Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Bioevolúció
#72481

dokumentum

Az utóbbi tíz évben Olaszországban 153%-kal nőtt a biotermékek piaca. Ez sok termelőt arra késztetett, hogy ők is áttérjenek a biotermelésre. De vajon a "bio" tényleg a minőség... több»

Lucien Hervé portré
#72482

életrajzi

A világhírű magyar fotóművész, Lucien Hervé a párizsi magyar "fotóiskola" egyik kiemelkedő tagja, akit művészi látásmódja, fotóinak erős társadalomkritikai felhangja a világ... több»

Rendező: Seres Szilvia

Szereplők: Lucien Hervé

Columbo – Jobb ma egy veréb
#72483

krimi

Egy Las Vegas-i bukméker életveszélyesen megfenyegeti Harold McCaint, mivel a férfi már régóta hatalmas összeggel tartozik neki. McCainnek sürgősen pénzre van szüksége, s mivel nem... több»

Mediawave 2005. - Corkestra (Hollandia)
#72484

zenés

A Corkestra valóságos zenei szüret: dallamgazdag, vidám, sokszínű, humoros és egy kicsit szokatlan. Zenéjük olyan egyedi, mint egy ujjlenyomat, sajátos dobelemekkel és effektekkel, a... több»

Rendező: Silló Sándor

Keselyűk - A szörny szépsége
#72485

dokumentum

A keselyűknek rossz a hírük, a halál szele kapcsolódik azonnal felismerhető alakjukhoz, Charlie Hamilton James természetfilmes operatőr azonban meg van győződve róla, hogy a csúf és... több»

Rendező: Aidan Woodward

Szereplők: Orosz Anna

Etűdök szárnykürtre és hegedűre
#72486

életrajzi

Kovács Ferenc eddigi pályája rendkívül sokszínű. A klasszikus, modern jazzen kívül ma is sokféle zenekarral szerepel aktívan (Djabe, Dresch Quartet, Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band... több»

Rendező: Czencz József

Szereplők: Kovács Ferenc

#72487

dráma | rövidfilm | vígjáték

Egy fiatal nő, aki nemrég költözött egy számára új városba, próbálja jobbá tenni az életét, miközben harcol az álmatlansággal és a motiváció hiányával.

A tükör képe
#72488

játékfilm

A film egy híres történetet (Kurosava "A vihar kapujában" című filmjének alapnovellája) mesél el. Hosszú próbák során alakult ki a film ritmusa, amely a színészek segítségével... több»

Ó szól-e mi jó
#72489

dokumentum

"A kopasz Feri féle embereket (Rosszak, Csúfak...) mi becsületes, jóérzésű adófizető állampolgárok (Szépek és Jók...) magunktól elzárva (sitt) tartjuk. Mindeközben arra kell... több»

Rendező: Sós Ágnes

A tátrai zergék megmentése
#72490

dokumentum

A Tátra hegység egy különleges állat otthona, mely sehol másutt nem található a Földön. Az 1989-es szlovákiai rendszerváltás után a tátrai zergék száma rohamosan csökkeni... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Utta Danella: Fickók és disznók
#72491

romantikus

Anna szülei gazdaságát gondozza, és rajong érte. Eddig nem gondolt házasságra. Szülei, Hans és Elisabeth nyugdíjba akarnak menni, és átadni lányuknak a vagyont. Anna csak ekkor kezd a... több»

Hamis vádak árnyékában - Délvidéki honvédsorsok 1942/2005
#72492

dokumentum

Ez a történet 2004 májusában kezdődik Szerbia és Montenegróban, pontosabban Újvidéken, az egyetlen magyar nyelvű napilap, a Magyar Szó székházában. Itt tartották meg a délvidéki... több»

#72493

dokumentum

A dokumentumfilmből egy olyan iskola története válik megismerhetővé, ahol különböző látásmódok találkozhatnak egymással, bemutatva egy lehetséges oktatási módszert.

Életem, Afrika
#72494

dokumentum

A filmben megelevenednek a híres Afrika-kutató és orvos életének színhelyei az özvegye és ismerősei segítségével.

Rendező: Xantus Gábor

#72495

akció

A film története szerint egy visszavonult tolvajt  sikerül visszacsábítani egy utolsó nagy balhé kedvéért. A megrendelő az új drogbáró, aki szeretné megmenteni fia életét... több»

Rendező: Ron Pucillo

Kétszer egy nem mindig kettő
#72496

játékfilm

Mindkét novella hőse egy fiú és egy lány. Valahol - uszodában, társaságban - megismerkednek és elindulnak egymás felé. Hogy társkeresésük sikeres-e, erről szólnak a történetek.

Rendező: Bán Róbert

Jelek
#72497

NA Jelek  (2007)

animáció

Falra karcolt üzenetek egyik csavargótól a másiknak.

Rendező: Pálfi Zsolt

#72498

családi | dokumentum | történelmi

Kim Hak, a fiatal kambodzsai fényképész sztereotípiáktól mentés képet szeretne adni hazájáról. több»

Rendező: Davide Grotta

Testvérem, József, testvérem Klára
#72500

dokumentum

Csonka József cigány missziós lelkész. Feleségével, Klárával 1999-ben költöztek a Hajdú-Bihar megyei Hosszúpályiba, tulajdonképpen haza, hisz Klára itt nevelkedett az oláh cigány... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella