Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Egy megtagadott hazafi
#71201

dokumentum

Moldován Gergelyt, a kolozsvári Ferenc József Tudományegyetem román származású egykori tanárát majd rektorát nemcsak az 1920-as történelmi változás után, de még napjainkban sem... több»

Rendező: Sas Péter

Nők a hinta körül
#71202

dokumentum

Székelyföldi tanyáján második házasságából származó kisgyerekeivel él János. Az ötvenéves férfi, feleségének halála után asszonyt keres. A 21 éves Ildikó munkásból vált... több»

Bajazzók
#71203

NA Bajazzók  (1979)

zenés

Vándorkomédiások érkeznek egy kis calabriai faluba. Egyikük, Tonio szerelmes Neddába, az együttes vezetőjének, Caniónak a feleségébe. Az asszony viszont a fiatal Sylviót szereti,... több»

Het grote geld: openhartige onthullingen van een insider
#71204

rövidfilm

A dokumentumfilmben egy férfi szólal meg, aki az igazságért harcol és küzd a hamis hírek ellen. több»

Görögország
#71205

dokumentum

Az ismeretterjesztő film Görögörszág szárazföldi részeit mutatja be. Az ország szellemi és kulturális központja, Athén mellett megismerkedhetünk Szaloniki, Olympia, Delphi... több»

Rendező: Molnár Z. Tamás

A megpróbáltatások erejével
#71206

dokumentum

Megalakulásának 50. évfordulóját ünnepelte az Ontarioi Független Magyar Református Egyház. A pezsgő magyar közösségi élet lelke egy kis család: Szabó Sándor püspök úr,... több»

Sövér Elek - Emlékképek
#71207

dokumentum

2007 nyarán a III. Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábornak a Gyergyóalfalu melletti Vadárvácska erdei szállás adott otthont. A Bucsin-tető alatti környezet méltó helyszínt... több»

Rendező: Szirti László

Vasárnapi szülők
#71208

játékfilm

A tizenéves Juli egy szigorú nevelőintézet lakója. Mint minden korabeli lány, ő is rettenetesen vágyik a szabadságra és a szeretetre.

Az utolsó Üllői úti császár
#71209

életrajzi

Portréfilm Albert Flóriánról az utolsó igazán karizmatikus labdarugóról az Üllői úton.   több»

Jocó
#71210

NA Jocó  (2003)

rövidfilm | vígjáték

Jocó rendőr. Egy pestkörnyéki faluban él, a városba jár be dolgozni. Be nem áll a szája, imád beszélni: többnyire arról, hogy mi történt vele élete másik színterén.

Brooklyn
#71211

NA Brooklyn  (2009)

játékfilm

Zoltánt egy napsütéses tavaszi napon gyanús viselkedése miatt veszi üldözőbe egy éppen gyilkossági ügyben eljáró nyomozó. Még nem tudja miért is követi a férfit, de... több»

Volt egyszer egy háború
#71212

dokumentum

1967-ben, a hatnapos háborúban Izrael nemcsak hadászatból, hanem hazaszeretetből is vizsgázott. Izrael állam megalakulása óta először jutottak el a zsidók, szent helyükhöz, a... több»

Rendező: Balogh Júlia

Pearl Harbour hősei
#71213

dokumentum

Dokumentumfilmünkből megtudhatjuk, miként változtatta meg Pearl Harbor a történelem menetét: mintegy 75 évre kihatott Amerika hadviselésére, és hősöket faragott az átlagemberekből.... több»

Kis-Balaton
#71214

NA Kis-Balaton  (2003)

dokumentum

A Kis-Balaton csodálatos lápvilága évszázadok óta ad életteret ritka növény és állatfajok sokaságának. Története során többször sodorta veszélybe ezt a tájat az emberi... több»

Rendező: Zöldi István

Fedőszáma: MN-1480 (Fedőszáma: MN-1480)
#71215

dokumentum

Az MN-1480 Magyarország egyetlen harcászati-hadműveleti rakéta dandárja volt a rendszerváltásig. A létét is titkolták, még a honvédségi berkeken belül is csak legendák keringtek... több»

Béni bácsi
#71216

dokumentum

Gaál István utolsó pillanatban készített filmet mesteréről, "testvéréről", barátjáról. A sugárzó egyéniség ereje, s a film személyes hangvétele minden lelket megérint.

Rendező: Gaál István

#71217

NA Nowhere to Hide  (2020)

(1)

akció | kaland | krimi | thriller | vígjáték

Egy fiatal nő bosszúra készül azok ellen, akik gyerekkorában tönkretették az életét.

Mindjárt meghalok
#71218

dráma | rövidfilm

Kasza András buszsofőr tovább marad ágyban, ezért sietnie kell. A film András halál előtti pillanatait örökíti meg. Egy aranyos kiskutya váratlanul megváltoztatja az életét.

Rendező: Fazekas Péter

Szereplők: Piti Attila

Ízőrzők: Mesztegnyő
#71219

dokumentum

A kis somogyi település Balatonmáriától nem messze fekszik, gasztronómiáját tekintve pedig hagyományos rétesfesztiváljáról híres. A filmből tehát megismerhetjük jó néhány... több»

Rendező: Móczár István

#71220

dokumentum

Elképzelted már valaha, hogy is nézhet ki a Föld az űrből? Gyere és csatlakozz az Endeavour űrhajó legénységez egy elképesztő utazásra, hogy megtapasztalhasd – tökéletes... több»