Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Fizika a küzdőtéren
#72301

rövidfilm

A versenyek mozgásritmusa, a küzdelmek biomechanizmusa négy tételben jelenik meg. A munka, a lendület, a mozgásimpulzus és a forgó mozgás mint a sportfizika alapvető jelenségei... több»

Rendező: Csőke József

A bűvös szék
#72302

rövidfilm

Karinthy Frigyesnek a múlt század húszas éveiben született komédiája egy zseniális feltaláló fricskáján keresztül állítja pellengérre a kor korrupt hivatalnokait, a hűtlen... több»

Rendező: Gertler Viktor

Sesonk trónörökös szobra
#72303

dokumentum

A film Sesonk trónörökös szobrának "életútját" meséli el, azt, hogy hogyan került az időszámításunk előtti első évezred elején keletkezett szobor a Nílus felső folyásánál... több»

Rendező: Méry Zsuzsa

El Camino - Az út
#72304

dokumentum

Tolvaly Ferenccel egyfajta időutazást teszünk a középkorba. Másféle Spanyolországot látunk vele, mint amit eddig ismertünk. Az út teljes legendáriumának bemutatása mellett... több»

Rendező: Tolvaly Ferenc

Vallomások egy polgárról
#72305

dokumentum

Márai Sándor a két világháború közti magyar irodalom legjelesebb, legnépszerűbb szerzőinek egyike volt. A műsor azt a jelenséget járja körül, hogyan, miért tűnt el az irodalmi... több»

Rendező: Bakos Katalin

Csendes gyarmatosítók 2. - A hódítás folytatódik
#72306

dokumentum

A hódítás folytatódik, a helyszín továbbra is a Kárpát-medence. A ?Csendes gyarmatosítók? első részében az invazív módon terjedő állatfajokkal foglalkoztunk, most megjelennek a... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Erkel Ferenc: Hunyadi László
#72307

dráma

Erkel operájának 1978-ban készült felvételén a rendező, Vámos László kettős szereposztásban gondolkodott. A zenei felvételen - Simándy Józseffel az élen - az Operaház... több»

Fényidő
#72308

NA Fényidő  (2005)

kísérleti film

Az élet csupán pillanatok egymásutánisága, melyet csak visszatekintve látunk egy egységes folyamnak. Olyan utat járunk be, mint a nap az égen, ami különböző fényekkel világítja meg... több»

A Marriage
#72309

NA A Marriage  (2016)

családi | dokumentum | életrajzi

A különböző emlékek konfrontálódásából kikerekedő történet egy esküvő lefolyását meséli el. több»

Rendező: Mônica Simões

Klasszikus mesék - Az esőtündér
#72310

családi

Nagy szárazság sújtja a vidéket, már több nyár óta nem esik eső, a forróság mindent elpusztít. Az egyik falusi asszony, Stine szerint elaludt az esőtündér, ezért lett baj. A gazdag... több»

Gyermekfilmek - Augusztus 4
#72311

-Gusztáv: Gusztáv önellátó Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A királykisasszony cipője Rendező: Jankovics Marcell, Horváth Mária-Száz éve történt: Hogy mik vannak! Rendező:... több»

A nyaraló
#72312

NA A nyaraló  (1992)

játékfilm

Ugyanazon az estén két vendég érkezik az elhagyatott faluba. A nyaraló itt töltötte gyermekkorát, és most anyjához jött látogatóba. A nemsokára náluk megszálló fiatal nőről... több»

Buda, 1686
#72313

NA Buda, 1686  (1986)

dokumentum

1686. szeptember 2-án szabadult fel Buda a török uralom alól. Az 1686-os döntő ostrom hazai és nemzetközi hátterét festi fel a film. több»

Rendező: Szakály István

Zenedoboz
#72314

NA Zenedoboz  (2018)

animáció | rövidfilm

A titokzatos zenedoboz mindig ugyanazt a dallamot játssza, különböző variációkban. Elszigetelten és a félelem légkörében azt hihetjük, hogy más dallam nem is létezik. A fals hangok... több»

A versailles-i rögtönzés - Tartuffe
#72315

Moliere társulatával új vígjáték bemutatására készül, de a színészek nem tudják megtanulni szerepeiket, pedig rövidesen a király is megtekinti az előadást. Az izgalom... több»

High-tech Bajorország
#72316

dokumentum

Hogyan lett egy alapvetően agrártartományból Európa egyik legfejlettebb iparával rendelkező német szövetségi állam? Hogyan fejlődik a technológia tovább?

Plakátmagány
#72317

filmetűd

A film a magyar plakátművészet történetének azt a korszakát mutatja be, melyet sokan a műfaj utolsó aranykoraként tartanak számon. Ez nagyjából a 80-as évekre tehető. Ekkor ugyanis... több»

#72318

dokumentum

A Vipera Life - egy kígyó élete című ismeretterjesztő filmben egy Magyarországon őshonos ritka kígyófaj egyik példányának kalandos életével ismerkedhetünk meg. A rákosi vipera... több»

Az elefántkölyök
#72319

családi

Kipling klasszikus meséjének dia-adaptációja arról szól, hogy miért van az elefántnak ormánya. A film díszleteit és a bábokat a népszerű "Sicc" mesekönyvek illusztrátora Tankó... több»

Ars Poetica (Ars Poetica)
#72320

Az etűd Weöres Sándor versének tartalmát a mai világunk anomáliáival állítja szembe. A létezés esztétikai határai nem csak túlmutathatnak az elképzeléseinken, hanem sajnos alul is.

Rendező: Vereb Vean András

Szereplők: Turek Miklós