Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Védőőrizet – Magyar politikai foglyok náci koncentrációs táborokban
#71561

dokumentum

A nácik által politikai okokból letartóztatott, koncentrációs táborba hurcolt magyarok száma jóval nagyobb, mint ahogyan az a köztudatban él. A Gestapo a megszállás után és a nyilas... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

Kis Malac Nagy története
#71562

dokumentum

Malacka meséli: "... és akkor a doktornő azt mondta, ez egy nagyon csúnya betegség, sokáig fog tartani, kemoterápia, gyógyszeres kezelés, ez meg az, és akkor én ránéztem és azt... több»

Rendező: Sólyom András

Autogram
#71563

NA Autogram  (2005)

dráma | rövidfilm

TV-ben (Filmbox Plus, csütörtök 01:33)

Egy fiatal srác gyakorolja egy tükör előtt franciául: "Kérek szépen egy autogramot apukámnak, a neve Béla". Kisétál a mozi előterébe, Jeanne Moreau-ra vár.Amikor a díva megjelenik,... több»

Világrengető rablások
#71564

dokumentum

A sorozat a világ legarcátlanabb rablásainak hihetetlen, de igaz történetét meséli el. Akciódús jelenetek segítségével lépésről lépésre kalauzolja végig a nézőt a... több»

A beszélő köntös
#71565

játékfilm

A török és a kuruc zaklatásainak egyaránt kitett XVI. századi Kecskemét városa négy szép lányért cserébe védelmül egy béget szeretne a budai pasától, de csak egy köntöst kap.... több»

Nocturne
#71566

NA Nocturne  (2000)

kísérleti film

Egy idős asszony halála előtt visszaemlékezik életére, élete néhány szép, vagy fájó mozzanatára. Mindez hét perces lírai feldolgozásban, csupán zajokkal, atmoszférával,... több»

Varjúháj
#71567

NA Varjúháj  (2018)

Egy kisfiú története, aki anyukája betegségét és saját szorongását sötét, mágikus fenyegetésként éli meg. több»

Levegő nélkül a mélyben
#71568

dokumentum

A szabadtüdős merülés elképesztő teljesítmény, kiváltságos adomány és pompás lehetőség is egyben a természet zavartalan megfigyelésére. Pierre Frolla négy világbajnoki címet... több»

Varsói melódia
#71569

Az orosz Viktor és a lengyel Helga 1946-ban szeretnek egymásba. A korabeli törvények értelmében azonban nem házasodhatnak össze, mert Helga nem szovjet állampolgár... A Katona József... több»

Egyszemélyes duett
#71570

Stephanie, a híres hegedûmûvész megbetegszik sklerosis multiplex-ben. Élete darabokra hullik: karrierje hirtelen megszakad, zeneszerzõ férje megcsalja egy másik nõvel, kedvenc... több»

Szabadság és béklyó
#71571

életrajzi

A kortárs erdélyi prózaírás kitűnő képviselője Szilágyi István, a kolozsvári Helikon című irodalmi lap főszerkesztője. Emlékezetes regényei: a Kő hull apadó kútba és az... több»

Rendező: Rudas Gábor

Szereplők: Szilágyi István

Tetthely - A megállíthatatlan
#71572

krimi

Felesége halála után Nick Tschiller (Til Schweiger) elszabadul, és nem nyugszik, míg kézre nem keríti Firat Astant (Erdal Yildiz). Az ügy hátterében oroszok állnak, akik a csecsen... több»

Ebéd
#71573

NA Ebéd  (2005)

dráma | rövidfilm

Együtt egy bolygón. Ketten egy lakásban. Hirtelen minden megváltozik köztük. Még nem látjuk őket, de képről-képre, fokozatosan, kibontakozik a dráma.

Rendező: Sólyom Miklós

Örökkön örökké
#71574

játékfilm

"Ha valaki egy életen át becsületesen dolgozik, annak öreg korára sem lehetnek gondjai." Ez a frázis jól hangzik egy öregek estéjén, de a valóságban már a nyolcvanas években sem... több»

Zenés műszak
#71575

dokumentum

Csepel, gyártelep, 30 popzenekar, 19 óvóhelyen, a négy emelet magasságú ablaktalan, atombiztos bunkerekben és a föld alatti pincékben beköt. Este jönnek, reggel mennek, közte... több»

Rendező: Oláh Lehel

Negyedik forduló
#71576

dráma

Három fordulóban zajlanak a felvételi vizsgák a Színház- és Filmművészeti Főiskola filmrendező szakára. Az utolsóban 6 fős csoportokra osztják a jelentkezőket, akiket a közös... több»

Gólyamese
#71577

NA Gólyamese  (2005)

dokumentum

A film a nyílt örökbefogadásról szól, amikor az anya nem tudja, vagy nem akarja felnevelni születendő gyermekét, ezért örökbefogadó szülőkre bízza. A várakozás, a felkészülés... több»

Rendező: Dobray György

A fitness tudományos szemmel
#71578

dokumentum

Ez a műsor annak a tudományos feltárása, amit jelenleg a testmozgás és az egészség közötti különleges összefüggésről tudunk. Egy útmutató, hogyan legyünk a lehető... több»

Gyermekfilmek - Július 25
#71579

-Gusztáv: Gusztáv halogat Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A király, aki nem akarta férjhez adni a lányát Rendező: Jankovics Marcell, Toró Annamária-Piros alma szép meséi: Az... több»

Erdély harangjai
#71580

dokumentum

Az erdélyi templomokban történelmünk jelentős eseményei játszódtak le. Ezeket veszi sorra és eleveníti fel Beke György író.

Rendező: Böjte József

Szereplők: Beke György