Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Válaszúti hegy aljába' _ Portré Kallós Zoltán néprajzkutatóról
#72301

életrajzi

Kallós Zoltán nemcsak a Székelyföld, Mezőség, Gyimes-völgy szájról-szájra hagyományozott balladáinak, meséinek, énekeinek, tárgyi emlékeinek a megmentéséért és... több»

A nagy kaland
#72302

rövidfilm

Marci, a nyolc éves kisfiú, először megy szülői kíséret nélkül az iskolába. Édesapja térképet rajzolt neki, s felhívta figyelmét az út kritikus pontjainak veszélyeire is, ahol... több»

Rendező: Magyar József

Vilma néni Budapestje
#72303

dokumentum

Vilma néni, egy muzsikus cigány család leszármazottja egy letűnt világra, a kávéházak Budapestjére emlékezik.

Fitti és Fetti - Meserobik
#72304

táncfilm

Ajánljuk ezt a mesefilmet és egyben edzésprogramot azoknak a szülőknek, akiknek fontos a gyermekük egészsége.A mai világban minden évben növekszik a túlsúlyos, rossz tartású és... több»

Valentin nap
#72305

A film Los Angeles-i párok és szinglik szerelmi életének fordulópontjait mutatja be, melyekre természetesen a szerelmesek nagy napján kerül sor. Ennyi sztár egész biztosan még nem... több»

Puccini - Vukán: Bohémélet
#72306

zenés

Puccini Bohémélet című művét Vukán György hangszerelésében 2007. július 8-án a Visegrádi Palotában mutatták be.A fellépő művészek:Horgas Eszter fuvolaművész, Vukán György... több»

#72307

akció | dráma | rövidfilm | thriller

Egy bérgyilkos élete legnehezebb küldetésével szembesül, amikor tudtán kívül az ördög meggyilkolását adják neki feladatul. több»

Rendező: Eli Stern

Szereplők: Ariel Eliaz, Donnie Lyons

Mozart és Salier
#72308

játékfilm

A Puskin műve alapján készült film két, egymással szöges ellentétben álló művészegyéniség különös párviadalát mutatja be, főszerepben a közelmúltban elhunyt Petri György... több»

#72309

NA The 24th  (1970)

dráma | történelmi

Az afroamerikaiakból álló 24-es gyalogosezred története és az 1917-es houstoni zavargások eseményei. több»

Horvátország
#72310

road movie

A film egyrészt kedvcsináló a horvátországi nyaraláshoz, másrészt jó tanácsokkal, ötletekkel szolgál azok számára, akik már elhatározták, hogy az Adriára mennek nyaralni. Egy-egy... több»

Szereplők: Megyeri János

Tanúvallomás
#72311

dráma | rövidfilm

Egy fiatal nő vallomást tesz a rendőrségen:"Nem akartam, hogy bántsa, nem akartam, hogy megölje.Mondtam otthon neki, hogy csináljon valamit, mert a hajléktalan csak bámul folyton. Minden... több»

#72312

NA Lucia  (2021)

horror

Lucia Dupree, Draven City középiskolájának egyik legjobb tanulója meghal, ám miközben a rendőrség nyomozni kezd az ügyben, Lucia visszatér, és szörnyű bosszút áll a felelősökön. több»

Kristálybirodalom
#72313

fantasy

A Kristálybirodalom című filmben Ivan, az egyszerű muzsik beleszeret Tündérszép Jelenába, a cár egyetlen gyermekébe. Miután megvallja érzéseit a lánynak, az foghegyről válaszolgat... több»

Kollányiék almafája
#72314

dokumentum

Több foglalkozási ágban megszokott dolog a dinasztiák kialakulása. A filmes (televíziós) szakmában a Kollányi család az egyetlen, amelyben legalább három generáció tevékenykedik... több»

Rendező: Dékány István

Exitium – A pusztulás hangjai – Ritmusok V.
#72315

kísérleti film | rövidfilm

A film egy vízió: egy zeneszerző archív felvételeket néz és hallgat a pusztulás különböző formáiról, melyek zeneírásra ihletik. A szimfonikus zenekarral rögzített műnek sikere... több»

The Wicked Hollows
#72316

horror

Egy fiatalokból álló baráti társaság a középiskola befejeztével, mielőtt mindannyiuk útja új irányt vesz, még egy utolsó közös kempingezésre indul egy olyan kísértetjárta... több»

56 villanás
#72317

játékfilm | történelmi

Ha 1956 októberében 28 éves lennél, mi történne veled?Észrevennéd, hogy hová kell menned, mit kell tenned?Fegyvert is fognál a kezedbe? El tudnád érni, hogy a hirtelen támadt... több»

Magányos cédrus
#72318

filmetűd | rövidfilm

A film végén egy törött ágú cédrust látunk, amely egy viharra asszociáló vizuális fantáziát jelenít meg.

In Memoriam Bacsó Péter
#72319

dokumentum

Az összeállítással a közelmúltban elhunyt Bacsó Péter filmrendezőre emlékeznek barátai és kollégái, Udvaros Dorottya és Kállai Ferenc színművészek, Makk Károly rendező, Andor... több»

#72320

NA El Vestido  (2024)

horror

Az esküvője előtt néhány nappal Sarah-nak borzongató látomásai vannak, amelyek nemrég szerzett esküvői ruhájához kapcsolódnak. több»