Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
A Nagyasszony
#72561

dráma

A Jászai Mari naplója alapján készült tévéfilmben a Nemzeti Színház legendás színésznője hatvan éves korában, 1910-ben emlékszik vissza sikerekben és tragikus eseményekben gazdag... több»

Szereplők: Crespo Rodrigo

Szétlopkodott ország
#72562

dokumentum

A film az utóbbi években egyre inkább elterjedt köztéri szobor-, valamint erdőlopásokról szól. Bemutat néhány esetet a fővárosban és vidéken, amelyekről kiderül, hogy a tolvajok... több»

Rendező: Szobolits Béla

Félelmen túli tartomány
#72563

dokumentum

Nagy Gáspár életét, élettereit és műveit bemutató portréfilmünkkel emlékezünk a közelmúltban elhunyt költőre.

Rendező: Pörös Géza

Árnyékfilm
#72564

animáció | rövidfilm

Szabó Réka rendező-koreográfus első filmje. A fekete-fehér kísérleti táncfilm speciális nézőpontjából az ember amorf forma, élete kétdimenziós rajzfilm. A vizuális trükkök... több»

Rendező: Szabó Réka

Szereplők: Dózsa Ákos, Góbi Rita

Nyikita Hruscsov, a vörös cár
#72565

Nyikita Hruscsov sokáig elkötelezett sztálinista volt, végül mégis ő vetett véget elődje terrorjának. Minden erejével azon volt, hogy összebékítse a szembenálló feleket a... több»

Árkádia tájain
#72566

dokumentum

A Magyar Nemzeti Galéria nagyszabású kiállításainak egyike volt a 2002. szeptember 27. és január 27. között igen nagy érdeklődéssel kísért, az első világháború után színre... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Ünnepi hangverseny Wojciech Kilar műveiből
#72567

zenés

2008. május 5-én nagyszabású hangverseny tartottak a Lengyel Köztásaság "A május 3-ai Alkotmány" nemzeti ünnepe alkalmából a Művészetek Palotája Bartók Termében, Wojciech Kilar... több»

Rendező: Nagy Katalin

Jonuc és a koldusmaffia
#72568

dokumentum | életrajzi

Az egyik lábát elvesztett Jonucot - több más kiskorú társával együtt - a romániai koldusmaffia Magyarországra hozza, hogy itt kéregessen. Azt ígérik neki, hogy igazságosan... több»

Rendező: Salamon András

Szereplők: Ghelariju Jonuc

Keressük Dózsát
#72569

filmetűd

Egy sávokra vágott, több férfifejet ábrázoló grafika mozgásvariációinak rögzítése a film.

Rendező: Maurer Dóra

Kemény csajok nem álmodnak
#72570

rövidfilm

Egy nyomasztó, álmatlan világban egy lány, aki nem igazán találja a helyét, szerelembe esik egy másik lánnyal. Szerelmük "álom" ebben a kietlen világban, ahol az emberek minden percet... több»

#72571

dokumentum

A dokumentumfilm az internet sötét oldalát mutatja meg a 2016 nyarán Münchenben történt ámokfutás egyéves évfordulója kapcsán. több»

Rendező: Andreas G. Wagner

Szereplők: Vasilios Mavroudis

Dióhéjban
#72572

NA Dióhéjban  (2002)

animáció

Az út problematikája a cél eléréséhez - egy bábfigura szemszögéből.

Magyarok a Balkáni Háborúban 1991-1997
#72573

dokumentum

"A szenvedő ártatlan tudja az igazságot hóhérjáról, a hóhér nem tudja."(Simone Weil)A véres konfliktusok 1991-re Jugoszlávia teljes széteséséhez vezettek. A horvát-szerb... több»

Ünnep
#72574

NA Ünnep  (2010)

dráma | rövidfilm

„Ez többé nem az a néhanap órákra alámerülő teher veled. Ez egy másik. " (Paul Celan: Ez többé nem)

Méhlegelők
#72575

dokumentum

Magyarországon a méhcsaládok száma napjainkban meghaladja az 1 milliót. A méhsűrűség az évek során drasztikusan megemelkedett, a világon az egyik legnagyobb. Ugyanakkor a mézet és... több»

Szereplők: Papp János

Cikász és a hallópálmák
#72576

játékfilm

Miként áll helyt - szinte "apaként" - kishúga mellett Cikász? Miképp keresi helyét és szerepét a felnőtté válás küszöbén? Hogyan és mi mindenben nyújt modellt társai számára?... több»

És múlnak az évek
#72577

dokumentum

Búza Barna szobrászművész vall az idős kor szépségeiről. Orvos, pszichológus, lelkész beszél az öregedés alternatíváiról.

Rendező: Lehoczky László

Szafari
#72578

NA Szafari  (1999)

dokumentum | kísérleti film

Az utazó távoli tájakon forgat, hogy hazatérve a filmszínházban bemutassa a "vadakat" az úri publikumnak. A film egyetlen forgatási napon készült. Ezt az egyetlen napot öt év... több»

Visszhangzó dinók
#72579

dokumentum

Paleontológusok egy új generációja rendkívüli dinoszaurusz-felfedezéseket tesz a kanadai Albertában és Brit Columbiában, és megmutatják, hogy a dinók mit taníthatnak nekünk a... több»

Hány kocka egy másodperc?
#72580

dokumentum

Hány kocka egy másodperc? - kérdezi az egyik gyerek a másiktól, miközben egy UFO mozgáspályájának fázisait tervezi meg. A film azt mutatja be, hogyan született a Labdakaland című... több»