Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
62%

355 (2022)

The 355
Filmadatlap
 
30
Szereplők
17
Vélemények
15
Képek
4
Videók
355

Galéria (15)

Édgar Ramírez
Penélope Cruz
Lupita Nyong'o
Jessica Chastain
Lupita Nyong'o
Penélope Cruz
Diane Kruger
Jessica Chastain
Penélope Cruz
Jessica Chastain
Lupita Nyong'o
Diane Kruger
Édgar Ramírez
Penélope Cruz
Jessica Chastain
Penélope Cruz
Lupita Nyong'o
Jessica Chastain
Penélope Cruz
Fan Bingbing
Lupita Nyong'o
Diane Kruger
Sebastian Stan
Jessica Chastain
Diane Kruger
Jessica Chastain
Lupita Nyong'o
Fan Bingbing
Lupita Nyong'o
Diane Kruger
Jessica Chastain

Videók (4)

 
Török389133   2022. 11. 19.

legújabb vélemény

0

Milliószor látott történet nagyon unalmas megvalósításban. Erre kár pazarolni az időt.

 
Artemisia   2022. 01. 17.

a nap véleménye

6
Kihagyott ziccer

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az X-Men-filmek producereként híres, illetve a az X-Men: Sötét Főnixszel való rendezői debütálásáról hírhedt Simon Kinberg második rendezéséhez egy all-star szereplőgárdával operáló kémthrillert álmodott meg, azonban a rendezői babérok még váratnak m... teljes kritika»

 
Harper   2022. 01. 16.

7
A 40-es sztárszínésznők akciózása

A Mafabnak köszönhető mozijeggyel néztem meg ezt a lendületes akcióthrillert, melyben négy nagyon csinos 40-es sztárszínésznő akciózását láthattam egy szövevényes kémsztoriba ágyazva. (Köszönet ezúton is a Mafabnak és a szerintem előnyére módosított medálrendszernek). A 355-ben a 4 színésznő közül a 44 éves Jessica Chastain a legszebb, de kitesz magáért a 47 évesen is bomba formában lévő Pénelope Crúz és a 45 éves Diane Kruger is. Az alapsztori nem túl bonyolult: egy univerzális, vagyis minden rendszert feltörni képes dekódert kergetnek végig, verekedések és üldözős jelenetek tömkelegén keresztül. Közben a hölgyek megfordulnak Párizsban, majd az afrikai Marokkóban és a kínai Sanghajban is. A férfi főszereplő, a Marvelekből jól ismert Sebastian Stan, hozza a kőkemény macsót, aki mint kiderül, kettős játékot űz. Izgalmas, látványos, pörgős, bár szerintem egy kicsit elnyújtott a játékidő, a maga 124 percével. Értékelésem: közepesnél kicsit jobb, 60%. Egyszer nézős, de aki akciózó 40-es sztárnőkre vágyik (akik minden létező ruhakölteményben megcsodálhatóak), nem csalódik.

 
Gábor390920   2022. 01. 29.

3

Tipikus akciófilm, melyben egy szuperveszélyes eszközt kell megszerezni a rosszfiúk elől. Csak itt nem izmos akciósztárok a főhősök, hanem nők különböző országokból, és csak közösen érhetnek el sikert. Akciódús film, cseppet sem unalmas, végig leköti a néző figyelmét.

 
Vesco   2022. 02. 03.

2

A Bourne és a 24 keveréke feminista formációban. Aki látta a két említett produkciót, rájön, hogy ugyanazok a stíluselemek köszönnek vissza (kémkedés, lehallgatás, követés, megfigyelés). Az egyik kémcsaj vallatós jelenete pl. Jack Baueres, még a szöv... több»

 
Eastern79   2022. 02. 01.

0
Dögös négyes

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Ponyvaregényben volt egy jelenet, amiben Mia Wallace arról mesélt Vincent Vegának, hogy szerepelt egy "Dögös ötös" című filmsorozat pilotepizódjában, amiben mindenféle, sablonosabbnál sablonosabb női karakterek akcióztak, és amiből aztán nem lett semmi. Nos, egy alternatív valóságban minden bizonnyal ehhez hasonló lenne az a bizonyos mű, csak éppen Mia Wallace, azaz Uma Thurman helyett ezúttal Jessica Chastain akciózik. Mace Brown CIA-ügynökként lő, fut, üt, rúg és többnyire Diane Kruger útjait keresztezi, mígnem csatlakozik hozzájuk Lupita Nyong’o és Penélope Cruz is, bár a spanyol szépség többnyire csak biodíszletként funkcionál, ugyanis a film végére is csak egy pisztoly elsütéséig jellemfejlődik, de azt az egy lövést is láthatóan megbánja. Az akciók kimértek, a közelharcok talán kissé lassúak is, a történet meg annyira sablonos, hogy szinte körbe lehet vágni egy ollóval, és a nagy fordulat olyan kiszámítható, hogy már az első tíz percben előre tudni lehet az egész sztorit, mégis működik, de csak és kizárólag a fent említett hölgyek miatt. Semmi világmegváltás, de ha bejönnek a keménykedő csajok, ne hagyd ki.

 
jakedave   2022. 01. 27.

0
3,55 csillag (5-ből)

Moziban (hangos) egyszernézős, kikapcsolós, akciót-kedvelő-lánnyal/fiúval-randizni tökéletes, nagypopcornmenühöz tökéletesen illős, de azért nagyon mély nyomot nem hagyós film. Penelopé Cruz nagyon dög. A vége kicsit nem érthető, de jó a télikapitány főgonosz. Diane Kruger legalább olyan csúnya barna parókával, mint amilyen Cameron Diaz volt a Charlie angyalaiban.

A film 24 286 264 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 13 828 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A 355 eredetileg az első kémnő fedőneve volt, aki az amerikai forradalom idején tevékenykedett. Azóta általánosan használják a kódot a személyazonosságukat titkoló női CIA-ügynökökre.

(Artemisia )
 

A film szereplőgárdájában két Oscar-díjas (Penélope Cruz és Lupita Nyong'o) és egy Oscar-jelölt színésznő (Jessica Chastain) is helyet kapott.

(hp)
 

Sebastian Stan és Jessica Chastain ismét együtt állt a kamerák elé. Első közös filmjük a 2015-ös Mentőexpedíció volt.

(hp)
 

Ez Jessica Chastain és Edgar Ramirez második közös filmje a 2012-es Zero Dark Thirty - A bin Láden-hajsza (2012) után.

(hp)
 

A film forgatása 2019. júliusában kezdődött meg. A forgatási helyszínek között szerepelt Párizs, Marokkó és London is.

(hp)
 
A jelentős írói és produceri munkásságából (Mr. és Mrs. Smith, Logan – Farkas, Mentőexpedíció) az X-Men – Sötét Főnixszel a rendezésre átnyergelő Simon Kinberg második ilyetén mozifilmje is kudarcos vállalkozássá válik azonban a túltolt nagy fordulatok és leleplezések révén, amelyek hatására a cselekmény előbb teljesen érdektelenné válik, majd végleg blődlibe fullad. több»