stílusú színdarab, játék- és tévéfilm... több»

Rendező: Sára Júlia

Parkélet
#69080

NA Parkélet  (2003)

dráma | rövidfilm

Hová tűnik a tudat, merre kalandozik az emlékezet, ha nincs a jelen racionalitásába, számok, adatok ismeretébe zárva? A rövidfilm két idős hölgy egy hétköznapi délutánjának... több»