Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
87%

A Bourne-rejtély (2002)

The Bourne Identity
Filmadatlap
 
29
Szereplők
29
Vélemények
12
Képek
3
Videók
 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 28.

legújabb vélemény

0

Kedvelem Matt Demont,és vannak jó filmjei is,de ez nem az.Akciófilmnek kissé lapos,a története pedig nekem merev,és mesterkélt,ezerszer lerágott csont.Semmi új,semmi extra,csak csendesen vége,és ennyi.

 
indingo   2019. 06. 27.

0

Érdemes időt szánni erre a filmre, mert nem annyira egyszerű, mint amilyennek elsőre látszik és még némi izgalmat is tartogat a néző számára. Matt Damon pedig kíváló.


 
Filmelemző   2018. 03. 31.

2

Bourne filmek nagyon sikeres pentalogiát alkotnak. A legelső, 2002-es epizód, a Bourne-rejtély a legjobb, Doug Liman rendezésében. A másodikat (Bourne csapda - 2004) és a harmadikat (Bourne ultimátum - 2007) Paul Greengrass készítette, enyhe visszaes... több»

 
HercegPeter   2018. 01. 11.

0

Kemény és feszült akciófilm, a jobbik fajtából. Külön öröm, hogy nem csak állandó lövöldözésből, verekedésből és autós üldözésből áll a film, hanem vannak gondolkodtató, érdekes részek is. Kevés az olyan akciófilm, aminek a története is érdekes. Ez i... több»

 
Harper   2018. 05. 09.

2

A legjobb akciófilm, amit valaha láttam. Legalább tucatszor megnéztem és persze a folytatásokat is, de mindig is ez a legelső, 2002-es epizód tetszett a legjobban. Doug Liman (A holnap határa, illetve a Mr és Mrs. Smith rendezője) képes volt egyszerr... több»

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

0

Remek kém akciófilm. Matt is nagyot alakít. A könyv feldolgozás jól sikerült és mint tudjuk jött a folytatás. Összességében a film klasszikus lett. Csak ajánlani tudom.

 
MidoD7   2019. 04. 12.

0

Elkeseredve tapasztaltam, hogy bármennyire vágyakoztam erre a filmre, nem érte meg. Sajnos a hozzá fűzött reményeimet korántsem váltotta be, így ez egy bukta lett. Az érdeklődésem az első fél óra után teljesen elapadt.

Galéria (12)

Matt Damon
Matt Damon
Matt Damon
Clive Owen
Matt Damon

Videók (3)

A film összbevétele 214 034 224 dollár volt (imdb.com).

 

A film eredeti zeneszerzője Carter Burwell lett volna.

(wintermat)
 

A kezdeti forgatókönyvben Marie karakterének vezetékneve Pucell volt és nem Kreutz, illetve egy zöld hajú amerikai nő volt és nem egy német többszínű hajú nő.

(wintermat)
 

A film során összesen nyolc ember vesztette életét.

(wintermat)
 

Clive Owen nagyjából 3 percig látható a filmben, és a 85. perc környékén szólal meg először, az utolsó jelenetében. A színész így emlékezett vissza a szerepére: "Felvettem egy szemüveget és produkáltam magam a kamerák előtt."

(SódóGA)
 

Robert Ludlum, a film alapjául szolgáló regény írója 2001. március 12-én hunyt el 73 éves korában.

(SódóGA)
 

Bourne szerepére Brad Pitt, Matthew McConaughey, Sylvester Stallone és Russell Crowe is esélyesek voltak.

(SódóGA)
 

Tony Gilroy forgatókönyvíró Doug Liman utasításait követve nem olvasta el A Bourne-rejtély című könyvet, ehelyett a rendező által készített kivonat alapján írta meg a film szkriptjét.

(SódóGA)
 

Eredetileg 2001. szeptemberében mutatták volna be a filmet, azonban a terrortámadások miatt a bemutató időpontja 2002. május 31-re tolódott. Végül ezt is megváltoztatták 2002. június 14-re, mivel a Universal nem szerette volna, ha filmjük a Szilaj, a vad völgy paripája című animációs mesével egy hétvégén debütáljon, melyben az egyik szereplőnek Matt Damon kölcsönözte a hangját.

(SódóGA)