Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Szorítókötésben
#72421

dokumentum

A több tízezres lélekszámú Dél-Oszétia elhelyezkedése miatt stratégiai fontosságú mind Oroszország, mind pedig Grúzia számára. Az idén augusztusban kirobbant háború nem más,... több»

#72422

családi | romantikus

Markus Winter egy kis pihenésre vágyik, ezért a Seychelle-szigetekre utazik. De abból persze, hogy ő csak úgy lógassa a lábát, semmi nem lesz. A csinos bankár, Helena Kaufmann egy nap... több»

Bádogváros
#72423

dokumentum

Miskolcon, az Avasi dombra épített pinceházak különös hangulatú mikrovilágát mutatja be a film négy évszakon keresztül. Az Avason élő emberek személyes történetein keresztül... több»

#72424

NA Parasitic Twin  (2017)

(1)

horror

Négy lány – akik egy árvaházban nőttek fel – felnőttként újra találkozik. Egy csónakázás során egy szigeten kötnek ki, ahol rejtélyes dolgok történnek velük, s... több»

Bibó Breviárium
#72425

dokumentum | életrajzi

Forgács Péter új munkája több mint dokumentumfilm: a mágikusan komponált, karcos film-képsorokkal, Szemző Tibor visszafogott zene-folyamával s a Bibó szövegek érzékeny... több»

Rendező: Forgács Péter

Vidéki Love Story
#72426

rövidfilm

Vidám visszaemlékezés a gondtalan, nyaranta vidéken töltött ifjúkori évekre. Falusi idill hurka-kolbásszal, kukoricamorzsolással, talicskaversennyel és tini-szerelemmel.

Rendező: Horváth Szilárd

Kisiskola
#72427

NA Kisiskola  (1999)

dokumentum

Több mint négyszáz olyan település van az országban, ahol osztatlan iskola működik. Emlékezetes tanítói sorsokba pillanthatunk bele, amelyekből kiderül milyen közösségformáló.... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

Keressük Dózsát
#72428

filmetűd

Egy sávokra vágott, több férfifejet ábrázoló grafika mozgásvariációinak rögzítése a film.

Rendező: Maurer Dóra

Láthatatlan húrok – A tehetséges Pusker nővérek
#72429

dokumentum

„Hét éve, hogy megismerkedtem a Pusker lányokkal. Juli 12, Ágnes 18 éves volt. Valahogy nem e világban éltek. Két 'angyal' - mondogatták róluk. Valahogy más dimenzióban mozogtak.... több»

Egy az Isten
#72430

dokumentum

A néhai csöndes kis települést, Bözödújfalut "Székely Jeruzsálemnek" is nevezik. E ragadványnév szombatos hitű, egyébként székely eredetű lakóitól származik. A falu ma már csak... több»

Rendező: Xantus Gábor

Művészvilág
#72431

dokumentum

Németh Lajos a magyar és egytemes művészettörténet-írás nemzetközi hírű tudósa volt. Számos kötete közül talán legismertebbek a Csontváryról és Kondor Béláról írott... több»

Rendező: Nagy T. Katalin

Vivien
#72432

NA Vivien  (2010)

dokumentum

Vivien egy kelet-magyarországi zsákfaluban született, két ikertestvére van. A cigány szülők tizenöt évet vártak arra, hogy gyerekük lehessen. A nagy öröm mellett bánat is érte... több»

Forget About Me
#72433

Két fiatal angol srác Budapestre utazik a Simple Minds koncertjére, a Pecsába. Ám az egyikük szerelmes lesz, így egy VHK koncerten kötnek. több»

Fotóhónap 2002
#72434

dokumentum

Az immár hagyományos kiállítássorozat, a magyar fotográfusok egyik legfontosabb rendezvénye Április 26-án vette kezdetét. A Magyar Fotóművészek Szövetségének szervezésében a... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Stósz
#72435

NA Stósz  (1999)

dokumentum

A közel 750 éves felvidéki települést elsősorban szászok lakják, így még ma is gyakrabban lehet német beszédet hallani az utcán, mint szlovákot. Márpedig a magyar irodalomban... több»

Rendező: Nagy Imre

Igazság a HIV-ről
#72436

dokumentum

A HIV/AIDS mintegy 35 millió életet követelt már világszerte. Dr. Chris van Tulleken feltárja, hogy a csúcsmodern tudomány hogyan képes féken tartani a vírust, és akár teljesen... több»

In vivo heroin
#72437

dokumentum

Heroinfüggő fiatalok küzdelmét mutatja be a film a drogmentes életért. Támaszuk, segítségük Erdős Eszter református lelkész, aki Ráckeresztúron egy rehabilitációs otthont hozott... több»

Jázmintea díszes tasakban
#72438

vígjáték

Váratlan halála előtt Ada volt a család feje, ő azonban később sem hagyja magára gyermekeit és unokáit. Ada szelleme továbbra is családjával marad, és megvédi őket minden közelgő... több»

#72439

dokumentum | rövidfilm

A kisfilm a videótékáknak az emberek életében betöltött szerepét elemzi.

Red Squad
#72440

NA Red Squad  (2018)

akció

A Kábítószer-ellenes Hivatal egy csapat zsoldost bíz meg azzal, hogy iktassanak ki egy mexikói drogkartellt.  több»

Rendező: Alexander Witt

Szereplők: Brian Presley, Patrice Cols