Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Égszínkék madár
#72241

családi

Deli királyfi beleszeret Százszorszépbe, annak mostohája azonban nem őt, hanem saját lányát, a csúf és ostoba Harcsát akarja hozzáadni. Amikor Deli ennek ellenáll, Harcsa boszorkány... több»

Rendező: Hollós László

Te katonád voltam, Uram! (Te katonád voltam, Uram!)
#72242

dokumentum

Balassi Bálint 1594. május 30-án halt hősi halált Esztergomban, néhány nappal azután, hogy ágyúgolyó érte a lábát. Babits Mihály írta róla: "Ahogy a legelső magyar verset Dante... több»

Különös álom - Tátrai Band koncert
#72243

dokumentum

A Magyar Televízió felvétele a Tátrai Band 1997. december 29-én a Budapest Sportcsarnokban tartott koncertjéről. Elhangzó dalok: Hajnali szél; Ördög és pokol, Különös álom;... több»

Az égigérő fa
#72244

Jánoska, az egyszerű kanászgyerek kimenti az égigérő fa tetején raboskodó királykisasszonyt, ezzel elnyerve annak kezét és természetesen a vele ígért fele királyságot is.

Rendező: Csermák Tibor

#72245

NA Mesto svetlobe  (2017)

(1)

dokumentum

Négy család egy lassan haldokló városban él a maga reményeivel, fájdalmaival. több»

Rendező: Marko Kumer

#72246

NA Nova Amsterdam  (2016)

(1)

történelmi

A történet 1633-ban kezdődik, és 1645-ben zárul. A hollandok megszállják Brazília északkeleti partvidékét, és a véres és erőszakos cselekmények előterében kibontakozik egy... több»

8.29.05
#72247

NA 8.29.05  (2017)

dráma

A film a Katrina hurrikán okozta káoszt és felfordulást mutatja be. több»

Petőfi percei
#72248

játékfilm

"Egy hattyú száll fölöttem magasan, az zengje ezt az édes éneket, ó, lassan szállj és hosszan énekelj, haldokló hattyúm, szép emlékezet". Különleges Petőfi-műsor, Galán Géza... több»

Rendező: Zolnay Pál

Szereplők: Galán Géza

Rude Buay ... The Unstoppable
#72249

akció | krimi | thriller

Élet a drog világában, ahol virágzik a korrupció és a csalás. Mi történik ha a jamaicai születésű DEA ügynököt arra kényszerítik, hogy menjen haza és védje meg országát a... több»

Rendező: Andy Dylan

Szereplők: John Andrews

A párizsi Notre-Dame orgonaművészei Budapesten
#72250

zenés

Francia szerzők művei és improvizációk hangzanak el a két művész 2006. június 30-i hangversenyéből.

Pergőtűz
#72251

NA Pergőtűz  (1982)

dokumentum

A háborút megelőző évtized híradóiból, a Magyar Film Iroda által készített dokumentumokból vett összeállítással a film mintegy bevezeti a nézőt a 30-as évek végének... több»

Rendező: Sára Sándor

#72252

animáció

Filmio

Az első magyar rajzfilmsorozat ötletadó darabja, amelynek folytatásával a magyar rajzfilmgyártás történetében megszületik a modern gyerekfigura-típus Peti személyében. A központi... több»

Rendező: Macskássy Gyula

Bogányi Gergely Chopin-műveket zongorázik
#72254

zenés

"Le a kalappal urak, lángész van jelen" - így mutatta be Chopint 1831-ben, híres felfedező cikkében Schumann. Ebben az évben hagyta el Varsót és költözött Párizsba az a zseniális... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Szereplők: Bogányi Gergely

A Bükk orchideái
#72255

dokumentum

Kevesen tudják, hogy az orchideák nemcsak a trópusi éghajlatú területeken, hanem a mérsékekelt éghajlati övben, így hazánkban is megtalálhatóak. A Bükk hegység változatos... több»

#72256

NA Callas  (2017)

dráma | életrajzi | zenés

Életrajzi film a New Yorkban született, görög származású opera énekesnőről Maria Callasról. több»

Rendező: Niki Caro

Szereplők: Noomi Rapace

Balladák filmje I.
#72257

dokumentum

Kallós Zoltán erdélyi folklorista portréján keresztül az élő folklór (bemérés, csíksomlyói búcsú, énekesek, balladamondók) Ceaucescu Romániájában.

Csobbanás
#72258

NA Csobbanás  (2006)

kísérleti film

A halász édesapa a kisfiával kimegy a tengerre. A férfinak ez már megszokott mindennapi cselekvés, de a gyerek nagyon élvezi. Bedobják a hálót, várják a kapást, telik-múlik az idő.... több»

Rendező: File Csilla

Az utolsó kántortanító
#72259

dokumentum | életrajzi

Tanító... Jelent-e ez a szó ma még valamit; ma, amikor gyermekeinket már nem tanítók tanítják, hanem pedagógusok oktatják? Tanító... Vannak még, akik ismerik e fogalom régi nevét:... több»

#72260

NA Statárium  (1989)

dokumentum

A film az ötvenes évek békésmegyei ún. "gyújtogatási" koncepciós pereit idézi fel, az elítélteket, a kivégzettek családtagjait, az ítélkező bírókat, és egy aprótermetű,... több»

Rendező: Sipos András