Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Lujos - Kő Pál portré
#72641

életrajzi

A film nemcsak Kő Pál, az invenciókban gazdag szobrász művészetét, hanem erőteljes, sokoldalú és színes egyéniségét is megmutatja. több»

Rendező: Gulyás János

#72642

dokumentum

A dokumentumfilm egy expedíció útját tárja elénk, amely az utolsó, élő tuskegee-i légierő katonájának az életét kívánja feldolgozni. több»

Cápák városa
#72643

dokumentum

Andy Samberg cápaőr varázslatos utazásra visz bennünket a Bahamák titokzatos, védett vízi világába. több»

A honfoglaló és Árpád-kori magyarság egészsége és betegségei
#72644

dokumentum

Dr. Józsa László több évtizede folyó kutatásai alapján mutatja be a korabeli magyarság egészségi állapotát, beszél életmódjukról, betegségeikről és azok gyógyításáról, az... több»

Rendező: Zsupos Zoltán

#72645

zenés

Közreműködik: Bartos Gyula - billentyű; Érsek Márton - gitár; Ullman Ottó dob; Horváth József Plútó - bőgő; Tercs Ferenc - basszusgitár; Bódi Gyula - harmonika; Mezei Gábor -... több»

Rendező: M. Nagy Richárd

Szereplők: Tabányi Mihály

Az évszázad árvize
#72646

dokumentum

A Kárpátalját sújtó árvízről elsők között tudósított a Duna Televízió, a film felvételeit más tévécsatornák is átvették. A két rendező és az operatőr teljes... több»

Variációk egy témára
#72647

rövidfilm

Az alkotók szerint három tipikus változata van a háborúk borzalmaihoz való emberi viszonyulásnak. A variációkat három tételben fogalmazzák meg: 1. tárgyilagosan, 2. döbbenten, 3.... több»

Rendező: Szabó István

40 éves a Balázs Béla Stúdió
#72648

dokumentum

A kísérleti film és a pályakezdő filmesek legfontosabb műhelye, a Balázs Béla Stúdió 1959-ben alakult meg. Az első két évben azonban filmek még nem készültek - a stúdió... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Banana Split
#72649

vígjáték

Tim és Joel gyerekkori jóbarátok, akik évek óta nem látták egymást. Mégis, mikor újra találkoznak, ugyanott tudják folytatni a beszélgetésüket, ahol abbahagyták. Az... több»

#72650

életrajzi

Az Ismeretlen ismerősök című műsorban sztárok és hírességek olyan oldalát ismerhetjük meg, melyet csak közeli barátaiknak mutatnak. A közéleti személyiségek otthonába... több»

Krisztus kapitánya: Kapisztrán János
#72651

dokumentum

Amikor október 23-án a katolikus egyház Kapisztrán halálára emlékezik, akkor az egyben tiszteletadás a magyar történelem egykori hőseinek emléke előtt is. Az olaszországi magyar... több»

Rendező: Kovács Béla

#72652

dráma | thriller

Egy amerikai család élete teljesen felfordul, amikor egy nap felmerül annak a lehetősége, hogy elveszíthetik az otthonukat. több»

Polgársziget
#72653

dokumentum

A Lukács fürdő az elmúlt másfél évszázadban egészen sajátos társadalmi szerepet töltött be a főváros életében: Budapest legnagyobb kávéházaként védett otthont, teret adott a... több»

Rendező: Duló Károly

A százgyökerű szív
#72654

dokumentum

A piarista rendfőnökre, a költőre, tudósra, cserkészvezetőre Jelenits István emlékezik.

Rendező: Jeli Ferenc

Szereplők: Jelenits István

Útközben
#72655

NA Útközben  (1998)

életrajzi

Egy életmű körvonalazódik a riportfilmben, egy olyan művészről-pedagógusról, aki megejtő jártassággal közlekedett a festészet és a grafika között.

Rendező: Egressy Zoltán

Időgörbülés - Tunézia
#72656

dokumentum

A film Tunézia ókori emlékeit mutatja be.

Rendező: Cselényi László

Az égigérő fa
#72657

Jánoska, az egyszerű kanászgyerek kimenti az égigérő fa tetején raboskodó királykisasszonyt, ezzel elnyerve annak kezét és természetesen a vele ígért fele királyságot is.

Rendező: Csermák Tibor

#72658

horror | misztikus | romantikus | vígjáték

Egy feltörekvő színész amatőr nyomozóvá válik, amikor gyanítani kezdi, hogy az egyik barátja lehet a titokzatos sorozatgyilkos, a hálószobai mészáros. több»

A windsori víg nők
#72659

vígjáték

Tévéjáték Shakespeare művéből. Sir John Falstaff, a korhely lovag egyszerre két asszonynak ír szerelmes levelet, azt remélve, hogy kiürült pénztárcáját a férjek pénzéből... több»

#72660

dráma

Sandy egy illegális bevándorló Franciaországból, aki már három éve dolgozik Manhattan utcáin. Egy hosszú, munkával teli nap után megkérdi utolsó kliensétől, hogy elmesélheti-e... több»