Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

A Bourne-rejtély (2002)

The Bourne Identity
Filmadatlap
 
29
Szereplők
30
Vélemények
13
Képek
3
Videók

Galéria (13)

Matt Damon
Matt Damon
Matt Damon
Clive Owen
Matt Damon
Matt Damon

Videók (3)

 
Lucky04   2023. 02. 16.

legújabb vélemény

2

Egy-két akciójelenetet leszámítva iszonyatosan untam. Nem igazán értem a magas pontszámot.

1
 
Harper   2018. 05. 09.

4

A legjobb akciófilm, amit valaha láttam. Legalább tucatszor megnéztem és persze a folytatásokat is, de mindig is ez a legelső, 2002-es epizód tetszett a legjobban. Doug Liman (A holnap határa, illetve a Mr és Mrs. Smith rendezője) képes volt egyszerr... több»

 
Filmelemző   2018. 03. 31.

3

Bourne filmek nagyon sikeres pentalogiát alkotnak. A legelső, 2002-es epizód, a Bourne-rejtély a legjobb, Doug Liman rendezésében. A másodikat (Bourne csapda - 2004) és a harmadikat (Bourne ultimátum - 2007) Paul Greengrass készítette, enyhe visszaes... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 28.

1

Kedvelem Matt Demont,és vannak jó filmjei is,de ez nem az.Akciófilmnek kissé lapos,a története pedig nekem merev,és mesterkélt,ezerszer lerágott csont.Semmi új,semmi extra,csak csendesen vége,és ennyi.

 
indingo   2019. 06. 27.

0

Érdemes időt szánni erre a filmre, mert nem annyira egyszerű, mint amilyennek elsőre látszik és még némi izgalmat is tartogat a néző számára. Matt Damon pedig kíváló.

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

0

Remek kém akciófilm. Matt is nagyot alakít. A könyv feldolgozás jól sikerült és mint tudjuk jött a folytatás. Összességében a film klasszikus lett. Csak ajánlani tudom.

 
HercegPeter   2018. 01. 11.

0

Kemény és feszült akciófilm, a jobbik fajtából. Külön öröm, hogy nem csak állandó lövöldözésből, verekedésből és autós üldözésből áll a film, hanem vannak gondolkodtató, érdekes részek is. Kevés az olyan akciófilm, aminek a története is érdekes. Ez i... több»

A film összbevétele 214 034 224 dollár volt (imdb.com).

 

A rendező döntése volt, hogy a filmben senki nem dohányzik. Ezt fontos példának szánta.

(Dorkateo )
 

Az egész Bourne-sorozat kifejezetten káromkodásmentes.

(Dorkateo )
 

Matt Damon 3 hónapig készült a film akciójeleneteire, főleg küzdősportokat és pisztolylövészetet kellett gyakorolnia.

(Dorkateo )
 

Liman rendezése megújította a Hitchcockkal induló kémfilmek hagyományát, amelyben vannak ugyan akciók, de a figurák erősek, és az egymással való kapcsolatuk kidolgozottabb. Ettől olyan különleges a Bourne-széria, és ezért volt olyan sok vita a forgatáson, mert a producer és a Universal félt, hogy túl kevés akciójelenet lesz.

(Dorkateo )
 

Doug Liman is újonc volt az akciófilmek teületén. Független filmes irányból érkezett, ezért a stílusa inkább dokumentarista jellegű, ami nagyon jót tett a filmnek. Néhány jelenetben az édesapja segített neki, aki az NSA-nél dolgozott (National Security Agency).

(Dorkateo )