Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Egy szerelem három éjszakája
#72341

játékfilm

Ránki György, Hubay Miklós és Vas István immár klasszikus műve a II. világháború romjai között is virágzó szerelemről.

Természetjárás a múltban
#72342

dokumentum

Egy rendkívül érdekes, ma már nem is létező tudóstípushoz tartozott az olasz származású Luigi Ferdinando Marsili. Igazi polihisztor volt: többek között földrajzzal, történelemmel,... több»

Rendező: Zöldi István

A Movie Life
#72343

dráma

Antonio Skármeta regényének filmes adaptációja.

Rendező: Selton Mello

Ibsen: A nép ellensége
#72344

játékfilm

Ibsen drámájának hőse, Stockmann doktor felfedezi, hogy a városát felvirágoztató gyógyforrások vize mérgezett. A lakosság, élén a polgármesterrel, aki mellesleg Stockmann bátyja,... több»

Életem - utazásaim
#72345

dokumentum

Dr. Balázs Dénes világjáró geográfus már gyerekként fényképezőgéppel járta a környéket, első expedíciója pedig egy kerékpártúra volt. Hivatalnokként kezdett dolgozni, majd... több»

Rendező: Cséke Zsolt

#72346

animáció | családi

Már egy éve, hogy Mic Mic és Oscar visszatértek hihetetlen kalandjukból. És most, miután Keselyű ördögi tervével szabotálni akarja a Grizzly kölyök kiszállítását az amerikai... több»

Rendező: Vasiliy Rovenskiy

Szereplők: Christine Galyean

Üzenet a palackban, avagy a PET Kalózok hivatalos története
#72347

dokumentum

Több mint 18 tonna hulladék kitermelése a folyóból, 47 PET hajó megépítése, több tucat hulladékhegy feltérképezése és letermelése, több száz folyamkilométer megtétele a... több»

Gyermekfilmek - Július 19
#72348

-Gusztáv: Gusztáv és a hosszú élet Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A medve és a macska Rendező: Horváth Mária-Piros alma szép meséi: Nem szeretem leves Rendező: Höel... több»

Zenés utazás a Fertő-tó körül
#72349

zenés

A műsor zenei utazásra indul a Fertó-tó körül felvillantva a táj sokarcúságát, a nevezetességeket és mindenekelelőtt a sok és sokféle zenét. Mindezt neves és hivatásos... több»

Rendező: Apró Attila

Rajongó szerelem
#72350

dokumentum

Vajon mi késztet arra egy mai fiatalt, hogy apácának vagy szerzetesnek álljon? És változott valamit az élet a zárdákban és kolostorokban? A filmben fiatal apácák és szerzetesek... több»

A sólyom röpte
#72351

dokumentum

1944-ben a miskolci náciellenes fegyveres ellenállás, a MOKAN Komité komoly gondokat okozott a náci hadvezetésnek. A Komité harcosából lett közrendőr Kopácsi Sándor, aki 1952-ben már... több»

Rendező: Bánki Iván

Snuki
#72352

NA Snuki  (1978)

családi

Pag, Robin és James szülei néhány napra elutaznak, s a gyerekek a nagypapával maradnak. Egy esős délután váratlan látogatójuk érkezik. több»

Homo faber - A kézműves: Kaskötők és kosárfonók
#72353

dokumentum

"Ez az ember valahol a madártól leste el, mert a fészkét megrakja a madár, és olyan dolgokat csinál belőle, ami nagyon szép dolog. Hát a kosár ugyanolyan, hogy amit az ember elképzel,... több»

Rendező: Kis Klára

Szereplők: Kanalas József

Mint a madár...
#72354

életrajzi

A magyar avantgarde '60-as években induló új hullámának egyik jelentős alakja Haraszty István szobrász. Mobiljai nem a technika világát vagy az ember és gép viszonyát tükrözik, a... több»

#72355

dokumentum

A tengeri cigányok eltűnő világa című ismeretterjesztő film a Thaiföld nyugati partjai mentén és az Andamán-tenger távoli szigetein, csaknem fél évezrede élő, elsősorban... több»

Rendező: Johann Sigfússon

Hajnal előtt
#72356

rövidfilm

Az állapotos Anna örökös rettegésben él az ostromlott fővárosban, mert férje együttműködik az ellenállókkal. A bujkáló és harcoló emberek is ugyanazt akarják, hogy végre véget... több»

A kísértés
#72357

játékfilm

A tv-játék Erdődy János Aretino Velencében című történelmi regényéből készült. A film 1527-ben játszódik Velencében. Pietro Aretíno a tehetséges és igazságszerető íródeák... több»

Acid
#72358

NA Acid  (2018)

animáció

Az ACID nevű zenekar a világ legnépszerűbb együttese. De nem akármelyik világé, hanem a robotoké, akik élnek-halnak a gépzenéért. A háromtagú robotbanda megjárja a csúcsot és a... több»

Jakab útja
#72359

NA Jakab útja  (2005)

dokumentum

A spanyolországi Santiago de Compostela, ahol Szent Jakab sírhelye található, Jeruzsálem és Róma után a kereszténység harmadik legfontosabb zarándokhelyévé vált az idők során. Az... több»

Rendező: Tolvaly Ferenc

A Nemzeti Filmharmonikusok Erdélyben Kocsis Zoltánnal
#72360

zenés

Marosvásárhelyen és Kolozsvárott adott hangversenyt magyar szerzők műveiből a Nemzeti Filharmonikus Zenekar. Az úti készülődésről, a próbákról, az előadásokról készült film... több»