Filmek

Legjobb filmek 1931-től 1940-ig

Saját filmes lista készítése
Kulcskeresők
#72181

dráma

Örkény István drámájából Székely Gábor készítette a tévéváltozatot.Flórisék vadonatúj lakásában a véletlenül összeverődött társaságra rázárul az ajtó: Nelly, Katinka,... több»

#72182

zenés

A film a pop királyának, Michael Jacksonnak a harmadik világ megsegítését célzó turnéjának müncheni állomását mutatja be. több»

Rendező: Paul Becher

Szereplők: Michael Jackson

Rosamunde Pilcher: Szerelmi cserebere
#72183

romantikus

A skót özvegyember, Dr. Hugh Kyle, hogy felvidítsa kedves, idős páciensét, Tuppy-t, azt javasolja, hogy teljesítsék egyetlen kívánságát: látogassa meg őt unokája és az újdonsült... több»

Rendező: Rolf von Sydow

Demjén 65
#72184

NA Demjén 65  (2011)

zenés

Demjén Ferenc énekes, szövegíró, zeneszerző 2011 decemberében nagy sikerű koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában.Felcsendültek az elmúlt 40 év slágerei és az új... több»

Rendező: M. Nagy Richárd

The No Name Gang
#72185

akció

A filmet megtörtént események ihlették, melyekre a kilencvenes években került sor. Anthony Shea, Mike O'Halloran, Matt McDonald, Pat McGonagle és Stephen Burke több mint 100 fegyveres... több»

A csodálatos mandarin
#72186

rövidfilm | táncfilm

A Lány, a Csavargók és a Szoba. A Szobában a Bartók mű ismert stációi: a Félelem, a Megaláztatás, a felizzó és az eltiport Remény, a Kifosztottság és Lázadás. És a feltámadó,... több»

Szamuráj
#72187

NA Szamuráj  (1980)

táncfilm

Markó Iván koreográfiája tradicionális japán zenére. Táncolják: Fülöp Viktor és a Győri Balett. több»

#72188

dokumentum

A dokumentumfilm betekintést enged néhány olyan beteg életébe, akik Lyme-kórban, vagy a Lyme-kórhoz nagyon hasonló megbetegédésben szenvednek. több»

Az ifjúság megnyugtat
#72189

dráma | játékfilm

Tildy Gábor szép ember. Ráadásul a helyi vadászok elnöke. Csak hát kivénhedt. Holnap lesz nyolcvan... akarom mondani... hetven... vagy... ötven... Reggelente állatokat lő halomra.... több»

Botrány, művészek, célszemélyek
#72190

dokumentum

A nyolcvanas években a perifériára szorult akcióművészetek felé vonzódó, egyre radikálisabban ellenzékivé váló Inconnu csoport és a titkos szolgálat együttműködéséről szól... több»

Rendező: Magyar N. Attila

Hátsó lépcső
#72191

rövidfilm

A céltudatos, konzervatív Júlia a 90-es évek elején egyetemi ösztöndíjasként Párizsba utazik. Egy elegáns ház felső emeletén bérel apró lakást, ahová csak a félhomályba vezető... több»

Egy magyar útlevél
#72192

Egy brazil lány, Sandra Kogut elhatározza, hogy 1937-ben kivándorolt nagyapjára hivatkozva megszerzi a magyar útlevelet. A különböző állami hvatalokban és a rokonoknál eltöltött idő... több»

Rendező: Sandra Kogut

Gyimesi látomások
#72193

életrajzi

A gyimesi és a moldvai csángóság huszadik századi művelődéstörténetének egyetlen hivatalos festője, grafikusa Antal Imre. A csángó valóság ugyan megköti a kezét, mégis az... több»

Rendező: Marius Tabacu, Maksay Ágnes

Szereplők: Antal Imre

#72194

dokumentum

A dokumentumfilm a katolikus egyház jelenlegi fejével, Ferenc pápával foglalkozik. Megpróbálja hitelesen megrajzolni ennek a rendhagyó stílussal rendelkező, a szegények és elesettek... több»

Rendező: Andrés Garrigó

Kasimir és Karoline
#72195

Az 1920-as évek gazdasági világválsága idején, Németországban játszódó darabban a munkanélküliség és a pénztelenség teszi próbára a fiatalok szerelmét. Idealizmus és cinizmus,... több»

Rendező: Puskás Tamás

Szereplők: Danyi Judit, Hüse Csaba

Középkori templomok útja
#72196

dokumentum

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye középkori templomokban Magyarország egyik leggazdagabb vidéke, a középkori templomoknak itt olyan sűrű hálózata maradhatott fenn, amely egyedülálló.... több»

Days and Nights in an Indian Jail
#72197

dokumentum

Az indiai Új-Delhiben álló Tihar Ázsia leghatalmasabb - és egyben egyik legkétarcúbb - börtöne. A legszigorúbb biztonsági előírások szerint épült intézmény egyrészt messze... több»

Isten akaratából
#72198

dokumentum

"Isten kegyelméből való király" lehetett volna Ottó királyfiból. De - talán Isten akaratából - nem király lett belőle, hanem képviselő a strasbourgi Európai Parlamentben, és a... több»

Rendező: Bokor Péter

Mi van veled, Bulgária? (Mi van veled, Bulgária?)
#72199

Az egykori szocialista tábor országai közül van egy, melyről az utóbbi években (némi túlzással az utóbbi évtizedben), szinte semmit nem hallani. Vajon milyen most az emberek hangulata... több»

Tickety Toc - A tehetségkutató
#72200

animáció

Tik-tak falván izgalmas eeseményekre készülnek: az egymilliomodik óraütésre és a helyi tehetségkutató versenyre. A versenyt Tommy nyeri meg, és így nem tud részt venni Talluláhval az... több»