Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
A kert
#72581

NA A kert  (1994)

dráma | játékfilm

A magyar labdarúgó válogatott 7:1-re győzi le Anglia együttesét a Népstadionban. Másnap egy budai villa kertjében a rádióból − a hatalmában újra megerősödött − Rákosi... több»

Huszárik-breviárium
#72582

dokumentum

A filmet Huszárik Zoltán halálának egyéves évfordulójára készítették az alkotók, felidézve a régi beszélgetéseket magával Huszárik Zoltánnal, bejátszva jeleneteket és... több»

Rendező: Kovács László

A barátkozás lehetőségei
#72583

dráma | játékfilm

Egy szálloda, egy benzinkút, egy országút. Egy sofőr, egy vendég, egy pincér, egy hotelportás, egy nő. Látszólag véletlen találkozások. Sorsok. Bodor Ádám novellái egy filmben.

#72584

dráma | thriller

Miután a tradicionális értékeket valló nigériai család kénytelen maga mögött hagyni a jólétet és a gettóba költöznek anyagi nehézségeik miatt rájönnek, hogy a pénz a legkisebb... több»

#72585

animáció

Filmio

Az első magyar rajzfilmsorozat ötletadó darabja, amelynek folytatásával a magyar rajzfilmgyártás történetében megszületik a modern gyerekfigura-típus Peti személyében. A központi... több»

Rendező: Macskássy Gyula

Az én városom
#72586

kísérleti film

Életképek egy magyarországi kisváros utcáin; bemutatása az ott élő emberek hétköznapjaiból elkapott pillanatoknak.

Rendező: Balázs István

Csemiczky Miklós: A brémai muzsikusok
#72587

zenés

Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera ének- és zenekara. Vezényel: Kulcsár Szabolcs.Az előadást Szabó Emese rendezte.

A vértesi példa
#72588

dokumentum

A rendszerváltást követően különösképp megnőtt a civil szervezetek szerepe - így volt ez a természetvédelem területén is. A film (4 évszakon keresztül) a Pro Vértes... több»

Rendező: Szegezdy János

Egy mondat a szerelemről
#72589

életrajzi

Zsuráfszky Zoltán a magyar táncművészet emblematikus alakja, az autentikus néptánc egyik legnagyobb mestere. A róla készített portréban a próbatermi munka, a színpadi produkció és... több»

Szereplők: Zsuráfszky Zoltán

Alice Csodaországban
#72590

Alice egy unalmas délutánon meglát egy jólöltözött nyuszit a kertben. A nyuszi után szalad és lezuhan egy mély alagútba. Lent aztán megismerkedik a Kalapossal, a Mormotával, sőt, a... több»

Kísértés
#72591

NA Kísértés  (1942)

játékfilm

Horváth Cecil bosszút akar állni öccséért, akit bankrablás miatt elítélt Dr. Kétzy törvényszéki tanácselnök. Így előbb a közelébe férkőzik, majd magába bolondítja a mit sem... több»

Fúga
#72592

NA Fúga  (2006)

kísérleti film

A sétáló kamera, avagy a világ kikockázva.

Rendező: Nemes Gyula

Cserfő Jazzland - Budapest Ragtime Band
#72593

zenés

A Budapest Ragtime Band, a magyar tradicionális jazz-élet talán legpatinásabb együttese 1980-ban alakult főiskolát illetve Zeneakadémiát végzett művészekből. A zenekar célja a... több»

Rendező: Seregély István

Igazságot Magyarországnak!
#72594

dokumentum

Trianon, 2006. június 4. - Egy tüntetés, egy koncert (Kárpátia), egy néhány száz magyar a francia rendőrök és titkosügynökök gyűrűjében. Egy film azoknak, akik szeretik... több»

Dunakanyar Művészeti Hetek
#72595

dokumentum

Öt település: Zebegény, Szob, Vác, Verőce és Nagymaros közösen hozta létre a rendezvényt, amely egy hónapon át nyújtott tartalmas szórakozást a környék lakói és az... több»

Rendező: Kutny Gábor

KFT-koncert
#72596

NA KFT-koncert  (2006)

zenés

A KFT zenekar a '80-as évek egyik legnépszerűbb együttese volt, amely egykori iskolatársakból verbuválódott. Laár András, Bornai Tibor, II. Lengyelfi Miklós és Márton András 1981-ben... több»

Rendező: Sebők György

Híd a Zala folyón
#72597

dokumentum

A film a zalaszentgróti kőhíd építésének és 1945-ben a felrobbantástól való megmenekülésének történetét mutatja be.

Rendező: Glósz Róbert

Gépművészet
#72598

dokumentum

A kertitraktor avagy csettegő építésének és használatának országosan elterjedt buheratív népszokását, motívumait és e tradíció továbbadását, továbbélését dolgozza fel a... több»

Rendező: Lágler Péter

Filthy Rich
#72599

vígjáték

Senki sem gondolná, hogy egy hatvan-hetven éves, idős házaspár egy több milliós bűntényt is képes elkövetni. Elsa és Martin évtizedekig csalóként éltek. Úgy tűnik, hogy a dolgok... több»

C'est la guerre
#72600

Történik a II. világháború idején. Egy házaspár otthonában katonaszökevényt rejteget, a Férj barátját. A Férjnek, aki hadiüzemben dolgozik, hivatalos ügyben el kell mennie azzal a... több»