Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Freskó
#72261

NA Freskó  (1983)

rövidfilm

Az amatőrfilmesként, animációs filmek trükkoperatőreként indult rendező egy évtizeden át (1976 és 1986 között) több kísérleti rövidfilmet rendezett és fényképezett a Balázs... több»

Rendező: Tímár Péter

Sztálinvárosi kantáta
#72262

dokumentum | életrajzi

Horváth Péter negyvenéves, a Dunaújvárosi Vegyeskar kórusvezetője. Péter egy nap felkérést kap, hogy állítson színpadra egy elveszettnek hitt kórusművet, amely a kommunista időkben... több»

Rendező: Szollosy Gabriel

Pillantás a tabuk mögé
#72263

dokumentum

Ez a film a háború és a fokozódó függőség ellen irányul, amibe az emberiséget világszerte a globális hatalmi "elit" szorítja. Az "új világrendről" és építőmestereiről van... több»

Cserekapus
#72264

NA Cserekapus  (2017)

játékfilm

Márton, a harmadosztályú foci csapat cserekapusa arról álmodik, hogy profi karriert futhat be. Ennek a szenvedélyének hódol heti kétszer, mikor munka után, nem rögtön a családhoz... több»

III. Coop Rally
#72265

dokumentum

A film arra vállalkozik, hogy a minőségi magyar termékeket az érdeklődés középpontjába állítsa. Bemutatja a magyar termelői és vállalkozói réteget, akik hangsúlyozzák, hogy a... több»

Rendező: Gyulai György

#72266

dráma

Masato mentálisan gyengébb másoknál, amiért sokan csúfolják. Találkozik a hasonló képességű Sakurával, akivel később összeházasodnak. Hogy a nőt megvédje, a férfi részt vesz... több»

200 millió évesek
#72267

dokumentum

A teknősök életének ritkán látható és a kíváncsi szemek elől eddig elrejtett jeleneteit alkottuk meg a természetfilm-készítés trükkös eszközeivel. A teknősök a 200 millió év... több»

Rendező: Dévényi László

#72268

animáció

Bebörtönzött rab, vagy féltve őrzött személy? Luther Márton nehezen viseli a szobafogságot. Magányában latin, görög és héber írások felhasználásával német nyelvre fordítja az... több»

Rendező: Richly Zsolt

Kiégés - Ha megállok, meghalok
#72269

dokumentum

Kiégésről, mint betegségről 1974-ig a világon sehol sem beszéltek. Először Amerikában definiálták a betegséget. Nem fertőző, azonban az utóbbi évtizedekben a magyar embereket is... több»

Rendező: Szekeres Csaba

Yiddish Blues
#72270

dokumentum

A Budapest Klezmer Band 2001 májusában CD felvételt készít a Liszt Ferenc Kamarazenekarral közösen a Magyar Rádió hármas stúdiójában. A Jávori Ferenc, Fegya által komponált Klezmer... több»

#72271

animáció

Épp fél évszázada lépett Európa földjére az a híres rinocérosz, amely Dürer metszete révén a művészettörténet legnevezetesebb állata lett. A lisszaboni partraszállás (1515... több»

Júlia és a szellemek
#72272

Julia hûtlen férje, Giorgio mellett rendkívül elégedetlen háziasszonyi életével. Amint egy ünnepség során részt vesz egy spiritiszta szeánszon, kapcsolatba lép két erotikus... több»

Élõben Bagdadból
#72273

A történet 1990 augusztusában kezdõdik, amikor Robert Wiener, a CNN vakmerõ riportere Bagdadba utazik pár kollégájával, hogy élõben tudósítson az eseményekrõl. Az iraki diktatúra... több»

The Return of the Killer Klowns from Outer Space in 3D
#72274

horror | sci-fi | vígjáték

30 évvel az utolsó invázió után a bohócok újra megpróbálják leigázni a Földet és az emberiségnek meg kell állítani őket. több»

Rendező: Stephen Chiodo

Szereplők: Grant Cramer

Az Árpád-kor templomai
#72275

dokumentum

Egy-egy jeles évfordulóra, ünnepre mindenki szereti kicsinosítani önmagát és háza táját. Így van ez a legkisebb közösség, a család, egy-egy település, de egy ország esetében is.... több»

Rendező: Szakály István

Sellők és rinocéroszok
#72276

animáció

A 8 éves Matilda emlékképei szürreális vízióként elevenednek meg. Groteszk, esendő, vágyakozó, szeretetre éhes emberek veszik körül a kislányt. Jelenetről jelenetre tárul fel egy... több»

Rendező: Traub Viktória

Zene és számológép
#72277

dokumentum

Honnan a rokonság, mely a számok és a hangok világát összekapcsolja? - teszi fel a narrátor a film alapkérdését, miközben egy hőskori printerből mátrix kígyózik ki, majd egy... több»

Rendező: Somló Tamás

Aranyszabály
#72278

filmetűd

Magával ragadó, őszinte frissességgel vallanak fiatal költők saját nemzedékükről, az őket érintő létkérdésekről, a mindennapok megejtő pillanatairól, szerelemről,... több»

Odaát
#72279

NA Odaát  (2008)

dráma | rövidfilm

1989. Magyarország. Sorsjáték egy weimari család és néhány magyar katona között az osztrák-magyar határon.

Bulandzsiuk
#72280

NA Bulandzsiuk  (1999)

dokumentum | dráma

A dokumentumfilm a Budapesten élő román homoszexuális prostituáltak életéből villant fel képeket. A fiúk az otthoni kilátástalan szegénység elől menekülve érkeznek meg a számukra... több»

Rendező: Méry Zsuzsa