Filmek

Legjobb filmek 1931-től 1940-ig

Saját filmes lista készítése
Alaina Koski
#72141

A film története szerint egy híres deszkás srácnak sikerül meglógnia az orosz maffia elől, és Finnországba menekül. több»

A kis cukrászda
#72142

játékfilm

Anyácska, azaz Csák Masa harminckétéves, jómódú budai háztulajdonos, akinek jóindulata és segítőkézsége közismert barátai és ismerősei körében. Masa évek óta laza... több»

Indián nyár
#72143

dokumentum

Az indiánokhoz nemzedékek végtelen sora óta rengeteg mítosz, romantikus vagy csak egyszerűen torz képzet kapcsolódik. Pedig ha megvizsgáljuk múlt és jelen indián valóságát, komoly... több»

Rendező: Domonkos László

Egy freskó sorsa
#72144

dokumentum

Székesfehérvár és Szent István királyunk neve nem véletlenül fonódott össze, hiszen ő építette fel a királyi bazilikát. Itt koronázták és temették el első királyainkat. A... több»

Rendező: Makó Andrea

#72145

NA Testing  (2017)

Dr. Melissa Stereo versenyt fut az idővel, hogy kifejlessze az ellenszérumot az ellen a vírus ellen, ami az Egyesült Államok déli részén ütötte fel a fejét. több»

Ki volt Gabriel Pascal?
#72146

Pygmalion, My Fair Lady, Barbara őrnagy, Caesar és Kleopátra. Vajon kinek köszönhetjük ezeket a világszerte ismert és kedvelt filmeket? Természetesen, elsősorban írójuknak, G. B.... több»

Rendező: Sipos Pál

Ábel
#72147

NA Ábel  (1974)

rövidfilm

A titokzatos öltönyös egy vidéki kocsmában szóba elegyedik egy idős férfival. A beszélgetés - és a vágy - tárgya egy bizonyos Ibolya.

Gőzhajó a Dunán
#72148

dokumentum

Az első üzleti szempontból is életképes dunai gőzhajózási vállalkozás két angol hajóépítő, John Andrews és Joseph Prichard nevéhez fűződik, akik új szerkezetű gőzhajójuk... több»

Rendező: Somogyvári Rudolf

Molto Vivace - Az Earth-Wheel-Sky Band (Molto Vivace - Az Earth-Wheel-Sky Band)
#72149

zenés

Magyar, roma és szerb népzene, flamenco, tangó és funky, blues és ellenpontos balkáni ritmusok, mindehhez pedig tiszteletet parancsoló zenészi virtuozitás és nagyívű kompozíciók: ez... több»

Zelk Zoltán műsora - Törvényt teremtő mesterek
#72150

rövidfilm

Ferenczy Béni - szobrász, Vajda Lajos és Kondor Béla festőművész. Ők hárman törvényt teremtő mesterek Zelk Zoltán számára. S miközben költők versei hangzanak el, láthatjuk a... több»

Rendező: Huszárik Zoltán

Itt forgattam - Pilis
#72151

dokumentum

A kétrészes riportfilm első adásában Szécsényi Ferenc operatőr járja be az Egri csillagok című film forgatási helyszínét.

Rendező: Szabó Szilárd

Szívroham
#72152

NA Szívroham  (1964)

játékfilm

A budai hegyekben halott férfit találnak. Mellette kocsija és a kocsiban nagy értékű kincs hever. Megindul a nyomozás. A férfiról kiderül, hogy nyugatnémet tudós, nászúton van fiatal... több»

A Gyalog-tenger szigetei
#72153

dokumentum

Jens Claussen húsz esztendeje él Magyarországon. Tizenkét éves fiával, Péterrel felkeresi szülőhazáját, Dániát és ismerkednek a tengerparttal, a szigetekkel, amelyeket a víz... több»

Rendező: Szegezdy János

Lejtőn
#72154

NA Lejtőn  (1943)

játékfilm

A történet Franciaországban játszódik a század elején. Egy vallásos vidéki orvos felesége elhagyja férjét és fiát s új, az eddiginél színesebb, nagyvilági életet kezd Párizsban... több»

Molto Vivace - Nomada koncert az A38 hajón (Molto Vivace - Nomada koncert az A38 hajón)
#72155

zenés

A Nomadát 2003-ban alapította Balogh Gusztáv. Zenéje alapvetően a roma zenei hagyományból táplálkozik, ezt azonban a ritmusszekció, a dob-basszusgitár páros erőteljes groove-okkal... több»

Columbo – Hattyúdal
#72156

krimi

TV-ben (Sorozat+, csütörtök 01:33)

Tommy Brown befutott countryénekes. Tehetségét azonban nemcsak világi, hanem egyházi vonalon is kamatoztatja, hiszen előszeretettel lép fel fanatikus felesége szervezésében különböző... több»

Beleszülettem a kisebbségi sorba...
#72157

életrajzi

Gion Nándor íróval életéről, munkásságáról Juhász György beszélget.

Rendező: Jeli Ferenc

Szereplők: Juhász György, Gion Nándor

Könny nem marad szárazon, avagy Gertrúd a nevelőnő
#72158

animáció

A mindenkori szentimentális limonádé-irodalom és napjaink szappanoperáinak paródiája a néhai S. Leacock angol humorista emlékére.

Rendező: Gyulai Líviusz

Budapest-Bamako rally
#72159

dokumentum

A terror veszély miatt lefújt 2008-as Dakar rally helyét, a vakmerő Budapest-Bamako Rally indulói vették át a Szaharában. A róluk készült filmet a volt rádiós és a futam kitalálója... több»

Rendező: Villám Géza

Pali bácsi
#72160

NA Pali bácsi  (2006)

dokumentum

Pali bácsi az emberi akarat, küzdeni tudás példája. Süket, jelbeszéddel kommunikál, de hetven éves kora ellenére kiválóan pingpongozik. Életét végig kísérik a sportsikerek,... több»

Rendező: El Eini Sonia