Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Men of Granite
#72541

életrajzi

Szegény sorú emigráns iskolás fiatalok egy csoportja Granite Cityben minden korábbi jóslatot meghazudtolva 1940-ben az állami kosárlabda bajnokság bajnoki címéért száll harcba.  több»

Bach passiói
#72542

dokumentum

A passiót, Krisztus szenvedésének történetét a nagyhéten felolvassák a négy evangélista írása szerint. A 4. század óta énekelték, először csak recitálva, latin nyelven, majd a... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Megmaradtak maradéka
#72543

dokumentum

A Kárpátaljai zsidók történelmét, hányatott sorsát és lehetséges jövőjét kutatja a háromrészes dokumentumfilm.

Rendező: Balog Gábor

#72544

thriller

Egy drogfutárnak a siker érdekében meg kell küzdenie egy kegyetlen rendőrfőnökkel és a rivális banda tagjaival.

Rendező: Oscar López

Szereplők: Fernando Gaviria

Ránk bízott örökség
#72545

dokumentum

"Alvilági" barlangolás hegyek, völgyek, erdők és puszták, mocsarak, tavak, folyók és holtágak között. Barangoljunk és csodáljuk meg mindazt, ami pénzben megfizethetetlen, s amit csak... több»

Rendező: Paczolay Béla

60 éve történt
#72546

dokumentum

Kárpátalja bekebelezésének szándékát 1944. november 19-én jelentették be Munkácson, egy pártkongresszuson. A pártkongresszuson megalakított Kárpáton Túli Ukrajna Néptanácsa... több»

Rendező: Ordódy György

#72547

horror

A Forgotten Tales egy horror antológia, mely három vérfagyasztó történetet mesél el a Creepshow és a Történetek a kriptából hagyományát követve.

Egy megtagadott hazafi
#72548

dokumentum

Moldován Gergelyt, a kolozsvári Ferenc József Tudományegyetem román származású egykori tanárát majd rektorát nemcsak az 1920-as történelmi változás után, de még napjainkban sem... több»

Rendező: Sas Péter

Nyomtávváltás
#72549

dráma | rövidfilm

János, az idősödő nyelvészprofesszor praktikusan oda viszi fiatal feleségét nászútra, ahol vendégelőadást tart. A vonat az orosz éjszakában zakatol, a rádió már kínai adásokat... több»

#72550

horror | misztikus | thriller

Egy nő szerencsésen túlél egy öngyilkossági kísérletet, ám az új élet számtalan borzalmat tartogat számára.

Görögország
#72551

dokumentum

Az ismeretterjesztő film Görögörszág szárazföldi részeit mutatja be. Az ország szellemi és kulturális központja, Athén mellett megismerkedhetünk Szaloniki, Olympia, Delphi... több»

Rendező: Molnár Z. Tamás

A malom
#72552

NA A malom  (2009)

dokumentum

Alain Guillon francia matematikatanár 1998-ban vette meg a Pusztaszer melletti elhagyatott, erősen leromlott állapotban lévő malmot a polgármesteri hivatal segítségével. Az 1866-ban... több»

Rendező: Vereb Vean András

Setétpatak új lakói
#72553

dokumentum

Sára Ferenc és felesége a népi kultúra, a néptánc jeles művelői, hivatásos táncegyüttesek tagjai voltak. Fiatalon ismerkedtek meg az erdélyi, közelebbről a gyimesi zenével,... több»

Rendező: Zsigmond Dezső

Szereplők: Sára Ferenc

Az utolsó Üllői úti császár
#72554

életrajzi

Portréfilm Albert Flóriánról az utolsó igazán karizmatikus labdarugóról az Üllői úton.   több»

Jocó
#72555

NA Jocó  (2003)

rövidfilm | vígjáték

Jocó rendőr. Egy pestkörnyéki faluban él, a városba jár be dolgozni. Be nem áll a szája, imád beszélni: többnyire arról, hogy mi történt vele élete másik színterén.

Bernadett & Sanju
#72556

dokumentum | romantikus

Szerelem a világhálón. 3 földrészt összekötő mesebeli történet egy vakmerő házasságról. Elég 2 hónap internetes kapcsolat, hogy eldöntsük, ő az igazi?

Mese az öt kis kínairól
#72557

A klasszikus kínai népmese szerint élt hajdan öt testvér. Mindegyiknek volt valamilyen különleges tulajdonsága az első ki tudta inni a tengert, a második értett az állatok nyelvén, a... több»

Vidrasors
#72558

NA Vidrasors  (2007)

dokumentum

Vajon hányan tudják, hol él Európában vadon a legtöbb vidra, ez a fokozottan védett, bájos tekintetű, de ugyanakkor vérbeli vízi ragadozó? Nos, Magyarországon, közelebbről Somogy... több»

Rendező: Török Zoltán

Kis-Balaton
#72560

NA Kis-Balaton  (2003)

dokumentum

A Kis-Balaton csodálatos lápvilága évszázadok óta ad életteret ritka növény és állatfajok sokaságának. Története során többször sodorta veszélybe ezt a tájat az emberi... több»

Rendező: Zöldi István