Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Mécsek
#72321

NA Mécsek  (1992)

játékfilm

Az emberben lévő jóságnak van egy különös sajátja. Minél többször győzi le a rossz kísértését, annál inkább képes megvédeni magát.

#72322

dokumentum

A madármániás Christian Moullec fiatal vadmadarakat kísér el hosszú vándorútjukon, s közben arra keresi a választ, hogy miért teljesíti egyre kevesebb madár ezt az életükhöz... több»

Hajnal előtt
#72323

rövidfilm

Az állapotos Anna örökös rettegésben él az ostromlott fővárosban, mert férje együttműködik az ellenállókkal. A bujkáló és harcoló emberek is ugyanazt akarják, hogy végre véget... több»

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar KODÁLY-estje
#72324

zenés

- Kodály Zoltán: Húsz magyar népdal - Kocsis Zoltán átirata- Kállai kettős- Budavári Te DeumKözreműködik: Sümegi Eszter, Wiedemann Bernadett, Brickner Szabolcs, Asztalos Bence.... több»

Věra Bílá utolsó reménye
#72325

dokumentum

Az ezredfordulón Vera Bílá volt a legismertebb cseh énekes a világon. Teltházas koncertet adott a párizsi Olympiában. A Fehér Házban Bill Clintonnak is énekelt. A Kale nevű... több»

Kada
#72326

NA Kada  (2005)

zenés

Az együttes 1995 óta magas színvonalon játssza a tőle megszokott, a külföldi progresszív és underground sajtó által Frank Zappa, David Torn, King Crimson és a Soft Machine... több»

Rendező: Sebők György

MüpArt classic - Magyar mesterek
#72327

zenés

A MüpArt Classic műsorán nagyszabású újévi hangverseny, amelyben Haydn Az évszakok című oratóriuma szólal meg. A korabeli hangszereken játszó Orfeo Zenekar a 18. századi zenét a... több»

Fényképezte Zsigmond Vilmos
#72328

dokumentum

„Ez egy olyan művészeti ág, amely a szemeddel indul. Kinyitod, megpillantasz valamit, az agyad feldolgozza, megnyomod a gombot, a végén pedig vagy kép lesz belőle, vagy sem. Nekem ez... több»

Landshuti esküvő
#72329

dokumentum

Tudósítás Európa legnagyobb kosztümös történelmi felvonulásáról, amely egy egész várost tart lázban.

Csongrádi Gábor Quartet
#72330

zenés

A gitáros Csongrádi Gábor és a zenekar szaxofonosa Ávéd János harmadik éve dolgozik együtt különböző jazz-formációkban. A fiatal kreatív zenészpáros fél éve hívta életre a... több»

Rendező: Sebők György

The Dead Ringer
#72331

horror | misztikus | rövidfilm | thriller

Egy telefonos operátor segít átjutni egy anyának a pokol kilenc körén, hogy az megmenthesse a lánya lelkét egy démontól. több»

Rendező: Carlos Arata

Mennyei falatok
#72332

dokumentum

Farkas Bertalan 1980-ban az Interkozmosz program keretében Valerij Kubászov parancsnokkal és két másik szovjet űrhajóssal közösen nyolc napos űrrepülést hajtott végre.Vajon mit ettek... több»

Rendező: Naszódi Katalin

A Balatontól a mélytengeri árkokig
#72333

dokumentum

G. Tóth László - egyedüli magyarként - részt vett egy japán tudományos kutató expedíción és ennek keretében volt alkalma tanulmányozni a tengerfenéken a mélytenger... több»

Rendező: Szegezdy János

Rosamunde Pilcher: Választási beszédek és más hazugságok
#72334

dráma | romantikus

Abbey és Greg elváltak. Abbey brit, Greg pedig görög. Egy idő után kiderül, hogy mindketten indulnak a választásokon - más-más színekben. Abbey anyja és Greg apja ráadásul... több»

Egy óra Nemes Lívia pszichoanalitikussal
#72335

dokumentum

Nemes Lívia a magyar pszichoanalitikus hagyomány, a nevezetes Budapesti Iskola utótörténetének tekintélyes vezető alakja. Kulcsszerepe volt abban, hogy az iskola megőrizte tudományos... több»

Rendező: Széchenyi Anikó

Alternatívák
#72336

dokumentum

Milyen körülmények juttatták a fiúkat az átmeneti otthonba? A hátrányos sorsú gyerekek helyzetének javítására létesült alapítványi szakiskolában gyakorlati ismeretetekkel,... több»

Rendező: Tényi István

Örökség
#72337

NA Örökség  (2005)

életrajzi

Korunk egyik legkiemelkedőbb gitárosával, a Berlinben élő, salgótarjáni születésű Snétberger Ferenccel ismerkedhetnek meg a portréfilm nézői.

Rendező: Keserű Judit

Szereplők: Snétberger Ferenc

A hasonmás
#72338

NA A hasonmás  (1970)

játékfilm

Bollobás professzorral közli a rendőrség, hogy egy rá a megszólalásig hasonlító férfi egyetemi felvételit és egyéb előnyöket ígérve fiatal nőket csábít el. Amikor véletlenül... több»

After
#72339

NA After  (2003)

dráma | rövidfilm

Háborús borzalomból menekülő túlélő.És ami utána történik.Repülőgép-roncsok. Ellenséges katona.Amikor a félelem valósággá válik.

Szeretettel, Jane
#72340

dokumentum

2010-ben az angol kormány posztumusz a Holokauszt Brit hőse címmel tüntette ki Jane Hainingot, aki a második világháború alatt számos zsidó származású lány életét mentette meg.... több»