Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75

Legendás állatok - Grindelwald bűntettei (2018)

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Filmadatlap
 
27
Szereplők
28
Vélemények
105
Képek
18
Videók

Vélemények: Legendás állatok - Grindelwald bűntettei (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Orosz István   2018. 11. 17.

Na ez igen ez J.K Rowling. Megkell mondani az első rész nem igazán ragadott meg, tök feleslegesnek éreztem Göthe karakterért, a töténetnek se sok értelme volt. Végül nagyon jól összekötötték az első résszel mindenről magyarázatot kapunk.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 12. 28.
A java még csak most jönne...Grindelwald bűntettei így nem ütnek túl nagyot

Ismét egy film, amit lehúzott a kritika a sárga földig, pedig bár nem a filmművészet remeke (ez azért kevés filmről mondható el), de teljesen élvezhető, a Harry Potter világát megidéző mozi, aminek egyetlen baja, hogy nagyon érezhető rajta, hogy nem más, mint egy átvezető film a tervezett folytatásokhoz. Nekem a Legendás állatok és megfigyeléseikkel sem volt különösebb problémám, így örültem, hogy viszontláthatom a benne megismert szereplőket. A bájos (hiába keresem a megfelelőbb szavakat, nem lelem) Göthe Salmandert, aki egy igazi csodabogár, kicsit olyan, mintha a múlt századból itt ragadt, modern kori állatvédő lenne; a szerethető muglit (ohh…párdon magnixet), Jacobot, akinek románca las... több»


 
Puncs   2019. 03. 08.

Imádom az összes Harry Potter filmet, de ez már nem az a varázsvilág, amit annyira megszerettem. Olyan mint egy mexikói szappanopera a varázsvilágba ültetve. Több évtizedre visszanyúló bosszúfogadalmak, csábítás, szerelmi háromszögek, árulás. Végig vártam, hogy na majd most beindul a sztori, de nem történt meg. Ahol nincs akció, ott unalmas. Az egész történet lapos, simán benne lehetett volna például Tom Denem fiatalkora vagy az első varázslóháború, ehelyett az egész filmet telenyomták CGI-vel. A szereposztás nem olyan rossz, de a főgonosz nekem nagyon nem jött be, pedig Johnny Depp az egyik kedvenc színészem, de Ralph Fiennes Voldemortja mellett eltörpül. Nekem eddig az első és a második rész is csalódás, pedig nagyon vártam, hogy megnézhessem. :(

 
MP170506   2018. 11. 18.

Jó kis film lett. Nagyon jó a látványvilág, a karakterek kiválóak és nagyon jó színészek lettek összeválogatva a szerepekre. A történet is jó, oda kell figyelni ki, miért, hogy...

 
VvV   2018. 11. 29.

A látványa és a hangulata 5, de a története picit elmarad ettől.

 
felicity   2019. 02. 02.

Teljességgel fantasztikus. Sokan mondják, hogy nem lett jó, kár volt megnézni, márpedig ez egy Tökéletes film.

 
Thibo84   2019. 01. 04.

Az alcíme Grindelwald bűntettei, nem igazán tükrözik a film cselekményeit, és ezt nem csak én tettem szóvá az ismerőseim közül. De ezt leszámítva egy újabb látványos fantasy-t kapunk, némi humorral megfűszerezve. Rowling újabb és újabb lényekkel kápráztat el bennünket, és biztos tartogat még számunkra még meglepetéseket a továbbiakban. Láttam a Potter filmeket is, de Göthe kalandjai és a bőröndjében megbúvó különleges állati seregletek, sokkal jobban magukkal ragadtak. A második rész befejeztével, viszont úgy voltam vele, hogy mikor jön már a folytatás. Egy lényt viszont hiányoltam, és remélem a későbbiekben még látható lesz, Swooping Evil.

 
BoBamburg   2019. 03. 04.

Warner ezekkel a Legendás Állatok filmekkel azt csinálja kb, mint a Fox a szerencsétlen X-men filmekkel. Bejáratott brand, szórják az új részeket, de bár ne tennék, mert a mennyiség erősen a minőség rovására megy. Alapból kár volt ezekhez hozzányúlni a Harry Potter filmek után. Ugyanis ezek gyenge másolatai csak azoknak. Kezdve johnny depp-el, azaz grindelwaldal, aki tényleg nem más mint egy B-kategóriás Voldemort. Aztán a szerencsétlen főszereplők, akik tök érdektelen karakterek. Göthe Salmander nagyon gáz, Harry Potter és társai alsós korukban tökösebbek voltak mint ez a szerencsétlen társaság valaha. Arról nem beszélve, hogy olyan borzalmas párbeszédek mennek végig, hogy az embernek az élettől is elmegy a kedve, ha valamelyik karakter beszédre nyitja a száját. Pozitívumot nehéz kiemelni, hangulata is gyenge, próbál egyszerre kedves és hipszter lenni, közbe mégis sötét és komor. Az meg pluszba ront mindenen, hogy úgyis tudjuk mi lesz a vége, így nehéz izgulni azon, hogy vajon Dumbledore meghal-e. A többiekért meg úgy sem kár.

 
Milanman   2019. 02. 26.
Látványos őskáosz

A Legendás állatok franchise második része szépen halad az előd által kitaposott úton. Egyrészről tökéletesen látszik rajta minden, elköltött dollármillió. A látvány mesés, a képi világhoz köthető apró és nem annyira apró innovációk, lények, trükkök, megoldások szemetgyönyörködtetőek. A film hangulata a HP univerzum körítésével csont nélkül behúzza a nézőt, így részben sikerülhet elkerülni a buktatókat, kiküszöbölni a hiányosságokat, amit a film többi eleme szolgáltat, vagy éppen pont nem. Ugyanis pl. története, épkézláb forgatókönyve nem igen van a Grindelwald bűntetteinek. Sodródunk ide-oda, CGI ostrom jobbról, balról, de igazából semmi elemi erejű fordulat, ami valamilyen szilárd koncepción alapulna, nem történik. Valahol sajnos érthető is ez. A HP filmekkel ellentétben itt nincs a film mögött egy olyan könyvsorozat, ami gazdagsága révén elég muníciót adhat. Rowlingnak itt a közel nulláról kellett volna valami igazán ütőssel előállnia és az első részt is figyelembe véve, ez nem igazán sikerült. Nincs szó itt persze totális kudarcról, mert simán el lehet nézni a megkapó világot, a fantáziadús lényeket, a komornak, ügyetlennek, hősnek szánt, de kicsit inkább nevetséges karaktereket. Ha nem kötünk bele abba a ténybe, hogy mindezek mögött egy papírvékony szkript áll, jól fogunk szórakozni.

 
szabomarc   2019. 01. 05.

Személy szerint többet vártam ettől a filmtől, az első rész szerintem jobb lett, bár nálam nem ér a Harry Potterek nyomába. Szórakoztató, leköt, de túl nagy élményre nem kell számítani. Nagyjából egy hónapja láttam, és felidézni nem sok jelenetet tudnék belőle. Ettől függetlenül lekötheti magát az ember vele, egy átlagos kalandfilm nekem.

 
kevelin   2019. 01. 04.
visszatérés a lényeghez

Nagyon kétkedoen ültem be a moziba mert bár imádom a HP univerzumot a legendás állatok első része nem igazán nyerte el a tetszesemet. ámde nem kellett csalodnunk volt itt minden. vidszautalas a HP világra poénok kaland látvány szerelem minden ami teljessé tehette. JD pedig megint tökéletes gonoszt alakított. alig várom amkovetkezo részt

 
Csillagpor   2019. 01. 06.
Harry Potter hangulat tökéletesítve

Imádtam. Sokaknak nem tetszett, amit én egyáltalán nem értek. Az a jó film szerintem ami megmozgat és nem sémás. Természetes hogy kérdéseket vet fel hiszen még több rész is érkezik belőle. Newt Scamander és Tina karakterei a kedvenceim és allig várom hogy a következő részben lássam a közös kalandjaikat:)

 
Az amatőr   2018. 11. 15.
Az előzmèny előzmènye

Ezen a filmen már eléggé érződött,hogy a profithajhászás miatt nyújtották el ennyire.A sztorit nem nagyon viszi előre, inkább csak kibontja a mellékszálak mellékszálait. Ez már abban is megnyilvánul, hogy inkább csak a mellékszereplők kaptak komolyabb hangsúlyt a történetben. Ennek ellenére szerintem nagyon élvezetes és szerethető volt. A színészi alakítások némely szereplőnél nagyon nagy hatásúra sikerültek. Johnny Depp bámulatosan átbírta adni a vásznon Grindelwald meggyőző erejét és velejéig való romlottságát, valamint azt az óriási hataloméhséget, ami a filmben Grindelwald karakterét leginkább jellemzi. A másik nagy hatású alakítás egy kevésbé ismert színésznőé Zoë Kravitzé volt Leta Les... több»

 
Plisetsky   2018. 12. 26.

Aww, imádoom. A Harry Potter világa az, amely a legcsodálatosabb számomra és a mostani gyönyörű kivitelezésekkel igazán megmutathatja milyen gyönyörű is a varázslók világa. Az aranyosabbnál aranyosabb és a furcsábbnál furcsább lények néha aggodalmat, néha pedig nevetést vált ki belőled. A szereplők tettei fordulatosak, a varázslatok gyönyörűek (lsd. a kék tüzet) és a zenék fokozzák az érzelmeket. Sokszor bekönnyezik a szemed, van hogy összeszorul a mellkasod és van, hogy kitör belőled a nevetés. Mégis a nagy hangulat ingadozás természetesnek érződik, nem lesz groteszk és össze-vissza a film.

 
BThomi   2018. 11. 25.

Érdekes, hogy ahány ember annyiféleképpen látjuk a filmeket. A legtöbb mások által hangoztatott kritika a filmmel szemben, hogy az alcímnek semmi köze a történethez, vagy is nem derül ki semmi a bűntettekből, valamint, hogy azok a legendás állatok hol voltak. Mert hogy most sem volt benne olyan sokféle. Ezek igazak. Csak hogy ha csak egy Harry Potter-féle David Attenborough dokumentumfilmet kaptunk volna, arra biztosan nem váltottak volna jegyet. Vagy nagyon kevesen. Szóval meg kell érteni: a bevétel mindennek fölött. Én élveztem a filmet, egy remek mese volt, picit talán inkább volt felnőtt mese, mint gyerek, és lekötött 2 órára. Manapság miért ül be az ember egy mozifilmre? Hogy szórakoztassa a pénzéért. Aki megnézte megkapta? Akkor meg ne keressünk csomót azon a bizonyos kákán is. EZ EGY MESE.

 
Let it happen   2019. 01. 09.

Szinte az összes Harry Potter rajongó ismerősöm leszólta ezt a filmet. Nekem viszont nagyon tetszett. Hihetetlen látványos volt. Számomra Ezra Miller a legjobb! Nekem kifejezetten tetszett a lezárás. Lehet, hogy igazán idegtépő volt, de így most tényleg lehet nagyon várni a következő zseniális részt.

 
FGyula   2019. 02. 22.
Pedig jó is lehetett volna

A látványvilág kiváló. De sajna semmi több.

 
dovetusfurdo   2019. 03. 10.
Minden jo csak ..

Gyönyörű látvány, de egy normális történetet vártam volna nekem ez így kevés volt . Nyilván lesz egy harmadik rész is ezt éreztem, amikor a film 1:30:00-nál járt, és úgy igazán nem akart semmi fordulat lenni benn. Lehet, hogy a harmadik rész lesz nekem a megfelelő akkor indul be ezzel nincs is semmi baj, hisz megfogom nézni mindenképp.

 
Vicuska   2018. 12. 03.

3Dben néztem meg moziban. A történet elmaradt kicsit a látványtól. Mindenképpen ajánlani tudom, hatalmas élmény volt, főleg 3D-ben.

 
voti75   2018. 11. 27.
Állati jó film!

Ez egy igazán remekbeszabott film az emberek és az állatok kapcsolatáról. Én is nagyon szeretem az állatokat és mindig védem őket!!!Sokan hallani sem akarnak róluk...de azért a nagy átlag kedveli őket-és ezt nagyon jó tudni.:)

 
rrjuli   2019. 01. 11.
Girndelwald

A film elején untam nem gondoltam hogy nagyon fog tetszei de végül szuper volt!Aki a harry POttert szereti,ezt is fogja

 
Szilágyi Sándor   2018. 12. 07.
Látvány OK

A film ismét hozta a látványt, még ha több legendás állatot és bűntettet vártunk volna...

 
Péter Durkó   2018. 11. 21.

Nagyon rossz a forgatókönyv, látszik, hogy nem könyvet adaptáltak vászonra, hanem Rowling maga írta.

 
Cuu   2018. 12. 25.

Sokakkal ellentétben én imádtam a filmet.

 
tony6   2018. 11. 16.

Nekem egy kicsit hiányérzetem volt a filmből. Őszintén szólva nehezen tudom elképzelni, hogy teljesen élvezni tudja az, aki nem látta az eredeti HP szériát, hiszen a film rengeteg utalást tartalmaz , amit persze én személy szerint nagyon szerettem, épp ezért mindenképpen érdemes újranézni hozzá azokat.

 
Remes982   2018. 11. 15.

Nagyon látványos film, nekem személy szerint jobban tetszett az előző résznél, sokkalta pörgősebb és izgalmasabb, ráadásul a színészi alakítások is sokkalta összeszedettebbek. Külön tetszett, hogy nem egy fő cselekményre koncentrál a történet, és hogy több szálon fut az egész.

 
Nemecsek   2018. 11. 14.

Én abszolút elégedett voltam a filmmel, szerencsére nem csak egy újabb lenyúzott bőr volt, hanem valóban tovább tudta építeni a jól ismert varázslóvilágot, és ezt mindenképp az érdemei közé kell sorolni. Láttunk már repetitív folytatásokat, de ezekkel szemben a Grindelwald bűntettei remekül kiállja az összevetés. Nagyszerű élmény volt, jár a 4 csillag.

 
KATE   2018. 11. 08.

Hogy őszinte legyek, nekem nem hozta meg a kedvemet a további folytatásokhoz a film. Szerintem épp az a baj, hogy olyan irányba bővült, amire szerintem sokan igazán kíváncsiak, így meg csak egy adalék, ami szép, szép, de végeredményben semmi kiemelkedő, ami miatt érdemes lenne újra elővenni. Egyszer használatos mirelitélmény, így részemről ez csak egy közepes mozi.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.