Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Rémálmok sikátora (2021)

Nightmare Alley
Filmadatlap
 
29
Szereplők
16
Vélemények
32
Képek
5
Videók

Galéria (32)

Cate Blanchett
Rooney Mara
Willem Dafoe
Bradley Cooper
Bradley Cooper
Bradley Cooper
Toni Collette
Cate Blanchett
Rooney Mara
Bradley Cooper
Rooney Mara
Toni Collette
Rooney Mara
Bradley Cooper
Guillermo del Toro
Bradley Cooper
Cate Blanchett
Bradley Cooper
Toni Collette
Bradley Cooper
Rooney Mara
Bradley Cooper
Bradley Cooper
Cate Blanchett
Guillermo del Toro
Ron Perlman
Bradley Cooper
Toni Collette
Rooney Mara
Bradley Cooper

Videók (5)

 
BoBamburg   2023. 03. 27.

legújabb vélemény

0

Engem mindig lázba hoz, ha azt látom, hogy Guillermo del Toro új filmet készít. Nekem már a rendező neve garancia a minőségre, és ez a Rémálmok sikátorával sincs máshogy. Szuperül összerakott film, kellemesen lassú, zord atmoszférával és remek befejezéssel.

 
Artemisia   2022. 02. 27.

a nap véleménye

9
Az igazi Rémségek cirkusza

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Guillermo del Toro egy igazán markáns rendezéssel tért vissza a 2017-es A víz érintése után. William Lindsay Gresham 1946-ban megjelent regényét adaptálta, melyből del Toro kezei között egy letaglózóan erős atmoszférával rendelkező neo-noir születet... teljes kritika»

 
Eastern79   2022. 02. 07.

2
A kapzsiság karmája

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A kétszeres Oscar-díjas Guillermo del Toro fantasztikus sztárparádét hozott össze a legújabb, Rémálmok sikátora című filmjére, ugyanis Cate Blanchett, Bradley Cooper és Rooney Mara mellett Willem Dafoe, Toni Colette és Ron Perlman is tiszteletét teszi ebben a lenyűgöző thriller/noir kalandban. Ellentétben a mostani trendekkel szokatlanul lassan és ráérősen építkezik, és az jutott eszembe, hogy ilyen lenne, ha Tarantino művészmozit csinálna. Del Toro már megint úgy mesél, ahogy senki más; páratlan vizualitása egyszerűen virtuóz, miközben technikailag is rendkívül magas minőséget képvisel. Filmjeire többnyire jellemző a spirituális vonal, éppen ezért különleges életművében ez az alkotás, hiszen az alakításáért egyébként minimum Oscart érdemlő Cooper karaktere egy szélhámos mentalista, aki így a manapság oly divatos álspirituális maszlagokról is lerántja a leplet - görbetükröt tartva az emberi kapzsiság elé. A film William Lindsay Gresham 1946-ban megjelent azonos című regényének adaptációja, és úgy látszik, még ma is aktuális, az pedig csak hab a tortán, hogy nem hagyományos történetvezetéssel adja át a mondanivalóját, ugyanis bizonyos értelemben nem jutunk el A pontból a B-be, hanem a cselekmény egyszerűen körbeér, miközben karakterdrámaként is funkcionál. A befejezés pedig valóban mindent visz: váratlan és pofátlan gyomros. Felkavaró, az a fajta mozi, ami után még sokáig gondolkodik az ember. Del Toro visszatért, és nem is akárhogy.

 
elekm90   2022. 02. 10.

2

Profin megrendezett, nagyszabású thriller Guillermo Del Torótól, kiváló lezárással. Remek színészi gárdát rántottak össze a készítők, még kisebb szerepekben is számos nagy név tűnt fel, ezek a nevek hozták is a tőlük elvárható magas szintet. Valamiér... több»

 
HE7EDIK   2022. 03. 10.

1

Hatásos nyitás és zárás, de a kettő között indokolatlanul hosszú és vontatott játékidő.

 
Gábor390920   2022. 02. 09.

1
Ember vagy szörnyeteg?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Szuper történet, remek színészek egy majdnem két és fél órás filmben. A történet elején megismerkedünk Bradley Cooper karakterével, akiről ugyan nem sokat tudunk, viszont az látszik rajta, hogy összetett karakter lesz a későbbiekben. Hozzávetődik egy mutatványos társasághoz, ahol hamar munkát kap, majd egy "balesetet" követően hirtelen távozik a lánnyal, akit behálózott. Nagy tervei vannak, egyre feljebb jut a szélhámoskodásban, elfelejtve, hogy mekkorát bukhat a cselekedetei által. A színészek remekelnek a szerepeikben, a rendező fokozatosan növeli a feszültséget a történet előrehaladtával, majd az utolsó szemfényvesztésben teljesedik ki Cooper karaktere, megmutatva az igazi arcát. Végül arra a sorsra jut, melyet a film elején már belengetnek a nézőknek, ezzel is egy keretet adva a történetnek.

 
indingo   2022. 02. 06.

4

A műfaj kedvelői számára vonzó cím, figyelemfelkeltő szereposztás és az előzetes is egy izgalmas és misztikus történetet ígért. A látványa hibátlan volt, valóban szemkápráztató. A történet viszont eléggé vérszegény lett. Az én ízlésemnek túl egyszerű... több»

A film 58 014 429 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 32 934 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A rendező, Guillermo del Toro maga írta a nagysikerű Kór című trilógiát is, amelyet 4 évados sorozatra vittek, de sajnos méltatlanul el van felejtve, kevesen ismerik.

(Klauka89)
 

A póktestű mutatványosnő ötlete onnan jött, hogy Guillermo del Toro gyermekkorában látott egy hasonló mutatványt, ami sokkolta.

(Artemisia )
 

A filmben többször megjelenik a Tarot, melyet Guillermo del Toro elmondása szerint édesanyja rendszeresen használt.

(Artemisia )
 

Bradley Cooper elmondása szerint a filmben látható asztali kellékek közül számos csakugyan Guillermo del Toro tulajdona.

(csd)
 

A Rémálmok sikátora Ron Perlman hetedik közös filmje Guillermo del Toro rendezővel. A 2022-ben debütált Pinokkió pedig a nyolcadik.

(csd)
 
A rendező az általa megálmodott groteszk és bűnös világban alászáll az emberi lélek mély bugyraiba, azonban a narratív konvenciók kényelme és múltba néző esztétikája révén a Rémálmok sikátora nem tud több lenni, mint egy nosztalgikus stílus- és műfajkísérlet, ami ahelyett, hogy új kontextusba helyezné és árnyalná az eredeti szöveget, csupán újból felolvassa azt. több»
 
Tőle szokatlan műfajba fogott Guillermo del Toro, bár korábban már említette, mindig is szeretett volna egy hamisítatlan film noirt készíteni. William Lindsay Gresham regényének új adaptációja igazán meghálálja a mexikói rendező régi lelkesedését. több»
 
Hosszasan lehetne sorolni, hogy miért kimagasló alkotás a del Toro-féle Rémálmok sikátora. Alapjaiban megvan benne minden, amitől egy mozgóképet grandiózusnak lehet nevezni: emberi dráma, hátborzongató mese, lenyűgöző atmoszferikusság és kiváló alakítások. Kérdem én, mi kellene ennél több? több»