Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Háborgó vizeken
#72301

dokumentum

A ma kilencven éves tengerészkapitány visszaemlékezéséből megtudhatjuk, hogyan szervezték újjá az 1920-as években Magyarországon a kereskedelmi tengeri hajózást, s hogy a nyolc... több»

Rendező: Linszki Iván

Színmézet csepegnek
#72302

animáció

Festői improvizáció az érzéki és misztikus szerelem témájára.

Rendező: Péterffy Zsófia

A vonat
#72303

NA A vonat  (2003)

dokumentum

Négy rendező Domokos János, El Eini Sonia, Szalay Péter, Szekeres Csaba által kiválasztott személyek utaznak egy vonaton, amelyik Bécsből Romániába tart. Különös találkozások... több»

Koreszmék és táborok
#72304

dokumentum

Ismeretlen vírus üti fel a fejét egy budapesti gyerektáborban. Pillanatok alatt elterjed, lehet hogy a kór halálos. Mentők, orvosok érkeznek a helyszínre, karantént rendelnek el. A... több»

Rendező: Muhi Klára

Magarok Nepálban
#72305

dokumentum

A nepáli magarok ősi vallása a sámánizmus. Anne De Sales francia sámánkutató mondandójával keretbe foglalja azokat a ritka felvételeket, amelyeket egy sámánszertartáson forgattunk.

Üvegfal
#72306

NA Üvegfal  (2005)

dráma | játékfilm

Emberi kapcsolódások története egy kislány halálos betegségének árnyékában. Laura leukémiás, édesanyja egyedül neveli. Orvosokkal vannak körülvéve, ugyanis az anya, gazdasági... több»

Alive Alone
#72307

thriller

Egy korábbi guantánamói fogoly taxizásból próbál megélni. Egy nap váratlanul megismerkedik egy prostituálttal, aki kegyetlen főnöke elől menekül. Kettejük sorsa már az első... több»

Cserfő Jazzland - Tiborcz quintet
#72308

zenés

A cserfői Jazzland fesztival szervező frontemberének a formációja, aki jazz sztenderdek virtuóz improvizációs átdolgozásával és nem kevésbé virtuóz interpretálásával olyan... több»

Rendező: Seregély István

Magyar Tudományos Akadémia Balatoni Limnológiai Kutatóintézet, Tihany
#72309

dokumentum

1927. szeptember 5-én kezdte meg működését a Klebelsberg Kuno szorgalmazására alapított Magyar Biológiai Kutatóintézet, az MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének elődje. A... több»

Rendező: G. Tóth László

#72310

horror | misztikus

Ava és Theo egy fiatal pár, akiket bűntudat és megbánás kínoz. Vidékre költöznek, hogy túltegyék magukat Ava nővérének közelmúltbeli öngyilkosságán. De a körülöttük lévő... több»

Szín-játék
#72311

rövidfilm

A film Mesélője egy történetbe kezd, amelynek szereplői a Cserkész, aki cserkészkedik, az Erdőkerülő-író-favágó, aki erdőt kerül, ír, és fát vág, a Sintér, aki végzi a... több»

Rendező: Mráz Ferenc

#72312

NA Del Bosque  (1970)

dráma

Ximena apja elveszti az állását és látszólag nem is keres magának új munkát. A lány emiatt otthagyja az iskolát, hogy tudja a családját támogatni, de szép lassan hatalmi harc alakul... több»

Egy letűnt világ tanúja
#72313

dokumentum

Bornemisza István egy nagymúltú nemesi család leszármazottjaként a szlovákiai Poprádon él. Jogásznak tanult, de élete nagy részét erdészként élte le. Szenvedélye a fogathajtás... több»

Rendező: Tomori Nagy Imre

Öszödik Pecsét
#72314

dokumentum | rövidfilm

"Ugyanúgy indult ez a nap is, mint a többi nap Belorussziában. A tavasz első sugarai átmelegítették az ünnepi készülődés hangulatát. 1953. február 21-ét írunk. Egy belorussziai... több»

The Hulkster
#72315

dráma | életrajzi | sportfilm

A 4 Oscar-jelölt Todd Phillips életrajzi filmje a legnedás pankrátorról, Hulk Hoganről Chris Hemsworth főszereplésével. több»

Rendező: Todd Phillips

Szereplők: Chris Hemsworth

Hétmérföldes - Csizmafilm
#72316

dokumentum

A harctereket, fényes bálokat, poros falusi utcákat, szántóföldeket látott földön járó csizmák történetével és készítési technikájával találkozunk. Szólások és népi... több»

Rendező: Magyar Tamás

Ariadné fonala
#72317

animáció

Adott az ókori történet alaphelyzete: a labirintus, a Minótaurusz, Thészeusz, Ariadné, és persze a fonal. Indulhat a keresés!

Rendező: Bertóti Attila

Szereplők: Sütő András

#72318

dráma

Móricz Zsigmond önéletrajzi ihletésű története a 20-as években játszódik. Dús Péter szobrászművész feleségül veszi az ünnepelt színésznőt és nászútra mennek. Az út során... több»

Talán egy kissé túlságosan kimért és feszes a történet, így nagyon sok türelem kell már eleve ahhoz, hogy megérje kivárni, amíg egyáltalán valami kibontakozik a cselekményből. De a legnagyobb problémám a filmmel mégsem ez, hanem talán az, hogy az alakítások valami... több»
Segély és műhold - Egy nap Boldogkőújfalun
#72319

dokumentum

Kilenc éve az elektronikus média sztárja volt Matísz Klári, aki tizenegy évesen lett anya. Hogyan él ma férjével, négy gyermekével, s milyen az élet tágabb környezetében, a csendes... több»

Rendező: Elek Ottó

#72320

rövidfilm | vígjáték

Egy félénk lány részt akar venni egy olyan partin, ahol a kedvence is jelen lesz. Elkísérik őt mások is, akik azonban mindenki számára meglepetést okoznak.