Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Egy manzárd-őr feljegyzései
#72261

dokumentum | életrajzi

Áll Ungváron egy vadszőlővel befutott ház, manzárdjának lakója a kárpátaljai irodalom legszelídebb "fenegyereke" Balla D. Károly. Szűkebb pátriájában magányos farkasnak számít,... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Szereplők: Balla D. Károly

A fehér foltok magyarjai
#72262

dokumentum

A magyar felfedezők, világutazók és kalandos életű világvándorok között sokan vannak olyanok, akiknek a nevét nemcsak itthon jegyezte fel a kultúrtörténet, hanem azokban az... több»

Rendező: András Ferenc

Oroszországi Magyar Kulturális Évad 2005.
#72263

dokumentum

2005. június végén zárult le az Oroszországi Magyar Kulturális Évad. Az öt hónapon keresztül zajló eseménysorozat nemcsak hazánk kultúrájának sokoldalúságát mutatta be, hanem... több»

Rendező: Petrovics Eszter

A rettegett kór
#72264

dokumentum

A sokízületi gyulladás, reuma, a csontritkulás, gerincbántalmak, mozgásszervi betegségek emberek millióinak életét keserítik meg. A WHO - az ENSZ egészségügyi szervezete - a... több»

Rendező: Kresz László

Karácsonyi téli mesevilág
#72265

dokumentum

A tél különleges, mágikus hangulatot teremt. A hagyományok és szokások ideje ez. A gyermekek örömére életre kelnek a hóemberek, és a Nagyszakállú járja a vidéket. Az erdő lakói... több»

Gyémánt Bálint Trió
#72266

zenés

A 2004 elején alakult zenekar tagjai a Kőbányai Zenei Stúdióban ismerték meg egymást, és már a kezdeti, spontán zenélések során olyan együttgondolkodást, zenei összhangot fedeztek... több»

Rendező: Sebők György

Csermanek csókja
#72267

dokumentum

Forgács Péter 1997-ben készült filmkollázsa, a hatvanas-hetvenes évek Magyarországának hangulatát idézi, melyben az egymásra helyezett jelentések révén a szellemesen... több»

Rendező: Forgács Péter

Rendhagyó portré: Paul Johnson
#72268

életrajzi

Korunk talán legtermékenyebb és legprovokatívabb gondolkodója, Margaret Thatcher majd Tony Blair tanácsadója, a Spectatot kolumnistája, Paul Johnson exkluzív interjút adott a Duna... több»

A kékvércse
#72269

dokumentum

Szép természetfilm a magyar Alföld kis ragadozó madaráról: a kékvércséről. Végigköveti a vércsepár életét, a fészekrakást, fiókák növekedését, kirepülését és... több»

Rendező: Bancsik György

1956 nyomában
#72270

dokumentum

1956. október 23-án a magyar nemzet felkelt, hogy kitörje magát a szovjet rezsim szorításából, melynek uralma egész Kelet-Európára (az ún. szovjet blokkra) rátelepedett a második... több»

Ízőrzők: Tihany
#72271

dokumentum

Magyarország összes tájegységhez hasonlóan a Balatonnál is három alappillére volt az étkezésnek: a káposzta, a gabonafélék és a burgonya, ehhez kapcsolódott a hal fogyasztása, mely... több»

Rendező: Móczár István

Kazahsztán retúr
#72272

dokumentum

Film a kárpátaljai cigányok kálváriájáról, akiket Sztálin egyenesen Kazahsztánba telepített ki.

Tóbi
#72273

NA Tóbi  (2005)

kaland | rövidfilm

Egy kutya bőrébe bújva tapasztalhatjuk meg a várost, az embereket és a kutyaéletet. Kergetünk macskát, szaglászunk és másik kutyával ismerkedünk. Majd szokásos kóborlásunkról... több»

B. Supka Magdolna - művészettörténész
#72274

életrajzi

Munkácsy Mihályról, Zichy Mihályról, Kohán Györgyről, Aba Novák Vilmosról, Tóth Menyhértről és még nagyon sok magyar festőről Supka Magdolna és Bényi László festő (nevében... több»

Rendező: Rudas Gábor

Pásztóiak
#72275

NA Pásztóiak  (1997)

dokumentum

A film a pásztói születésű kiváló grafikus, Csohány Kálmán emberi arcát idézi fel. A műsorban Csohány Kálmán felesége, közvetlen barátai, így Gaál István, Bán Róbert, Supka... több»

Rendező: Pörös Géza

Villanások - Básti Juli arcai
#72276

életrajzi

Básti Lajos és Zolnay Zsuzsa lánya titokban készült a színészi pályára. Tanította Major Tamás, Babarczy László és Székely Gábor. Diploma után, 1980-ban néhány osztálytársával... több»

Rendező: Mispál Attila

One
#72277

kaland

2035-ben, húsz évvel azt követően, hogy egy elszabadult biológiai fegyver kiirtotta az emberiség 99 százalékát, a túlélők a városokon kívül csoportokba verődve élnek. A... több»

Duett
#72278

NA Duett  (2003)

dokumentum

A Duett című kisfilm a pókok csodálatos világát mutatja be, eddig soha nem látott összefüggésben. A filmkészítők fejében az ötlete szabadon élő pókok megfigyelése közben... több»

Rendező: Politzer Péter

Molto Vivace - Marcin and Bartolomiej Oles Feat. Theo Jörgensmann
#72279

zenés

Zenéjük első hallásra a késői swingből táplálkozó, az Ornette Colemani hagyományokat méltó módon folytató, a free-jazz felé kacsingató feszes, lendületes kortárs jazz-zene. Ám... több»

Székely László díszlettervező
#72280

életrajzi

Székely László több mint ötven éves pályája során, budapesti, vidéki, kő- és szabadtéri színházak rendezőinek fáradhatatlan, mindig megújulni képes alkotótársaként, mintegy... több»

Rendező: Petrovics Eszter