Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
A tanárnő és a biznisz
#72401

dokumentum | életrajzi

Pergel Éva, általános iskolai magyartanár elveszíti az iskola színházjegyekre összeszedett pénzt. Karácsony előtt a 300 ezer forintot kölcsönből adja vissza. Harminc százalékos... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

Szereplők: Pergel Éva, Unger Imre

Költözés Chicagóba
#72402

Kelly, a kezdő regényíró és Jeff, filmrendező férje boldog házasságban él kétéves kisfiukkal Chicagóban. Amikor azonban Jeff felelőtlen, huszonéves kishúga, Jenny szakít a... több»

Hagyományőrzők - Szalánta
#72403

dokumentum

A Pécs és Harkány között fekvő, többségében horvátok lakta Szalánta hagyományainak bemutatása.

Rendező: Móczár István

#72404

dokumentum | rövidfilm

Egy idős férfi a kamerájával a hegyekben kutat, amiről egy rendező filmet készít.

Rendező: David Muñoz

Etus néni
#72405

NA Etus néni  (1997)

dokumentum

1905 áprilisa, Józsefváros. Egy leánykát szalajtanak a gólya néniért, az anya vajúdik. A csecsemő keresztlevelébe a József Attila nevet vezetik be. Etus néni az emlékezés folyamát... több»

Rendező: Cselényi László

Ritter napja
#72406

dráma

"A nyomor nem a dolgok hiányából fakad, hanem a dolgok utáni vágyból" - írja Rousseu. A létezés peremére szorult ember is sikeres szeretne lenni. Gyakran nem lát más megoldást:... több»

Kurtalábú pásztor
#72407

dokumentum

Pletyka, az ügyes kis tacskó elindul megkeresni barátját, a kameruni kecskét. Különböző kalandok után hazaérnek elhagyott kis gazdájukhoz.

A múlt töredékei
#72408

dokumentum

A restaurálás célja a műalkotások kijavítása, eredeti szépségük helyreállítása. A film az állandóan fejlődő restaurátor tudomány módszereit mutatja be a kirakósjátékszerű... több»

Rendező: Podhorányi Zsolt

Jót és semmit
#72409

dokumentum

A tárgyak mesélnek a hajdanvolt tulajdonos életéről, de nekünk a tárgyak csupán lomok, amelyek útban vannak, hisz az új élet új teret kíván.

Lappföld, az utolsó vadon
#72410

road movie

A finnországi lappok sarkkörön túli életére kevés fény és kevés figyelem vetül. Pedig ez az egzotikus világ legalább annyi legendát rejt, mint a déli félteke forró vidékei. Az... több»

Rendező: Bodzsoni István

Temetés, újratemetés
#72411

dokumentum

Kultúrtörténeti áttekintés a magyar történelem újratemetett halottairól.

Rendező: Kovács Béla

#72412

akció | kaland | romantikus | sci-fi

Végre valakinek sikerül sikeresen felvenni a harcot a Genetikai Jóléti Hivatal autoriter uralma ellen. több»

Bizarr románc
#72413

dokumentum

Játékfilmek, koprodukciós filmek, tévé- és gyermekfilmsorozatok, dokumentumfilmek, portrék és animációs alkotások kerülnek ki a stúdió műhelyéből. Egyik sikeres munkájuk a... több»

Rendező: Zsigmond Dezső

Ráadás...
#72414

NA Ráadás...  (1997)

zenés

Elhangzik: Liszt-Verdi: Rigoletto parafrázis; Liszt-Schumann: Ajánlás; Liszt: Erdőzsongás.

Rendező: Veszprémi András

Szereplők: Bogányi Gergely

14. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál
#72415

zenés

2004-ben rendezték meg 14. alkalommal a Nemzetközi Gastroblues Fesztivált Pakson. Az érdeklődök ezúttal is a jazz, blues és rock műfaj legnagyobb előadóival találkozhattak, többek... több»

New Amsterdam
#72416

A New Amsterdam című kalandfilm New York városának kialakulására fókuszál. Azokat az időket eleveníti fel, amikor a holland telepesek Új Amszterdam néven emlegették a helyet, ahol... több»

Egy ismeretlen naplója
#72417

dokumentum | életrajzi

Dokumentumfilm Nagy József (1954) Párizsban élő, vajdasági születésű rendező-táncos-koreográfus különös és hiteles világáról, inspirációinak forrásáról. A film elkíséri... több»

Szereplők: Nagy József

New York - Budapest
#72418

dokumentum

Két 17 éves budapesti srác repülőre ül, és meg sem áll New Yorkig. Miközben felfedezik a világ egyik legizgalmasabb városát, felmerül bennük, hogy vajon milyen lenne itt élni. A... több»

#72419

NA A Dark Foe  (1970)

dráma | horror | krimi | misztikus | thriller

Egy FBI ügynököt húga elrablása miatt szüntelenül gyötör a múlt. A férfi fóbiája a félelemtől tovább erősödik, amikor rövidesen szembe kell néznie a nő elrablójával. több»

Gastroblues fesztivál
#72420

zenés

1993 nyarán Kaktusz, a paksi kocsmáros meghívta zenészbarátait, hogy egy kis pezsgést vigyen a kisváros életébe. És a zenészek jöttek. Török Ádám, Tátrai Tibor, Takács Tamás,... több»

Rendező: Ámon Betti