Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Molto Vivace - Barbaro (Molto Vivace - Barbaro)
#72321

zenés

Balkáni népzene és hardrock, kristálytiszta ének és katartikus szólók - az idén újjáalakult Barbaro mit sem vesztett frissességéből és átütő erejéből. A nyolcvanas-kilencvenes... több»

A ház
#72322

NA A ház  (2003)

dráma | kísérleti film

Egy romos pesti bérházban él az író, aki idegen ebben a városban, ebben az országban. A nyelvet nem beszéli, verbális kapcsolata nincs a lakókkal. Ám mégis ismeri az életüket,... több»

Téli csodavilág
#72323

dokumentum

Az északi erdőségek télen mesevilággá változnak. A hó és a jég pompás látványt nyújt, a béke szinte kézzelfogható. Ám ez csupán a látszat. Az erdő lakói, kisebb és nagyobb... több»

Filmesek egymás között (Rekviem egy filmgyárért)
#72324

dokumentum

Az 1984-1985-ben készült Filmesek egymást között című film folytatása. A film a múlt mellett bemutatja, hogy mára mi lett belőlünk és mi lett a filmgyárakból.

Rendező: Puszt Tibor

Ártéri halászat Kopácson
#72325

dokumentum

A Drávától északra, Kopácson és környékén az ártéri halászatnak évszázados hagyományai voltak, s ennek a délszláv háború vetett véget. A fiatalok nagy része elköltözött,... több»

Rendező: Erdélyi János

Popova Aleszja
#72326

dokumentum | életrajzi

A Magyar állami Operaház ifjú szólótáncosnőjének munkásságát sok egyéb díj után Kossuth-díjjal is elismerték. Aki látta őt táncolni, örömmel találkozik vele a róla szóló... több»

Rendező: Petőcz Tamás

#72327

George Balanchine szikrázó balettje 50. évfordulóján is éppoly fényesen ragyog, mint az őt inspiráló drágakövek. Absztrakt koreográfiájával emléket állít a francia, amerikai és... több»

Rendező: George Balanchine

Az elmúlt 200 év
#72328

dokumentum

A Magyar Természettudományi Múzeum története.

Hobo és bandája
#72329

dokumentum

Koncert a Műegyetem előtt 2014. október 23-án. Az 56-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapján benépesült a Műegyetem épülete előtti tér. A jól ismert dalokból koncertet adott... több»

Rendező: Kázsmér Kálmán

Hasadt elmék
#72330

dokumentum

A film egy olyan - mintegy száz éve ismert - betegséget mutat be, melynek szenvedője a mai napig megbélyegzett a társadalom szemében. Ez a betegség a szkizofrénia. Súlyos titkok és... több»

Rendező: Elek Ottó

#72331

NA Traces  (2016)

dokumentum | rövidfilm

A történetben egy demens nő emlékszik vissza gyerekkorára. több»

Ha igazság, harmatozzék
#72332

dokumentum

Székelyföldön járva bárki megtapasztalhatja, hogy az Ábel írójáról mindenki úgy beszél, mintha személyes ismerőse lett volna, s még tegnap is véletlenül maradt volna el a vele... több»

Rendező: Hevér Zoltán

#72333

NA San Lázaro  (2005)

dokumentum

Dokumentumfilm arról, hogy Kubában hogyan ünneplik Szent Lázár napját.

Rendező: Szigeti Csilla

Almafa
#72334

NA Almafa  (2003)

dokumentum

Azt mondják, hippik vagyunk, vagy bolondok. Pedig csak gyermekek maradtunk, mert jó játszani együtt. Sok a gondunk, de sokan vagyunk rá, és mindenki elbír belőle egy kis darabot. A ház... több»

Közös úton
#72335

dokumentum

Egymással összekötő hétköznapok, közös kulturális gyökerek a nemzetek Európájában.

Magyar tarka - A futvafestő magányossága
#72336

dokumentum

Csorba Simon László orvosi tanulmányai alatt-után főállású alkoholista, majd lipótmezei ápolt lett. Ott kezdett el festeni, 1984-től pedig fut. Óriási távokat tesz meg ez a már nem... több»

Rendező: Kamondi Zoltán

Végállomások
#72337

dokumentum

Németh Gábor Péter dokumentumfilmje, a Végállomások, azoknak a bosnyák menekülteknek a lehetetlen helyzetét mutatja be, akiket a háborús frontvonalon lévő jakesi elmeszociális... több»

#72338

NA M.M.P.R.  (1970)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Egy emberfeletti erővel rendelkező különleges különítmény tagjainak össze kell fogniuk, hogy megállítsák Lord Zeddet, mielőtt a zsarnok átvenné az uralmat az emberiség és a világ... több»

Csisztyakovó
#72339

dokumentum

Már csak tizenketten élnek a százharmincból Tasnádszántón azok közül, akik megjárták a csisztyakovói munkatábort. A deportáltak évente rendezett találkozóján egyre apad a... több»

Rendező: Makó Andrea

Mami fodrászüzlete
#72340

Utazás a gyökerekhez, vissza a nagymamához.