Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Brassói pályaudvar
#72361

dokumentum

Milyenek a pályaudvarok? És milyen a "Brassói pályaudvar"? Ilyen? Vagy egészen más? Szerintünk ez a brassói pályaudvar pontosan olyan, mint amilyennek az ember elképzeli. Vonatra... több»

Rendező: Péterffy András

Molto Vivace - Net Slow (Molto Vivace - Net Slow)
#72362

zenés

A saját meghatározása szerint "elektronikus bioetnót" játszó Netslov nagy hagsúlyt helyez arra, hogy kidomborítsa muzsikájának humánumát - szemben a Kraftwerk-vonal dehumanizált... több»

#72363

dokumentum | rövidfilm

A film a rendőrség által lelőtt 26 éves Mario Woodsra emlékezik.

#72364

NA Del Bosque  (1970)

dráma

Ximena apja elveszti az állását és látszólag nem is keres magának új munkát. A lány emiatt otthagyja az iskolát, hogy tudja a családját támogatni, de szép lassan hatalmi harc alakul... több»

Erdélyi naiv művészek
#72365

dokumentum

Erdély rejtett zugaiban még élnek és alkotnak, szinte észrevétlenül, naiv művészek. Vizuális és gondolati világuk csodálatosan tiszta - a modern urbánus művészetekhez szokott... több»

Rendező: Makó Andrea

The Hulkster
#72366

dráma | életrajzi | sportfilm

A 4 Oscar-jelölt Todd Phillips életrajzi filmje a legnedás pankrátorról, Hulk Hoganről Chris Hemsworth főszereplésével. több»

Rendező: Todd Phillips

Szereplők: Chris Hemsworth

Gyulai Líviusz műhelyében
#72367

dokumentum

Dokumentumfilmünk az egyik legnagyobb grafikusművész életéről és gazdag pályafutásáról szól. Gyulai Líviusz rendkívül sokoldalú alkotó: műveit elsősorban az irodalmi alkotások... több»

Rendező: Sipos István

A Székely gyors nyomában
#72368

dokumentum

A székely gyors 800 zarándokot visz Budapestről Csíkszeredába, a búcsúra. Pünkösd vasárnapján a zarándokvonat elindul Csíkszentdomonkosról, hogy a Gyimesek völgyén keresztül... több»

Rendező: Kázsmér Kálmán

Szemben a maffiával
#72369

dokumentum

Az olajszőkítés a rendszerváltás krimije volt. Az addig csak kalandfilmekben látott, bőröndnyi pénzhalmokkal és a titokzatos, máig felderítetlen gyilkosságokkal. És el ne... több»

Barangolás Borneón
#72370

dokumentum

Borneón vannak a Föld legnagyobb trópusi barlangjai, legrégibb esőerdői, amelyekben az európaiak számára ismeretlen nomád népcsoportok élnek. Borneó szigetét egykoron összefüggő... több»

Égszakadás, földindulás
#72371

dokumentum

Tomboló hurrikánok, mindent elsöprő tornádók és bibliai méretű áradások: 2008-at a katasztrófák valaha volt legszörnyűbb éveként emlegetik világszerte. A kutatók szerint ahogy... több»

JazzLand Cserfő - Éjszakai ráadás
#72372

zenés

A cserfői Jazzland fesztivál jellegzetes végkifejlete amikor az utolsó koncertet is befejezték a művészek, akkor egy úgynevezett jammelésre állnak össze a különböző formációk... több»

Rendező: Seregély István

Chili Poker suli
#72373

Magyarországon egyre többen pókereznek és egyre többen játszák a Texas Hold'em-et. Ha megfigyeltük, a külföldi TV-és közvetítések jóvoltából láthatjuk, hogy az igazán profi... több»

Szereplők: Luigi, Majka, Tóth Ricsi

Weiner Leo (1885-1960): f-moll szerenád
#72374

zenés

A szerző első művei közül való a szerenádzene. Weiner népszerű, magyaros hangú kompozíciója. A klasszikus formák kiváló ismerője, a későbbi évtizedek legendás hírű... több»

Rendező: Kecskés G. László

Szereplők: Kovács László

Pearl Harbour hősei
#72375

dokumentum

Dokumentumfilmünkből megtudhatjuk, miként változtatta meg Pearl Harbor a történelem menetét: mintegy 75 évre kihatott Amerika hadviselésére, és hősöket faragott az átlagemberekből.... több»

Arc
#72376

NA Arc  (1970)

dráma

A börtönből szökött fiú cél és feladat nélkül kószál Budapest utcáin a II. világháború utolsó napjaiban. Körözik, arcát jól ismerik, ezért régi elvtársai elbújtatják... több»

Közelkép egy távoli szigetről - Mauritius
#72377

dokumentum

Maruritius, avagy a fény szigete. Közelkép egy távoli szigetről és kultúráról.

Gyulafehérvár érseki katedrálisa
#72378

dokumentum

Dokumentumfilm a gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyházról. A filmben betekintést nyerhetnek a Kárpát-medence egyik legjelentősebb katolikus templomának, a gyulafehérvári... több»

Rendező: Maksay Ágnes

#72379

animáció | dokumentum | musical

A film látványos betekintést nyújt az electronic dance music világába. több»

Múlt, forma és lélek
#72380

dokumentum

Lükő Gábor különböző ősi kultúrák szimbólumait tanulmányozta élete során. "A jelnek pontosan meghatározott jelentése van és akkor válik jelképpé, ha a jeladó nem tud hidegen,... több»

Rendező: Vékás Péter