Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Blanca & Pepita
#72301

életrajzi

Egy nyomorgó faluból származó lány, aki alig tud írni és olvasni, alkalmazásba vesz egyik tehetős család matriarchája. Majd egy hatvan évig tartó szoros kapcsolat alakul ki... több»

Rendező: Carlos Graña

Szereplők: Julia Loyola

Cédula a telefonkönyvben
#72302

játékfilm

Farsang utolsó estéje. Az utcákon vidám, ünneplő emberek. A zajos pesti éjszakában egy magányos fiú találkozik egy magányos lánnyal.

Vasárnapozás
#72303

dokumentum

"Ha létezik mennyország, akkor az a negyvenes évek Montevideójával lehet azonos" - mondják a filmben. Ennek az időszaknak a nyomába szegődik egy fiatal, magyar táncos, hogy megismerje a... több»

Rendező: Gabriel Szollosy

Szereplők: Szőllősi András

Egy polgár portréja
#72305

életrajzi

Hermann János zenepedagógus, képzőművész egy kis Budapest környéki faluban kiegyensúlyozottan, derűsen és békében él környezetével, embertársaival. Ennek az életfilozófiának a... több»

Rendező: Hevér Zoltán

Keresem a helyem...
#72306

dokumentum

Dr. Várhegyi István Kolozsvár környékén született egy faluban, a két háború között román nyelvű iskolában tanult. 1940-ben a háború hozta meg számára a nemzetiségi... több»

Rendező: Gál Mária

Pipacsok
#72307

NA Pipacsok  (1998)

dokumentum

Három kislány története a film. A lányok hármasikrek, egyikük mozgássérült, másikuk vak, csupán a harmadik egészséges. A két sérült gyermek állami gondozott, családon kívül... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

Monica
#72308

NA Monica  (2017)

thriller

Egy nő tudatalattijában egy sötét én lakozik, akit Monicának hívnak, és aki igencsak a felszínre akar törni. több»

A bujdosó
#72309

NA A bujdosó  (1994)

dokumentum

Trilógia - Bokor Péter, Hanák Gábor és Romsics Ignác történész filmje - arról a Bethlen Istvánról, aki a két világháború közötti időszaknak talán a legjelentékenyebb... több»

Rendező: Bokor Péter

Szereplők: Iglódi István, Tyll Attila

Violetta - A koncert
#72310

A Disney Csatornán már a harmadik évadát kezdi a rendkívüli népszerűségnek örvendő, Violetta című énekes-zenés tévésorozat, amely az adó első európai és latin-amerikai... több»

#72311

történelmi

Filmio

1664 novemberében a vadászok megtörik a kursaneci őszi erdő csendes békéjét Zrínyi Miklós, az akkori Magyarország legjelentősebb alakjának vezetésével. Még nem is sejtik, milyen... több»

Válogatott önarcképek
#72312

dokumentum

A műsorban archív felvételen megszólal Páskándi Géza, elhangzanak versei és a közreműködő színészek vallanak Páskándi Gézához fűződő viszonyukról, emlékeikről.

Rendező: Rudas Gábor

Kisörspuszta
#72313

dokumentum

El lehet-e menekülni az elviselhetetlen, kisszerű, nyomasztó városi létből? Meg lehet-e ezt tenni a 70-es 80-as években? Létre lehet-e hozni egy kisközösséget egy elnéptelenedő... több»

Rendező: Hartyándi Jenő

#72314

NA Awake  (2016)

rövidfilm | sci-fi

Egy operációs rendszer mesterséges intelligenciához jut, és elkezdi érdekelni az emberi érzelmek bonyolultsága.

Rendező: Chadlee Skrikker

Szereplők: Jade Steyn, Phillip Steyn

Asszony a telepen
#72315

játékfilm

A fuvarozó telepen Tóth Viktor sofőr (Schwetz András) megismerkedik Szekeresnével (Ruttkai Éva), a különös, zárkózott özveggyel, és beleszeret. Viktorba szerelmes Vitamin (Halász... több»

#72316

NA Combativo  (2020)

akció | kaland

Ahmad Ali iegy magasan képzett terrorista-elhárító egység katonája, aki egyszemélyes hadjáratba kezd, hogy visszafogja fegyveres bűnözők egy csoportjának egyre növekvő erejét és... több»

Állatságaim
#72317

játékfilm

Kibédi Ervin szórakoztató, vidám verseit mondják el, éneklik el színészek. több»

Born, Bone, Boon.
#72318

dráma | rövidfilm | vígjáték

Egy diszfunkcionális család újra összegyűlik a hagyományos csontmosási szertartásra, ami azonban családi problémákhoz vezet.

Rendező: Gori

A kis nyelvmester
#72319

rövidfilm

A gimnáziumi franciatanár tanítványai kérésére lefordítja Daniel Cohn-Bendit egyik írását. Az igazgató persze nem örül ennek, és retorziókat helyez kilátásba.

Petőfi '73
#72320

NA Petőfi '73  (1973)

játékfilm

Hosszú hajú, farmernadrágos fiúk és lányok elevenítik fel a '48-as forradalom eseményeit, Szörényi Levente zenéjére.