Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

355 (2022)

The 355
Filmadatlap
 
30
Szereplők
5
Vélemények
15
Képek
5
Videók
355

Galéria (15)

Édgar Ramírez
Penélope Cruz
Lupita Nyong'o
Jessica Chastain
Lupita Nyong'o
Penélope Cruz
Diane Kruger
Jessica Chastain
Penélope Cruz
Jessica Chastain
Lupita Nyong'o
Diane Kruger
Édgar Ramírez
Penélope Cruz
Jessica Chastain
Penélope Cruz
Lupita Nyong'o
Jessica Chastain
Penélope Cruz
Fan Bingbing
Lupita Nyong'o
Diane Kruger
Sebastian Stan
Jessica Chastain
Diane Kruger
Jessica Chastain
Lupita Nyong'o
Fan Bingbing
Lupita Nyong'o
Diane Kruger
Jessica Chastain

Videók (5)

 
Artemisia   2022. 01. 17.

legújabb vélemény a nap véleménye

3
Kihagyott ziccer

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az X-Men-filmek producereként híres, illetve a az X-Men: Sötét Főnixszel való rendezői debütálásáról hírhedt Simon Kinberg második rendezéséhez egy all-star szereplőgárdával operáló kémthrillert álmodott meg, azonban a rendezői babérok még váratnak m... teljes kritika»

 
Harper   2022. 01. 16.

4
A 40-es sztárszínésznők akciózása

A Mafabnak köszönhető mozijeggyel néztem meg ezt a lendületes akcióthrillert, melyben négy nagyon csinos 40-es sztárszínésznő akciózását láthattam egy szövevényes kémsztoriba ágyazva. (Köszönet ezúton is a Mafabnak és a szerintem előnyére módosított medálrendszernek). A 355-ben a 4 színésznő közül a 44 éves Jessica Chastain a legszebb, de kitesz magáért a 47 évesen is bomba formában lévő Pénelope Crúz és a 45 éves Diane Kruger is. Az alapsztori nem túl bonyolult: egy univerzális, vagyis minden rendszert feltörni képes dekódert kergetnek végig, verekedések és üldözős jelenetek tömkelegén keresztül. Közben a hölgyek megfordulnak Párizsban, majd az afrikai Marokkóban és a kínai Sanghajban is. A férfi főszereplő, a Marvelekből jól ismert Sebastian Stan, hozza a kőkemény macsót, aki mint kiderül, kettős játékot űz. Izgalmas, látványos, pörgős, bár szerintem egy kicsit elnyújtott a játékidő, a maga 124 percével. Értékelésem: közepesnél kicsit jobb, 60%. Egyszer nézős, de aki akciózó 40-es sztárnőkre vágyik (akik minden létező ruhakölteményben megcsodálhatóak), nem csalódik.

 
emiel   2022. 01. 15.

0

Szerettem az alakításokat, szerettem az egésznek a hangulatát, a jól megkomponált jeleneteket, de valahogy nem nagyon maradt meg bennem a film, amit nagyon sajnálok.

 
Williamgek   2022. 01. 14.

0

Értem, hogy miért húzták le a kritikusok, de igazából nincs vele baj, korrekt akciófilm, aminek tök jó húzása van. Nem lesz az év legjobbja, de hozza, amit elvárhatunk tőle.

 
ferkusz   2022. 01. 13.

0

Én személy szerint többet vártam volna ettől a filmtől egy ilyen szereposztást látva. Akcióban nincs hiány, az kétségtelen, de egy jobb sztorit érdemelt volna az egész.

A film 10 953 935 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 6 153 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A 355 eredetileg az első kémnő fedőneve volt, aki az amerikai forradalom idején tevékenykedett. Azóta általánosan használják a kódot a személyazonosságukat titkoló női CIA-ügynökökre.

(Artemisia )
 

A film szereplőgárdájában két Oscar-díjas (Penélope Cruz és Lupita Nyong'o) és egy Oscar-jelölt színésznő (Jessica Chastain) is helyet kapott.

(hp)
 

Sebastian Stan és Jessica Chastain ismét együtt állt a kamerák elé. Első közös filmjük a 2015-ös Mentőexpedíció volt.

(hp)
 

Ez Jessica Chastain és Edgar Ramirez második közös filmje a 2012-es Zero Dark Thirty - A bin Láden-hajsza (2012) után.

(hp)
 

A film forgatása 2019. júliusában kezdődött meg. A forgatási helyszínek között szerepelt Párizs, Marokkó és London is.

(hp)
 
A jelentős írói és produceri munkásságából (Mr. és Mrs. Smith, Logan – Farkas, Mentőexpedíció) az X-Men – Sötét Főnixszel a rendezésre átnyergelő Simon Kinberg második ilyetén mozifilmje is kudarcos vállalkozássá válik azonban a túltolt nagy fordulatok és leleplezések révén, amelyek hatására a cselekmény előbb teljesen érdektelenné válik, majd végleg blődlibe fullad. több»