Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Az élet szép – Roberto Benignivel
#72281

dokumentum

Bomlott vagy briliáns elmét tisztelhetünk az olaszok egyik első számú kedvencében? Roberto Begnini jókedve és életigenlése féktelen: az Oscar-díj kiosztásán például nem bírt a... több»

Az ember tragédiája - Falanszter
#72282

animáció

Madách Imre művének rajzfilmes feldolgozása.

Rendező: Jankovics Marcell

Love in a Day
#72283

dráma

Három szerelmespár visszavonul a társadalom elől, hogy magányukban újragondolják kapcsolatukat. Mindegyikük olyan nehézségekkel küszködnek, amelyek a többiek számára egészen... több»

The Last Days of Night
#72284

thriller | történelmi

A film az amerikai elektromos forradalom két nagy alakját mutatja be, George Westinghouse-t és Thomas Edisont, akik idővel komoly rivalizálásba kezdtek... több»

Falusi mesék
#72285

életrajzi

Lami István portréja

Rendező: Király Katalin

Szereplők: Lami István

Kultúrák keresztútján
#72286

dokumentum

Szíria nagy karavánutak találkozásánál fekszik. Így évezredek óta elegyednek benne és rétegződnek egymásra a kelet és nyugat, észak és dél kultúrái. A film e sajátosan... több»

Rendező: Duló Károly

#72287

thriller

A film története szerint a Sátán fogadást köt Istennel, miszerint a modern időkben Jézus nem lenne képes szent életet élni. Isten belemegy a fogadásba... több»

Rendező: Ken Policard

#72288

horror | misztikus | thriller

Három egyetemista épp egy horrorfilmet forgat, amikor egy borzalmas csapdában találják magukat. Egyetlen reményük a túlélésre két nyomozó, akik megtalálják a hátrahagyott kamerájukat.

Önarckép
#72289

NA Önarckép  (1996)

dokumentum

A főszereplő egy hétköznapja: reggel dolgozni megy, majd barátaival motoroznak az erdőben, hogy levezessék a nap feszültségeit.

Rendező: Tárkányi János

#72290

NA 8 años  (2021)

dráma

José úgy gondolja, hogy David az igazi férfi az életében, ám az nyolc év után elhagyja őt. Josét megrohanják a múlt emlékei, amelyek fényében átértékeli magában az együtt... több»

Tranzit
#72291

NA Tranzit  (1996)

kísérleti film

Szövegfelhasználás: Erdély Miklós Lehetőségvizsgálat c. írásából

Rendező: Fiáth András

A kerületi srácok
#72292

Fekete vidék Los Angeles-ben van. Aki élve kerül ki innen, annak nincs mitõl tartania, az már mindent látott, mindent megtapasztalt. Tre Styles jó srác, itt nõtt fel, de nem rontotta el... több»

Crève coeur
#72293

Egy kelet-franciaországi kisváros külterületén áll egy ház, amelyben négy férfi él. Az egyikük teljesen apatikussá válik, szobáról szobára vándorol.

#72294

horror | thriller

Egy seriffre és néhány társára hárul a feladat, hogy minél több életet mentsenek meg egy coloradói városkában. Élő holtak hullanak az égből, de senki sem képes megfejteni a... több»

Lőrincze Lajossal Liptay Katalin beszélget
#72295

életrajzi

Az 1993-ban elhunyt Lőrincze Lajos a magyar nyelvművelés egyik legnagyobb egyénisége volt. Rádiós műsorain nemzedékek nevelkedtek. Életéről, munkásságáról vallott a portréfilmben.

Rendező: Orbán Ágnes

#72296

életrajzi

Fanyarul vicces felnőtté válási történet egy tizenéves karikaturistáról, aki megtévesztő lélekkeresés közben elutasítja kertvárosi életének mindennapi kényelmét.

Rendező: Cam Archer

Szereplők: Amy Sedaris, Whitney Cummings

Krétarajzok
#72297

dokumentum

Ebben a dokumentumfilmben a Hódmezővásárhely környéki tanyavilág és Szalay Ferenc festőművész-grafikus életreszóló találkozása, kapcsolata kerül bemutatásra.

Rendező: Sipos András

#72298

NA Fene  (2018)

horror | rövidfilm

Egyedül állsz a hóban, távol mindentől és mindenkitől. A távolban egy fekete alak tűnik fel, és egyre csak közeledik. Lemerevedsz. A sorsodra maradtál... több»

Rendező: Mile Tibor

Szereplők: Mile Tibor

Mozgófénykép
#72299

Magyar költők és írók vallanak a század nagy találmányáról, a filmről.

#72300

Három összetartó fivér édesanyjuk temetésén szembesül azzal, hogy egyikük törvényen kívüli gyermek, akinek az apja egy náci SS tiszt. A gond csak az, hogy nem tudják melyikük a... több»