Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#72341

dokumentum

Beszélgetések Istennel... Bészabó András festőművész képéletei. Képzőművészeti film Bészabó András keresztény, polgári festőművész munkásságáról és a hazai kortárs... több»

Rózsadomb
#72342

NA Rózsadomb  (2003)

dráma | játékfilm

A 10 éves Panka és Miksa idilli gyermekkorukat élik a szigorúan őrzött rózsadombi villában és annak nagy, elvadult kertjében. Apjuk vezető politikus a Rákosi kormányban, 1956 nyara... több»

Mozi/film
#72343

NA Mozi/film  (2009)

dokumentum

A mozik ideje végleg lejárt? A házimozi rendszerek végleg átveszik a hatalmat a kopottas filmvásznak felett? Remélhetőleg, nem. A moziba járás élményét nem lehet pótolni. A fehér... több»

Komámasszony, hol a stukker?
#72344

vígjáték

A Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházából jelentkezünk, ahol Sándor János rendezésében került bemutatásra Görgey Gábor Komámasszony, hol a stukker? című darabja. Ablaktalan,... több»

Pál utcai fiúk
#72345

némafilm

"A filmet ebben az évben kaptuk meg a belgárdi archívumból és a Magyar Filmlaboratóriumban újítottuk fel. A film erősen zsugorodott nitró-pozitív kópiájáról a felvételi negatív... több»

Szelídvízország
#72346

dokumentum

A természetfilm Dr. Csizmazia György biológus (1943-2002) "Fehér-tói madarak" című könyve alapján készült. Négy évszakon át követhetjük a Szeged melletti Fehér-tó... több»

Rendező: Koroknay Károly

Szántó Piroska
#72347

dokumentum

Szántó Piroska 40 év után, 1998-ban hazatért szülővárosába, Kiskunfélegyházára. Ekkor a Móra Ferenc Gimnáziumban, egykori iskolájában fogadták, majd a Kiskun Múzeumban nyitották... több»

Szereplők: Szántó Piroska

Amazónia - Dorothy Staang harca
#72348

dokumentum

Brazíliában, az amazóniai erdő szívében élt Dorothy Stang nővér, aki a legszegényebbek mellé állt és egész életében harcolt a teremtés tiszteletéért. 2005. február 12-én halt... több»

Arckép sötét háttérrel
#72349

dokumentum

Kásás Andor tízéves korában elszakadt családjától, katonai középiskolába került. A II. világháborúban Donnál, a 23. könnyűhadosztály vezérkari főnökeként teljesített... több»

Rendező: Kisfaludy András

Új Pusztaszer
#72350

dokumentum

A millecentenáriumi ünnepségek jelképes központja Ópusztaszer volt, ahol egykoron "befejeződött" a honfoglalás. A történelmi emlékhely nem veszített népszerűségéből, sőt... több»

Rendező: Sipos András

Waiting
#72351

NA Waiting  (2009)

rövidfilm

Egy turista lány, miközben Szarajevóban sétálgat, arra lesz figyelmes, hogy a helyiek nagyon furcsán viselkednek. Mindenki élettelen "zombie"-ként mered maga elé, mintha várna valamire.... több»

Az Atlanti-óceán óriásai – Az Azori-szigetek
#72352

dokumentum

Az Atlanti-óceán aljzatáról feltörő bazaltos magmából keletkezett hegyek közül csak néhány csúcsa töri át a víztükröt. Kilenc ilyen zöld „drágakő” alkotja az Európa és... több»

Szívzörej
#72353

NA Szívzörej  (1971)

Laurent 14 éves, és népes családjában egyre magányosabbnak érzi magát. Apja orvos, állandó idõhiányban szenved, anyja viszont különbözõ szerelmi kapcsolatokba menekül. A fiú... több»

Művész válaszút előtt
#72354

életrajzi

A Duna Televízió forgatócsoportja 1993-ban készített interjút korunk egyik legnagyobb rendezőjével, Andrzej Wajdával.

Deprivation
#72355

NA Deprivation  (2019)

horror | sci-fi | thriller

A Deprivations egy scifi-horror, melynek történetének alapjául a 70-es évek orosz alvásmegvonás-kísérletei szolgáltak. A Z világháború és a 28 nappal később ötvözete, a helyszín... több»

Jó emberek
#72356

NA Jó emberek  (2003)

Csehov arcai tűnnek elő a novellák sorozatában. Belenyugvás és kitörési kísérlet. Messzemenő hit és hideg irónia. Szerelem és érzéki csalódás. Nincs más. Terítéken az... több»

The 9th Life of the Wildcat
#72357

dokumentum | rövidfilm

A vadmacska 9. élete című ismeretterjesztő film a Magyarországon is tömegesen előforduló, rejtőzködő vadmacskákról szól. Ez a félénk, szőrcsomókat maga után hagyó állat szép... több»

Azért a víz az úr...
#72358

dokumentum

Az 1970-es árvíz után árterületté nyilvánítanak és gáttal vesznek körül öt községet (Nagygéc, Csenger, Garbolc, Kishodos, Nagyhodos), és az ott élőket kitelepítik. A film... több»

Nemkívánatos viszonyok
#72359

dráma

Különös szeremi történet egy feleségét gyászoló diplomata és egy fiatal hölgy között. több»

Én, József Attila itt vagyok
#72360

életrajzi

83 éve halt meg József Attila. Kortársak, barátok emlékeznek a költőre, művészek idézik legszebb verseit. több»