Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Madeleine McCann rejtélyes eltűnése
#71301

dokumentum

Noha Madeleine McCann szülei meg vannak győződve arról, hogy kislányukat nyaralás közben a portugál üdülőhelyen elrabolták, hamarosan rájuk terelődik a gyanú... több»

A négy évszak
#71302

animáció

Vivaldi A négy évszak című zeneművére készült Cakó Ferenc homokfestménye. A néző előtt tárul fel a zene csodálatos hangvilága, a négy évszak különböző hangszínei a... több»

Rendező: Cakó Ferenc

Áldozati oroszlánok
#71303

dokumentum

Az Áldozati oroszlánok a dél-afrikai környezetvédelmi újságíró és szafari szervező Ian Michler valamint az amerikai vadász, Rick Swazey útját követi nyomon. A dokumentumfilm... több»

Beton és kristály
#71304

dokumentum

Budán a Tábor-hegy mélye egy titokzatos alagútrendszert rejt. A belőle nyíló, 2011-ben felfedezett Királylaki-barlang igazi különlegesség: a benne található változatos kristályok... több»

Rendező: Ádám Bence

Túlélni a szigorítottat
#71305

dokumentum

Lisa Ling 2005-ben izgalmas bepillantást adott a nézőknek a Kaliforniai Állami Börtön konfliktusokkal és rasszok közötti villongásokkal terhelt belső életébe. Mi történt azóta az... több»

A soponyai Zichy-kastély
#71306

dokumentum

A film segítségével a soponyai Zichy-kastély történetével, építészeti értékeivel és a hasznosítás lehetséges módjaival ismerkedhetünk meg.

Rendező: Lugossy István

A sötétség titkai – Ártatlanság
#71307

thriller

Több tizenéves lány részt vesz egy titkos rituáléban, ahol egy természetfeletti lényt észlelnek. több»

Székely Vágta
#71308

Hatodik éve szervezik meg a Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi előfutamát, a Székely Vágtát. Idén is az Óriáspince-tetőn ülnek nyeregbe a legjobb székelyföldi lovasok, itt mutatkoznak... több»

A macskacicó
#71309

animáció

Az öreg király arra a fiára hagyja a királyságát, aki a legszebb feleséget találja magának. A két nagyobb fiú a grófkisasszonyokból válogat, de a legkisebb királyfi csak az erdőben... több»

Rendező: Szabó Emese

A Vargyas-szoros elveszett világa
#71310

dokumentum

A Hargita hegységben eredő Vargyas-patak 4 km hosszú mészkőszurdokát óriás sziklatornyok, magas sziklafalak és számos barlang tarkítja A szurdokerdőben legyen tél, vagy nyár,... több»

#71311

dokumentum

A Lávabirodalom - Tűzvonalban Hawaii-on című ismeretterjesztő sorozatban a Hawaii-szigetek buja esőerdőinek szomszédságában található vulkánok titkait kutatja. Nem csak arról ad... több»

Rendező: Nick Kennedy

Vissza a szakadék széléről
#71312

dokumentum

Európa vadvilága nagy bajban van. Ma több állatot és növényt fenyeget a kipusztulás, mint az emberiség történetében bármikor. És most először, ezt a kipusztulást egyetlen faj... több»

Homo faber - Fehér mesterség
#71313

dokumentum

A film a kézi papírmerítés titkaiba avatja be a nézőt, s közben megidézi ennek a kultúrtörténet szempontjából kiemelkedő fontosságú anyagnak, az általa hordozott kézírásnak és... több»

Rendező: Kis Klára

A lélek horizontja
#71314

életrajzi

Hengsberger Cecília iparművész, selyemfestő tevékenységét egy divatbemutató-performance keretében ismerjük meg. A művész egy interjúban is megfogalmazza, hogyan születnek valóban... több»

Rendező: Mezey Rozália

Szereplők: Hengsberger Cecília

A nagy gorilla kaland
#71315

dokumentum

John Bishop humorista hegyi gorillákkal találkozva megállapítja: nem is különböznek annyira a saját családjától. Csatlakozik a Gorilla Doktorokhoz, akik állatorvosokként a vadonban... több»

Még mindig ültetek fákat - Dokumentumfilm édesapánkról
#71316

dokumentum | életrajzi

"Úgy teszek, mint Luther: még mindig ültetek fákat," összegzi a jövőbe vetett töretlen hittel kilencven dolgos esztendő tanulságát a hatgyermekes evangélikus lelkész, aki háromszáz... több»

Rendező: Mátis Lilla

Húsvét-sziget: Egy civilizáció bukása
#71317

dokumentum

A Húsvét-sziget a Föld egyik legtávolabbi és legnehezebben megközelíthető szárazulata – az ember mégis meghódította, és egy virágzó, gyorsan gyarapodó kultúrát hozott létre... több»

Béres Alexandra - Lendületben
#71318

táncfilm

"Ezúttal egy olyan edzéstervet dolgoztam ki és ajánlok Neked, amely nem engedi ingadozni a pulzusod és ennek segítségével megpróbállak mindvégig az úgynevezett "zsírégető... több»

Szereplők: Béres Alexandra

Kalória-titkok (Az igazság a kalóriáról)
#71319

dokumentum

Dr. Chris van Tulleken azt vizsgálja, hogy mik a kalóriák, mit tesz velük a testünk, és miért nem lenne szabad bíznunk az élelmiszercímkékben. A műsor azt mutatja be, miképp lehetünk... több»

Porrajmos - Cigány holokauszt
#71320

dokumentum | történelmi

A cigány holokauszt eseményei az elhallgatott történelem lapjaira tartoztak. A cigány áldozatok sorsa egészen a legutóbbi időkig nem került az érdeklődés középpontjába, az... több»