Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Yantra
#71181

NA Yantra  (2008)

kísérleti film

A yantra alapvető alakzatai a négyszög, a kör, a háromszög és a pont, melyek mind szerves összefüggésben vannak egymással. A négyszög a külső anyagi realitás, a föld, az ember... több»

Rendező: Tóth T. Tamás

Kinga üzenete
#71182

dokumentum

A pápa egy sok évszázados folyamat végeredményeként Ószandecben szentté avatta IV. Béla lányát, Kingát. Egy magyar szenttel több - mondhatnánk elbizakodottan. De a majd 1000 évig... több»

Rendező: Cselényi László

Maya
#71183

NA Maya  (2010)

rövidfilm

A háromdimenziós technikával készült táncfilm témája a káprázat, az érzéki csalódás, azaz a tapasztalt világ illuzórikus volta, amely a tudatnak köszönhető. A születés... több»

Egy igaz ember
#71184

dokumentum

"Illés papi..." - sokan, még olyanok is, akik személyesen nem ismerik, gyakran így emlékeznek meg róla... Tanítványai számára pedig egyöntetűen ő a "Drága Papikám!" Egy zsidó... több»

Rendező: Edelényi János

Szereplők: Illés György

Pannon halom
#71185

dokumentum | rövidfilm

Álfikciós dokumentumfilm.A kereszténység ezer éve alapított zászlóshajója, a világörökség része, Panonhalma.Hőseink az apátságról szemközti dombtetőn - Nyúl és Ravazd... több»

Zombillennium
#71186

animáció

A vidámpark az egyetlen hely a világon, ahol a vérfarkasok, vámpírok, zombik meghúzhatják magukat. Amikor egy ember azzal fenyeget, hogy nyilvánosságra hozza titkukat, a menedzser... több»

Mese az ágrólszakadt igricről
#71187

családi

Tersánszky meséje ott kezdődik, ahol a mesék általában befejeződni szoktak:az igric elnyerte a királylány kezét és a fele királyságát. Igen ám, de a zord királyatyának szigorú... több»

Garas Dezső-portré
#71188

életrajzi

Könnyű délutáni beszélgetés a népszerű színésszel, Garas Dezsővel művészetről, pályatársakról, életről és mindenről, ami fontos.Beszélgetőtárs: Makk Károly

Rendező: Makk Károly

#71189

dokumentum

Magasan a Föld fölött, a földi távcsövek képét torzító légkör rétegein túl, működik az egyik legcsodálatosabb készülék, amit emberi elme valaha alkotott. A Hubble űrteleszkóp... több»

Taliándörögd
#71190

dokumentum

A juhász, a hentes és a vasgyári munkásból lett tiltott szeszfőző gondolatai fociról, boldogságról. A 770 fős falu egyszerű dolgos napjai a Szőke Andrástól már megszokott... több»

Rendező: Szőke András

#71191

akció | dráma | kaland

A film története szerint egy férfi úgy érzi, hogy nincs már miért élnie, ezért egy eposzi utazásra indul, amely során átértékeli életét... több»

Óriásdenevérek birodalma
#71192

dokumentum

Az izgalmas filmben egy fotós és egy biológus beveszi magát a dél-mexikói rengetegbe, hogy két ritka, elvétve emberi szem elé kerülő húsevő denevérfaj után kutasson. több»

Thomas a gőzmozdony: A nagy felfedezés
#71193

animáció

Mindenki Sodor legnagyobb ünnepnapjára készülődik. Thomas a nagy sürgés-forgásban egy elhagyatott városra bukkan. A Kövér Ellenőr nagyon megörül a felfedezésnek, úgy dönt, a... több»

Ízőrzők: Méhkerék
#71194

családi | dokumentum

A nyolcvan százalékban román nemzetiségűek által lakott Méhkerék a román határ mentén fekvő kis település, mely világot járt néptánc együtteséről híres. Hagyományos... több»

Rendező: Móczár István

Vad Norvégia
#71195

dokumentum

A hatalmas erdők, rögös partvonal és belső felföldek olyan tájak, melyek mélyen rezonálnak a skandináv lélekben; csakúgy, mint az ikonikus állatfajok, amik kiemelten szerepelnek ebben... több»

Kukorelly Endre
#71196

életrajzi

Kukorelly Endre /1951/ látszólag apoétikus, a köznyelvhez közelítő, ironikus költészetével ismerkedhetünk meg A költői percek mai adásában. Elhangzik: "Élet és nem, ezeket... több»

Rendező: Mérei Anna

A tuaregek földjén
#71197

dokumentum

A film egy legtöbbünk számára ismeretlen földre, Dél-Algériába, azon belül is az Ahaggar-hegységbe vezeti el nézőit. Az algír szahara őslakói a kékruhás tuaregek, akik... több»

Kastélyok lakói
#71198

dokumentum

Filmio

A keszthelyi, szécsényi, gödöllői, szigligeti, hédervári kastélyok és egykori lakóik szívszorító állapotát és életét mutatja be a film.

Rendező: Elek Judit

Marha-jó
#71199

NA Marha-jó  (2002)

dokumentum

A marhahúsból készült ételek a tradicionális magyar konyha részét képezik. Az utóbbi években alaposan visszaesett a marhahús fogyasztása. A film azt mutatja be, milyen intézkedések... több»

Rendező: Koller M. Gábor

A bunda
#71200

NA A bunda  (1966)

játékfilm

Gerhart Hauptmann 1983-ban írt tolvajkomédiája. Megírásakor elsősorban saját tapasztalataira támaszkodott, a karaktereket a környezetében élőkről mintázta, Dr. Fleischer szerepében... több»