Filmek

Legjobb filmek 1931-től 1940-ig

Saját filmes lista készítése
#72121

NA Boomerang  (2014)

dráma | fantasy

Jeremy Rollins, egy félénk és alulfejlett fiatal férfi kénytelen megtanulni, hogyan birkózzon meg élettel egy korrupt kisvárosban. több»

#72122

dráma | krimi

Három "detektív" a 19. század közepi Európában egy olyan hálózat nyomaira bukkan, amely törvénytelen gyermekekkel kereskedik. több»

Tűzzel, vassal
#72123

dokumentum

Egy kovács-iparművész bemutatja egy gyertyatartó elkészítését a formátlan anyagtól a kész művészi munkáig.

Rendező: Erdős Zsigmond

A kerületi srácok
#72124

Fekete vidék Los Angeles-ben van. Aki élve kerül ki innen, annak nincs mitõl tartania, az már mindent látott, mindent megtapasztalt. Tre Styles jó srác, itt nõtt fel, de nem rontotta el... több»

#72125

thriller

A film története szerint egy csapatnyi fiatal Görögországba indul nyaralni autóval. Útjuk során, mely délre vezet, összetalálkoznak egy csapatnyi horvát útonállóval. Hamarosan egy... több»

The Dust Storm
#72126

dráma | musical | romantikus

Brennan üzleti úton van Nashville-be, amikor újra találkozik a lánnyal, aki korábban összetörte a szívét. A fiú szíve ismét lángra lobban, ezúttal azonban talán van esély egy... több»

Lőrincze Lajossal Liptay Katalin beszélget
#72127

életrajzi

Az 1993-ban elhunyt Lőrincze Lajos a magyar nyelvművelés egyik legnagyobb egyénisége volt. Rádiós műsorain nemzedékek nevelkedtek. Életéről, munkásságáról vallott a portréfilmben.

Rendező: Orbán Ágnes

OzoneUtazás: Marokkó
#72128

A díjnyertes expedíciós- és útifilm stábja ezúttal Marokkóba látogat. több»

The Sandman
#72129

NA The Sandman  (2016)

kaland

Egy varázsló mikor megpróbálja foglyul ejteni a Halált, hogy alkuként örök élete lehessen, véletlenül a Halál öccsét, Álmot kapja el. A varázsló a biztonságát féltve... több»

#72130

NA Hé, Te!  (1977)

animáció

Filmio

Ahogy a rendező fogalmazott, ez a film „egy szociálpszichológiai doktrína arról, hogy mi történik, ha egy aggódó, elnyomott emberből rossz helyen szabadul fel a frusztráció, és egy... több»

Rendező: Szoboszlay Péter

23 év a padláson
#72131

dokumentum

B. Nagy László írta a filmről: "Egy ember rejtőzik több mint két évtizeden át a padláson: több ez, mintha valami idegen bolygóra költözött volna. Emberünk azonban semmiféle jelét... több»

Rendező: Szalkai Sándor

Túl jó barátok
#72132

rövidfilm

Régi barátságokat teszünk próbára. Mi történik, ha megkérjük legjobb barátunkat, hogy segítsen felkészülni egy vakrandira... majd bevalljuk neki, hogy igazából vele randiznánk?... több»

Rendező: Alain Guillerme, Lucas Sensi

Szereplők: Lou Labussiere

Abbott és Costello: Karácsonyi Show
#72133

vígjáték

Ebben a szórakoztató karácsonyi kiadásban a népszerű komédiás duó a The Colgate Comedy Hour karácsonyi különkiadásának vendégeként lép fel olyan sztárok társaságában, mint... több»

Rendező: Jean Yarbrough

Szereplők: Lou Costello, Bud Abbott

Vikingek kardja
#72134

A vikingeket az elmúlt évezredek legrettegettebb harcosai között tartják számon a történészek – a kor leghírhedtebb fegyverével, az Ulfberht karddal azonban közülük is csak a... több»

A halhatatlan gárda 2.
#72135

akció | fantasy | kaland

Andy és halhatatlan harcosokból álló csapata folytatja küldetését az emberiség védelmében. Ezúttal egy félelmetes új ellenséggel kell szembenézniük, aki a Régi Gárda szövetét... több»

Olasz - magyar örökség
#72136

dokumentum

A dokumentumfilm Charles de Tolnay, azaz Tolnay Károly művészettörténész életútját követi végig. A neves művészeti szakember évekig volt a firenzei Casa Buonarroti Múzeum... több»

Veszedelmes viszonyok: Cápák a delfinek ellen
#72137

dokumentum

Milyen viszonyt ápolnak egymással a cápák és a delfinek, az óceánok eme ikonikus, hosszú ideje egymás mellett élő lakói? A film egy évmilliók óta tartó háború részleteibe avat... több»

Madeleine McCann rejtélyes eltűnése
#72138

dokumentum

Noha Madeleine McCann szülei meg vannak győződve arról, hogy kislányukat nyaralás közben a portugál üdülőhelyen elrabolták, hamarosan rájuk terelődik a gyanú... több»

A színész és a forradalom
#72139

dokumentum

Az 1945 után készült, forradalmakról szóló filmek kapcsán filmes szakemberek beszélgetnek színész és forradalom viszonyáról.

Rendező: Tényi István

#72140

sci-fi

Ashton 27 éves, de nem épp úgy alakult az élete, ahogy azt korábban elképzelte. Bár az élet 2091-ben, New Yorkban meglehetősen kényelemes, azonban pénz, munka és barátnő nélkül... több»