Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Természetjárás a múltban
#72581

dokumentum

Egy rendkívül érdekes, ma már nem is létező tudóstípushoz tartozott az olasz származású Luigi Ferdinando Marsili. Igazi polihisztor volt: többek között földrajzzal, történelemmel,... több»

Rendező: Zöldi István

Bódy Gábor és a magyar experimentalizmus hőskora
#72582

dokumentum

Szabad válogatás néhány 1920 és 1940 között készült amatőrfilm-felvételből.

Rendező: Bódy Gábor

Élhetnének...
#72583

dokumentum

A dokumentumfilm a Gyermekrák Alapítvány támogatásával készült. Bemutatja azt a küzdelmet, amelyet a rákos gyermekek és családjaik vívnak a gyilkos kórral. Az egészségügyi... több»

Élete a zene - Dagmar Kollert bemutatja Németh Sándor
#72584

dokumentum | életrajzi

Németh Sándor Dagmar Koller bécsi színésznővel, a Volksoper tagjával beszélget életéről és szerepeiről. Közben közismert operett és musical részleteket láthatunk. több»

Rendező: Herbert Grunsky

Vannak változások
#72585

játékfilm

A Cinema 64 amatőrfilm stúdió tagjai 1968-ban Végh Antal szociográfiája nyomán másfélórás, 8 mm-es amatőrfilmet készítettek Penészleken. A 8 évvel későbbi visszatérés során... több»

Gyermekfilmek - Július 21
#72586

-Gusztáv: Gusztáv vadászik Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A pelikánmadár Rendező: Horváth Mária, Toró Annamária-Piros alma szép meséi: A három fonóleány Rendező: Höel... több»

#72587

animáció

Franklin és barátai egy izgalmas mélytengeri kalandra indulnak egy öreg tengeralattjáróval. Amikor azonban a kötelesség szólítja őket, részt vesznek egy igazi tengeri mentésben. több»

Rajongó szerelem
#72588

dokumentum

Vajon mi késztet arra egy mai fiatalt, hogy apácának vagy szerzetesnek álljon? És változott valamit az élet a zárdákban és kolostorokban? A filmben fiatal apácák és szerzetesek... több»

#72589

dráma

Francois vágyik egy Charlotte nevű nőre, de a vágya egyre sötétebbé és megszállottságba hajlóvá válik. Közben a néző tanúja lehet a két ember hazug és önpusztító életének is.

Angyaldekameron
#72590

dokumentum

Csontos János József Attila-díjas író, költő, újságíró, televíziós szerkesztő, a Magyar Idők munkatársa fájdalmasan korán halt meg. A filmben az Írószövetség, az MMA, a... több»

Lucky Luke és a Daltonok öröksége
#72591

animáció

Lucky Luke, a tehénpásztor magányosan üget kedvenc lován Amerika sziklás vidékein. Nyugodt, hiszen úgy gondolja, hogy az ország legnagyobb bűnözői, a négy Dalton testvér rács... több»

Homo faber - A kézműves: Szűcsmesterek
#72592

dokumentum

"Megtanultam ezt a mesterséget és nem is bánom. Semmilyen mesterséget nem szeretek úgy, mint a szűcsséget. Nem tiszta munka, nehéz is, de ezt szeretem én. Amíg az ember ért valamit, meg... több»

Rendező: Kis Klára

Szereplők: Bartos János

Magyar Nemzeti Galéria
#72593

dokumentum

A Magyar Nemzeti Galéria című dokumentumfilm a Hősök tere egyik legpatinásabb épületének és tárlatának történetét meséli el. A magyar nemzet első számú galériája azonban nem... több»

Rendező: Buglya Sándor

#72594

dokumentum

Magyarország egyik leghatalmasabb, a Gerecsében lévő öreg kocsányos tölgy életét meséli el a film. Korszerű filmes technikával megörökítik négy évszakon keresztül a közel 400... több»

Rendező: Molnár Attila Dávid

Szereplők: Máthé Gábor

Az elefántkölyök
#72595

családi

Kipling klasszikus meséjének dia-adaptációja arról szól, hogy miért van az elefántnak ormánya. A film díszleteit és a bábokat a népszerű "Sicc" mesekönyvek illusztrátora Tankó... több»

A medve
#72596

NA A medve  (2007)

játékfilm

A medve főhőse egy anyagi gondokkal küszködő fiatal özvegy. Életét csak idős lakájával osztja meg, miközben hitelezői egyre csak zaklatják. Ezt követi A dohányzás... több»

József Attila: Óda (József Attila: Óda)
#72597

1933-at írunk. A helyszín Lillafüred. József Attila írókongresszuson vesz részt a Kastélyszállóban. Egy eddig ismeretlen színésznő láttán írja meg a világirodalom egyik... több»

Kizsákmányolás nélkül: kistermelők, nagy ötletek
#72598

dokumentum

A cukor, a rizs és a kakaó fontos szerepet játszik mindennapi életünkben. Ám ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztása pusztító hatással bír a kis gazdálkodásokra és a... több»

A Nézőpont Váltás
#72599

"Az eddig felvett anyagaimból készült montázs effektekkel, zenével, feliratozással. A történet a reggeli ébredéssel indul, és innen indul útjára, lényege, hogy humoros részekkel... több»

Rendező: Dubniczki Csilla

Mary Berry karácsonyi partija
#72600

Mary Berry a karácsonyi időszakot kedveli a legjobban az év folyamán – amely a közös időtöltésről szól a családdal és a barátokkal, de leginkább arról, amiben Mary egész... több»