Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
A város ölelésében - Sóstó
#72281

dokumentum

Székesfehérvár mellett, szinte a zajos, forgalmas város ölelésében fekszik egy csöppnyi paradicsom: Sóstó, melynek gazdag növény- és állatvilágát mutatja be a film.

Ketten
#72282

NA Ketten  (2018)

dokumentum

„Sokan azt gondolják, hogy a Down-kórosok nem normálisak. Szerintem, mi nem vagyunk azok. Mert, hogy ők bizonyos dolgokat nem olyan “profin” csinálnak, mint mi, a “normálisok”. Ez... több»

Rendező: Dobray György

Kevin MecKenzie's Vital Signs
#72283

zenés

A gitáros Kevin Mackenzie, a skót zenei élet megkerülhetetlen figurája, az újvonalas skót jazz egyik élharcosa első magyarországi fellépésére egy ethno-jazz szupercsapat élén... több»

Rendező: Silló Sándor

Bauxit expedíció
#72284

dokumentum

Varga Livius, a népszerű zenész, szenvedélyes pecás, amatőr természetbúvár és műsorvezető olyan utazásra indul, ami jobban hasonlít egy Mars küldetésre vagy Holdraszállásra, mint... több»

Az elvarázsolt kastély
#72285

animáció

Egy eldugott kis falucska mellett, a malomban furcsa dolgok történnek. Három galamb találkozik ott minden éjjel, akik gyönyörűséges leánnyá változnak, mígnem egy éjjel a molnár... több»

Rendező: Szabó Emese

Cápák a tonhalak ellen
#72286

dokumentum

Aki azt hiszi, hogy egy cápa-tonhal csatának csak egyféle kimenetele lehet, téved – a tonhalak ugyanis gyakran gyorsabbak, fittebbek és nagyobbak a hírhedt ragadozónál. A Nat Geo Wild... több»

Mediterrán szimfónia
#72287

dokumentum

A "Sinfonia", a Földközi-tenger egyik luxushajója a nyaralás különleges formáját kínálja utasainak: úszó szállodaként a zavartalan pihenés élményét nyújtja, miközben minden nap... több»

Rendező: Visontai Attila

D-Train
#72288

NA D-Train  (2015)

A középiskolás érettségi osztálytalálkozó szervezője Los Angelesbe utazik, hogy megkeresse az évfolyam valamikori legnépszerűbb srácát, és meggyőzze, hogy jöjjön el a... több»

A Nagy-Küküllő útja - Életvonal Erdély tenyerén
#72289

dokumentum

A Székelyföldet átszelő Nagy-Küküllő 220 kilométeres szakaszán nem csak a természet változatos és sokszínű, hanem az emberi történelem is. Több nemzetiség történelme,... több»

Rendező: Jakab Ervin

Csehov: Ivanov
#72290

Ivanov, aki néhány évvel ezelőtt még minden erejét a munkájába ölte, és teljes hittel tekintett a jövőbe, harmincöt éves korára fásultan és életkedvét veszítve gyötrődik,... több»

A csíksomlyói kegytemplom
#72291

dokumentum

A híres csíksomlyói búcsúról sokan, sokszor beszámoltak már. A filmben azt a ferencrendi kegytemplomot mutatjuk be, melyben a Napba öltözött asszony, Mária csodatévő szobra áll. Az... több»

Rendező: Xantus Gábor

Minden nap egy új kaland
#72292

rövidfilm | vígjáték

Nincsenek problémák, csak kihívások. Ha másra nem is, a hendikepesek egymásra bizton számíthatnak. Fanyar humorú kisfilm a hátrányos helyzetűek egy kalandjáról.

A Fejedelem tanácsosa voltam
#72293

dokumentum

Ráday Pált ma már inkább a könyvgyűjteményéről és péceli kastélyáról ismerik, pedig kiemelkedő szerepet töltött be II. Rákóczi Ferenc kancellárjaként. A munkakapcsolatokon... több»

Rendező: Tóth Béla

Zenei portré Dubrovay Lászlóról
#72294

életrajzi

A kiváló zeneszerző, Dubrovay László több évtizeden át a Zeneakadémia tanára , a filmben néhány jelentős műve keletkezéstörténetébe is beavatja a nézőt. több»

Rendező: Kisfaludy András

Etűd
#72295

NA Etűd  (2007)

animáció

Egy meglepően rövidre sikerült beszélgetés a lövészárokban.

Rendező: Wonhaz Anna

Az út
#72296

NA Az út  (1997)

dráma

Egy Budapesten élő öreg kínai professzor utazása múltjába és a mai Kínába.Megszabadulhat-e szorongásaitól néhány évtizednyi megaláztatás után? Bepótolható-e a bepótolhatatlan,... több»

Rendező: Moldoványi Ferenc

Pásztortársim, mit jelent...?
#72297

dokumentum

A "Sziklára Épült Ház" jelkép és fogalom. Ezelőtt másfél évtizeddel a Gyimesekben - Erdély és Moldova vízválasztóján, ahol itt-ott ma is felsejlenek még az ezer éves határ... több»

A hasonmás
#72298

NA A hasonmás  (1970)

játékfilm

Bollobás professzorral közli a rendőrség, hogy egy rá a megszólalásig hasonlító férfi egyetemi felvételit és egyéb előnyöket ígérve fiatal nőket csábít el. Amikor véletlenül... több»

Anyaszemmel a kamera mögött
#72299

dokumentum

Mészáros Márta gondolatai A magzat című film kapcsán az anyaságról filmjei és saját élete alapján.

Szereplők: Mészáros Márta

Hosszú utazás
#72300

dokumentum

Szelmenc története talán a XX. század legkülönösebb abszurdjai közé tartozik: egy döntés értelmében a II. világháború után a falut kettévágták, s egyik része (Nagyszelmenc)... több»