Filmek

Legjobb filmek 1931-től 1940-ig

Saját filmes lista készítése
Keleti szél
#72101

dokumentum | életrajzi

Miqueu (Michel) zenész. Provence-ben él egy kis faluban feleségével, Nikével, aki magyar. A fia Baltazár 24 éves, hegedűs.Michel meghívást kap, hogy csináljon egy koncertet Budapesten,... több»

#72102

dokumentum

A dokumentumfilm az internet sötét oldalát mutatja meg a 2016 nyarán Münchenben történt ámokfutás egyéves évfordulója kapcsán. több»

Rendező: Andreas G. Wagner

Szereplők: Vasilios Mavroudis

Életünk színekkel
#72103

dokumentum

A műsorban olyan tudósokkal találkozhatunk, akiket lenyűgöz a színek érzékelésének mikéntje, továbbá megismerhetünk különleges embereket, akik szokatlan módokon látják azokat. A... több»

Dávid és Kamilla
#72104

családi

A mesék szereplői olykor kisétálnak történeteikből és megkezdik hétköznapi életüket, mint ahogyan a hétköznapok hősei is ellátogatnak Hetedhétországon túlra. Dávid és Kamilla... több»

Rendező: Vizi Mária

Mondd el, Mandel!
#72105

életrajzi

Mandel Róbert együttese évtizedek óta változatlan személyi összetételben játszik. Az együttes 500 év magyar zenéjéből adott és ad nagysikerű koncerteket itthon és külföldön;... több»

Rendező: Szegezdy János

Szereplők: Mandel Róbert

Utolér
#72106

NA Utolér  (2010)

dráma | játékfilm

Mindenkinek van múltja.És mindenki magával cipeli.Néhány óra – ennyi is elég, hogy örökre megváltozzon az életed. Három hétköznapi tragédia zajlik le ez idő alatt egy mai... több»

Méhlegelők
#72107

dokumentum

Magyarországon a méhcsaládok száma napjainkban meghaladja az 1 milliót. A méhsűrűség az évek során drasztikusan megemelkedett, a világon az egyik legnagyobb. Ugyanakkor a mézet és... több»

Szereplők: Papp János

Életút - Vitéz Bánkuty Géza
#72108

életrajzi

Bánkuty Géza híres motorversenyző volt az 50'es években. 1956-ban a forradalom egyik hőse. Emigrációba kényszerül, ahol megtanul piaci körülmények között élni és dolgozni.... több»

Rendező: Galamb Margit

Sárkány
#72109

NA Sárkány  (1999)

kísérleti film

Ez a kísérleti videó a videotechnika eszközeivel dolgozik.Elektromos rezgési folyamatok vizuális megjelenítésével mondja el az én benyomásomat a Sárkányról.

Rendező: Sárosi Anita

Visszhangzó dinók
#72110

dokumentum

Paleontológusok egy új generációja rendkívüli dinoszaurusz-felfedezéseket tesz a kanadai Albertában és Brit Columbiában, és megmutatják, hogy a dinók mit taníthatnak nekünk a... több»

Hang-ember-hang
#72111

dokumentum

Mi a hang? Nem is gondolkodunk rajta, annyira természetes része világunknak. A film arra keresi a választ, hogy lesz a rezgésből, a hullámból hallható hang, majd zene. Vizsgálja az... több»

Rendező: Pap János

Zárás
#72112

NA Zárás  (1999)

dráma | rövidfilm

Mintha Tarr Béla filmjeinek világa folytatódna ebben a színesen fekete-fehér filmben, melyben a zárás előtti kocsma világa tárulkozik fel egy sakkpartival a középpontjában, ahol a... több»

Ízőrzők: Óbánya
#72113

dokumentum

A zömmel sváb nemzetiségű lakosai miatt "magyar Svájcként" is emlegetett Óbánya két domb közt fekvő kis község a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben. Jellegzetes sváb ételeket... több»

Rendező: Móczár István

Don Carp Baits
#72114

dokumentum

TV-ben (Fishing & Hunting, csütörtök 01:33)

Egy igazi horgászparadicsomot mutatunk be Önöknek Bicskén. Lenyűgöző természet, méretes halak. több»

Bartók Béla: Gyermekkarok
#72115

zenés

A Magyar Rádió és Televízió Gyermekkórusa énekel a Budapest Kongresszusi Központban. Az elhangzó művek: Huszárnóta; Ne menj el; Resteknek nótája; Bolyongás; Cipósütés. több»

Kortársunk, Ybl Miklós
#72116

dokumentum

Ybl Miklós a XIX. századi építészetünk óriásai közé tartozik - többek között az Operaház, a Szent István Bazilika, a Várkertbazár, a Fővámház építése fűződik a nevéhez.... több»

Rendező: Csontos János

Tűzgömbök
#72117

NA Tűzgömbök  (1975)

(1)

Thali Ambrust gyermekfejjel éri a II. világháború. Szülei vidékre küldik, hogy minél messzebb kerüljön az ostromra váró fővárostól. A ház, ahol édesanyja és húga élt,... több»

#72118

dokumentum

A valahol az Egyesült Államokban található "Area 51" a világ egyik legtitkosabb helye - olyannyira titkos, hogy hivatalosan nem is létezik. Így aztán nem csoda, hogy az eredetileg... több»

Aribert Heim: Mauthausen Doktor Halála
#72119

dokumentum

Aribert Heim gúnyneve Dr. Halál volt, és a Mauthausen koncentrációs tábor egyik leggonoszabb kínzója volt. A dokumentumfilm megvizsgálja a férfit, akinek erőszakosságát még... több»

Apa - Egy hit naplója
#72120

dráma

Egy apa nélkül maradt fiú akadályokkal teli felnőtté válását követjük végig. A fiatal főhős sorra felidézi és saját fantáziájával színesíti az 1945-ben elhunyt apjával... több»