Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
C'est la guerre
#72601

Történik a II. világháború idején. Egy házaspár otthonában katonaszökevényt rejteget, a Férj barátját. A Férjnek, aki hadiüzemben dolgozik, hivatalos ügyben el kell mennie azzal a... több»

Mirror World
#72602

zenés

A Mirror World egyedi, még a modern jazzban is kísérletezőnek számító hangszer összeállításban (hegedű, cimbalom, szaxofon, percussions) szólaltatja meg az együttes különös... több»

Illancs
#72603

NA Illancs  (2004)

dokumentum

A feleségemet egyszer megkérdezte egy pszichológus:- Mit utál a legjobban a férjében?- Olvas.- Mit olvas?- Térképet.Aki nem böngész rendszeresen térképeket, az nem is tudhatja, hogy... több»

Rendező: Sáfrány József

#72604

horror

1973-ban bezárásra ítélnek egy elmegyógyintézetet, ahová négy nővértanuló érkezik, hogy vigyázzanak a páciensekre. Azonban hamarosan rá kell döbbenniük, hogy halálos csapdába... több»

A forradalomtól az Európai Unióig
#72605

dokumentum

"Amikor hátralépsz és kikerülsz a politikából, látod, hogy minden eseménynek sok lehetséges nézőpontja van és egyik sem pontos. Az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy növeled a... több»

Rendező: Mag István

#72606

dokumentum | életrajzi | rövidfilm | sportfilm

Rodney Hines több mint tíz évig egykerekezik Raleigh utcáin, legyen akármilyen időjárás. A célja az, hogy világrekordot állítson fel.

Rendező: Patrick Shanahan

Molto Vivace - Earth-Wheel-Sky Band koncert az A38 Hajón (Molto Vivace - Earth-Wheel-Sky Band koncert az A38 Hajón)
#72607

zenés

Magyar, roma és szerb népzene, flamenco, tangó és funky, blues és ellenpontos balkáni ritmusok, mindehhez pedig tiszteletet parancsoló zenészi virtuozitás és nagyívű kompozíciók: ez... több»

#72608

NA Heidi  (1974)

animáció

Heidi a hegyek közti kis faluban élő bátor kislány, aki megmutatja mi az élet értelme; bátorsága és igazságszeretete minden nehézségen átsegíti.

Rendező: Isao Takahata

Arany nyugágy
#72609

játékfilm

A lakótelep labirintusába zárva ötgyermekes házaspár marja egymást. A családi háborúság mögött a görög mítoszok több ezer éves konfliktusai bújnak meg.

Kölcsönkapott idő
#72610

dráma

Sean Magyarországról menekült az '56-os forradalom után, és életét a diktatúrák, a hatalom elleni harcra tette fel. Egy anarchista csoport tagja, és főnöke, Ann szerelmes belé. Amikor... több»

A síparadicsom
#72611

vígjáték

A lúzer Herberth az utolsó munkanapján a hóekéjével véletlenül nekimegy a szexuális játszadozásba merült síelőnek. Herbert és a síoktató Max segíteni próbálnak a fickónak,... több»

Rendező: Korbinian Dufter

Botcsinálta Táltos - A piermonti magyar
#72612

dokumentum | életrajzi

A "Botcsinálta Táltos - a piermonti magyar" egy dramatizált, misztikus, dokumentum portréfilm. Szendrő Iván magával ragadó őszinteséggel tárja fel saját sámáni-táltosi világát, a... több»

Rendező: Tóth Tihamér

Özönnövények
#72613

dokumentum

A környezetvédelmi ismeretterjesztő film azokról a növényekről szól, amelyek gyakran egynemű tömegben, inváziószerűen özönlik el az egyes területeket és gyakran tönkreteszik,... több»

Rendező: Zsóka Zoltán

Margit, a hazának szentelt áldozat
#72614

zenés

A dalmát tengerparton vészelte át a tatárjárásnak nevezett mongol támadás borzalmait IV.Béla magyar király és felesége. A király a tragikus végü mohi csata után menekült ide.... több»

Molto Vivace - Paniks és Boban Markovic Orchestar koncert (Molto Vivace - Paniks és Boban Markovic Orchestar koncert)
#72615

zenés

A szerbiai születésű Boban Markovic cigány muzsikusdinasztia leszármazottjaként tizenhét éve zenél tíztagú rezesbandájával. A zenekar Emir Kusturica filmrendező felkéréseinek... több»

Emberek és egerek - A mi kis (világ)falunk
#72616

dokumentum

A digitális és virtuális világ a magyar társadalom többségétől még messze van. Hiányzik az igény, az ismeret, az idő, a lehetőség a megtanulásához, és leginkább: hiányzik a... több»

Rendező: Dombi Gábor

Cigány ballada
#72617

animáció

Csenki Imre és Csenki János cigány ballada-gyűjteményének Mujkalo zilotari című darabjához készített rajzos illusztráció.

Rendező: Hegedűs László

Spark
#72618

NA Spark  (2006)

romantikus | rövidfilm

Mi a szerelem? Kozmikus természetű erre a válasz?Egy neutrino, az Univerzum legkisebb valóságos eleme, váratlanul szerelmi követté válik hosszú, magányos útján a Föld felé.Egy... több»

Pál Utcai Fiúk koncert
#72619

zenés

Nehéz úgy összefoglalni az elmúlt 15-20 év magyar rock-történelmét, hogy ne említsünk meg olyan slágereket mint az Utolsó év, a Fiatal lányok vagy a Bál. - Nem véletlen, hiszen... több»

Hétfő
#72620

NA Hétfő  (2008)

filmetűd | rövidfilm

Egy kislány hétfője, mint akármelyik hűvös hétköznap, mennyei szemüvegen keresztül.