Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
A fejenincs Írástudó
#71221

dráma

Egy rettegett és kegyetlenkedő nagyurat holtan találnak szobájában szolgái egy átlagos reggelen. A lakosztályát őrző őrök sem értik a történteket. Az eset kivizsgálását vezető... több»

Csók
#71222

NA Csók  (2001)

rövidfilm

A rendező játékfilmet szeretett volna forgatni az irodalmi alkotásból. Ahhoz, hogy pénzt és támogatókat szerezzen, leforgatott hozzá egy "ajánlóanyagot". A nagyjátékfilmből nem lett... több»

Áradat után
#71223

dokumentum

A rendező felkeresi anyja Fukusima közeli szülővárosát, hogy feltárja az atomenergia bűvöletében élő múltat és a katasztrófa utáni jövőt. Történetek, amelyeket nem láthatunk a... több»

Rendező: Kyoko Miyake

15 esztendeje
#71224

dokumentum

Díjak:1961 - II. Magyar Rövidfilmszemle: dokumentumfilm kategória I. díj

Rendező: Bokor László

Hátszíj szövőszék
#71225

dokumentum

Ecuadorban, az Andok hegyláncai között a kecsua nyelvű indiánok helyenként még használják a hátszíj szövőszéket. Ez a néprajzi őskövület a világ egyik legősibb... több»

Rendező: Letenyei László

#71226

dokumentum

A tény, miszerint az ember tehetetlen a természet erőivel szemben, leginkább a hegyvidéken mutatkozik meg. Az Alpok töretlen vonzerejét is a négy elem, a levegő, a föld, a tűz és a... több»

#71227

dokumentum

Amikor az ember híján van az alapvető szükségleteknek, akkor ugyan mi lehet emberséges megoldás? Uganda egyik városában, Nansanában éppen vizhiány van és csak nem érkezik az eső. A... több»

Rendező: Julian Nabunya

#71228

dokumentum | zenés

Netflix

Ez a dokumentumfilm a Racionais MC's nevű befolyásos hip-hop csoport történetét meséli el, akik az utcai költészetet erőteljes mozgalommá alakították Brazíliában és világszerte. több»

Rendező: Juliana Vicente

Szereplők: Edi Rock, Ice Blue, Mano Brown

Kónya & Conia
#71229

dokumentum

Cremona a hegedűkészítés fellegvára. Itt él egy magyar származású hegedűkészítő dinasztia, a Kónya család, akiknek neve azonban már olaszosan hangzik. Az ő történetükön... több»

Rendező: Cselényi László

Wiener Walzer
#71230

"Arra gondoltam egyszer, még a hetvenes években, hogy be kéne zsúfolni különböző embereket egy zárt térbe egy hullával, és kideríteni, ki hogyan viselkedik ebben a szituációban? A... több»

Az 1001. kilométer
#71231

játékfilm

A negyvenes maszek leviszi a szeretőjét vidékre a bejáratós nyugati kocsijával. Egy nagy falusi lagziba keverednek, és ez mindkettőjüknek megváltoztatja az életét.

Recsk 1950-53 - Egy titkos kényszermunkatábor története
#71232

dokumentum

A recski internálótábor közvetlenül az Államvédelmi Hatóság felügyelete alatt működött 1950 és 1963 között. A politikai, történelmi gyökerekig hatoló elemzésben volt rabok,... több»

Megmaradni
#71233

NA Megmaradni  (2001)

dokumentum

Kárpátalján a II. világháborút követően a görög-katolikus egyházat adminisztratív úton megszüntették. Ám Tódor püspök kezdeményezésére még negyven éven át illegalitásban... több»

Rendező: Seregi Zoltán

Miniatűr vadászok
#71234

dokumentum

A természetfilmek tele vannak nagy, erős és híres ragadozókkal, igazságtalanul elvéve a rivaldafényt apróbb társaiktól. A film most ezt a mulasztást pótolja, olyan miniatűr... több»

#71235

NA Courage  (2016)

Egy férfi próbálja összeszedni a bátorságát a nőkkel kapcsolatban, amikor hirtelen rátalál egy nagy bölcsességre.

Szónokképző tanfolyam
#71236

dokumentum

Ironikus dokumentumfilm sablonos szónoklatokról és ünnepségekről, és arról, hogyan fogalmazzuk bonyolult, értelmetlen körmondatokba gondolatainkat.

Rendező: Ragályi Elemér

Rákóczi Ferenc emlékeinek nyomában (Rákóczi Ferenc emlékeinek nyomában)
#71237

dokumentum

A film bemutatja II. Rákóczi Ferenc szülőhelyét, a borsi kastélyt. Az épület a fejedelem születését követően többször cserélt gazdát, szinte teljesen tönkrement. Felújítása... több»

A muzsikás kismalac
#71238

animáció

A mese arról szól, hogyan nevetteti meg a malacka a királyt.

Rendező: Koltai Jenő

Columbo – Fekete etűd
#71239

krimi

A fiatal és tehetséges zongoristanő, Jenifer Welles egy nap megfenyegeti a szeretőjét, Alex Benedictet, a híres karmestert. A lány azzal tartja rettegésben Alexet, hogy nyilvánosságra... több»

Tiszta lap
#71240

NA Tiszta lap  (2001)

dráma | játékfilm

Az I Scream balett neves alkotói - Szirtes János, feLugossy László és barátaik - újra bemutatják a "zen-buddhista televíziót". Filmjük elmélkedés a látás természetéről a... több»