Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
#72521

NA Csodapunci  (2018)

dráma | rövidfilm

Lena még sose volt fiúval, első együttlétének gondolata pedig némi félelemmel és izgalommal tölti el. Ezt a félelmet egy családi legendának köszönhetően próbálja legyűrni, amely... több»

Kádár kontra Kerekes
#72522

vígjáték

Kerekes Péter (Szilassy László) adósságokkal megterhelt birtokot örökölt. Csak Gábor (Mály Gerő) az inas segíti őt a napi gondok intézésében. Egy ötórai teán Péter... több»

Dresch Mihály duó
#72523

zenés

A magyar jazz egyik legegyénibb zenei világot képviselő, meghatározó, irányadó szereplője Dresch Mihály. Ahogy Jan Garbarek az észak-európai vagy Coltrane az afro zenei tradíciókat... több»

#72524

akció

Simo Häyhä, a rendkívül tehetséges mesterlövész győzelemre vezeti embereit az 1939-ben az oroszok ellen vívott háborúban. több»

Rendező: David McElroy

Kéz-keringő
#72525

dokumentum

A film a jelnyelv létjogosultságára hívja fel a figyelmet. A jel egy hatékony kommunikációs eszköz, amely egyben vizuális élmény. A mű siket szereplői, akik maguk is tevékenyen... több»

Gyilkosok
#72526

NA Gyilkosok  (1974)

játékfilm

A mai napig aktuális ez a több mint negyedszázados mű, mai kifejezéssel élve tárgyalótermi dráma, melynek középpontjában egy csecsemőgyilkos asszony áll. Császár István... több»

FONOGRÁF koncert 2004.
#72527

zenés

A legendás FONOGRÁF együttes az idén újra összeállt és nagysikerű koncertet adott június 4-én a Kisstadionban. "Szándékosan nem akartuk modernizálni a hangszerelést, a koncerten... több»

Rendező: Antók Tamás

T. J. Miller: akkurátusan agyalágyult
#72528

vígjáték

T.J. Millert még az is ismeri, aki sosem hallotta, ahogy stand-uposként a showdert nyomja. Mindenki látta a Deadpoolban, amelyben az információbróker és fegyverkereskedő Weaselt... több»

Rendező: Jeff Tomsic

Szereplők: T. J. Miller

Átváltozások
#72529

animáció

Filmio

A film az expresszionizmust és az absztrakt festészetet használva teremt egyei hangulatot, amelyhez Kovásznai György csupán egy kamerát használt, minden képkockát külön... több»

Rendező: Kovásznai György

Mindenese lenni a magyaroknak
#72530

dokumentum

A riportfilm bemutatja Dobai Sándort, a Benelux Államok magyar főlelkészét, akit 1944. december 31-én hurcoltak ki Németországba, majd Belgiumba. A főtisztelendő Atya ott él immár 61... több»

Rendező: Tarics Péter

IK - Információs kisfilmek
#72531

Mesél a kő - Horváth Mária 9'Mandala - Neuberger Gizella 6'Koan/Ne Beszélj!/ - Szilágyi Varga Zoltán 2'Mielőtt - Ulrich Gábor 4'Meteoropata - Nagy Viktor 10'

#72532

dráma

Marina színésznő, aki egy kedvezőtlen környezetben próbál érvényesülni. Samuel színigazgató, aki egyensúlyt kíván teremteni a munkája és a magánélete között. Arthur magányos... több»

Ópiumkeringő
#72533

játékfilm

Öt férfi rajongja körül a nőt, aki úgy örjíti meg őket, hogy azért barátok tudnak maradni. Balogh Béla nem csak írta és rendezte a filmet, hanem pompás zeneszámokat is szerzett a... több»

Molto Vivace - Apostolis Anthimos (Molto Vivace - Apostolis Anthimos)
#72534

zenés

A görög származású lengyel muzsikus jellegzetes, kétnyakú gitárja akár a lengyel dzsessz-rock jelképe is lehetne. Anthimos részt vett a két legismertebb és legnagyobb hatású... több»

A nehéz emberek
#72535

életrajzi

A portré akkor készült, amikor a rendező 70. születésnapját ünnepelte, most ezzel köszöntjük a 80 éves Kovács Andrást.

Kis Apokrif No. 2.
#72536

kísérleti film

Apokrif mn tud 1. kétes eredetű (nek nyilvánított) < (vallási) irat, könyv >.

#72537

dokumentum

Áruló vagy hős? Görgei Artúr szerepének megítélése a magyar forradalom és szabadságharcban a világosi fegyverletételtől napjainkig. több»

Rendező: Simon Judit

Bölcsődal
#72538

NA Bölcsődal  (2008)

dokumentum

MS3 (Mester Sándor) Közép-Kelet Európa legtöbbet koncertező gitárművésze. 3 évvel ezelőtt elhatározta, hogy eljuttatja a klasszikus zenét olyan helyszínekre, ahova egyébként nem... több»

Örök Éva
#72539

NA Örök Éva  (2006)

dokumentum

Filmio

Ewa, aki pici gyerekként az auschwitzi lágerből szabadult, a karjába tetovált szám alapján és az új DNS technika segítségével megpróbálja "származását" kideríteni.

Rendező: Nádasy László

Eichinger Quartet
#72540

zenés

Az Eichinger Quartet jazzformációt Eichinger Tibor alapította 2000 októberében. A zenekar 2001 márciusa óta számos koncertet adott különböző klubokban és kulturális eseményeken,... több»

Rendező: Sebők György