Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
A vértesi példa
#72441

dokumentum

A rendszerváltást követően különösképp megnőtt a civil szervezetek szerepe - így volt ez a természetvédelem területén is. A film (4 évszakon keresztül) a Pro Vértes... több»

Rendező: Szegezdy János

Egy mondat a szerelemről
#72442

életrajzi

Zsuráfszky Zoltán a magyar táncművészet emblematikus alakja, az autentikus néptánc egyik legnagyobb mestere. A róla készített portréban a próbatermi munka, a színpadi produkció és... több»

Szereplők: Zsuráfszky Zoltán

Alice Csodaországban
#72443

Alice egy unalmas délutánon meglát egy jólöltözött nyuszit a kertben. A nyuszi után szalad és lezuhan egy mély alagútba. Lent aztán megismerkedik a Kalapossal, a Mormotával, sőt, a... több»

Kísértés
#72444

NA Kísértés  (1942)

játékfilm

Horváth Cecil bosszút akar állni öccséért, akit bankrablás miatt elítélt Dr. Kétzy törvényszéki tanácselnök. Így előbb a közelébe férkőzik, majd magába bolondítja a mit sem... több»

Fúga
#72445

NA Fúga  (2006)

kísérleti film

A sétáló kamera, avagy a világ kikockázva.

Rendező: Nemes Gyula

Cserfő Jazzland - Budapest Ragtime Band
#72446

zenés

A Budapest Ragtime Band, a magyar tradicionális jazz-élet talán legpatinásabb együttese 1980-ban alakult főiskolát illetve Zeneakadémiát végzett művészekből. A zenekar célja a... több»

Rendező: Seregély István

Igazságot Magyarországnak!
#72447

dokumentum

Trianon, 2006. június 4. - Egy tüntetés, egy koncert (Kárpátia), egy néhány száz magyar a francia rendőrök és titkosügynökök gyűrűjében. Egy film azoknak, akik szeretik... több»

Dunakanyar Művészeti Hetek
#72448

dokumentum

Öt település: Zebegény, Szob, Vác, Verőce és Nagymaros közösen hozta létre a rendezvényt, amely egy hónapon át nyújtott tartalmas szórakozást a környék lakói és az... több»

Rendező: Kutny Gábor

KFT-koncert
#72449

NA KFT-koncert  (2006)

zenés

A KFT zenekar a '80-as évek egyik legnépszerűbb együttese volt, amely egykori iskolatársakból verbuválódott. Laár András, Bornai Tibor, II. Lengyelfi Miklós és Márton András 1981-ben... több»

Rendező: Sebők György

Híd a Zala folyón
#72450

dokumentum

A film a zalaszentgróti kőhíd építésének és 1945-ben a felrobbantástól való megmenekülésének történetét mutatja be.

Rendező: Glósz Róbert

Gépművészet
#72451

dokumentum

A kertitraktor avagy csettegő építésének és használatának országosan elterjedt buheratív népszokását, motívumait és e tradíció továbbadását, továbbélését dolgozza fel a... több»

Rendező: Lágler Péter

Filthy Rich
#72452

vígjáték

Senki sem gondolná, hogy egy hatvan-hetven éves, idős házaspár egy több milliós bűntényt is képes elkövetni. Elsa és Martin évtizedekig csalóként éltek. Úgy tűnik, hogy a dolgok... több»

C'est la guerre
#72453

Történik a II. világháború idején. Egy házaspár otthonában katonaszökevényt rejteget, a Férj barátját. A Férjnek, aki hadiüzemben dolgozik, hivatalos ügyben el kell mennie azzal a... több»

Mirror World
#72454

zenés

A Mirror World egyedi, még a modern jazzban is kísérletezőnek számító hangszer összeállításban (hegedű, cimbalom, szaxofon, percussions) szólaltatja meg az együttes különös... több»

Illancs
#72455

NA Illancs  (2004)

dokumentum

A feleségemet egyszer megkérdezte egy pszichológus:- Mit utál a legjobban a férjében?- Olvas.- Mit olvas?- Térképet.Aki nem böngész rendszeresen térképeket, az nem is tudhatja, hogy... több»

Rendező: Sáfrány József

#72456

horror

1973-ban bezárásra ítélnek egy elmegyógyintézetet, ahová négy nővértanuló érkezik, hogy vigyázzanak a páciensekre. Azonban hamarosan rá kell döbbenniük, hogy halálos csapdába... több»

A forradalomtól az Európai Unióig
#72457

dokumentum

"Amikor hátralépsz és kikerülsz a politikából, látod, hogy minden eseménynek sok lehetséges nézőpontja van és egyik sem pontos. Az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy növeled a... több»

Rendező: Mag István

#72458

dokumentum | életrajzi | rövidfilm | sportfilm

Rodney Hines több mint tíz évig egykerekezik Raleigh utcáin, legyen akármilyen időjárás. A célja az, hogy világrekordot állítson fel.

Rendező: Patrick Shanahan

Molto Vivace - Earth-Wheel-Sky Band koncert az A38 Hajón (Molto Vivace - Earth-Wheel-Sky Band koncert az A38 Hajón)
#72459

zenés

Magyar, roma és szerb népzene, flamenco, tangó és funky, blues és ellenpontos balkáni ritmusok, mindehhez pedig tiszteletet parancsoló zenészi virtuozitás és nagyívű kompozíciók: ez... több»

#72460

NA Heidi  (1974)

animáció

Heidi a hegyek közti kis faluban élő bátor kislány, aki megmutatja mi az élet értelme; bátorsága és igazságszeretete minden nehézségen átsegíti.

Rendező: Isao Takahata