Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
63
Vélemények
50
Képek
12
Videók

Vélemények: Vörös veréb (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
indingo   2018. 03. 24.

A kém filmek általában nem a legizgalmasabbak, meg talán már mindent láttunk, de azért ez egy jó film volt. Mindig történt benne valami, szuper budapesti helyszíneket láthattunk egy-két feltűnő magyar színésszel.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 03. 22.
„A Hidegháború még nem ért véget”

Nagyon vártam ezt a filmet, számomra Jennifer Lawrence személye azért okot ad azt feltételezni, hogy minőségi filmről lesz szó (egyre kétesebb a megítélése, de én továbbra is nagyon jó színésznek tartom). Emellett az előzetesek alapján kirajzolódó történet is izgalmasnak tűnt, ez alapján azt lehetett sejteni, hogy sokkal túlfűtöttebb lesz erotikusan, hiszen a trailerekbe azokat a részeket emelték ki, amik arról szólnak, hogyan használhatja egy nő a testét arra, hogy a kormány számára hasznos információkat szedjen ki valakiből. A film azonban ezt a sztorit csak nyomokban tartalmazta. Persze az elején kapunk rögtön egy erőteljes jelenetet, s azért az „akadémiai” oktató órák sem pironkodnak, de... több»


 
Deku   2018. 03. 12.

Az előzetes alapján rögtön éreztem, hogy ezt muszáj megnézni. Azonban a filmet megtekintve még inkább megtetszett. A története nekem kifejezetten tetszett főleg azért mert eltudta hitetni velem, a történéseket. A film komor hangulata számomra megalapozta a filmet, olyan volt ami illet az efféle stílusú filmhez. Jennifer Lawrence-t csak dicsérni tudom mert annyira előadta a karakterét, hogy az valami mesteri volt. A motivációja érződött a játékán. Nem volt benne olyan pillanat ami miatt negatívan értékelhetném, mellőzték az unalmas sablonos párbeszédeket. Szerintem aki a kém filmekért oda van annak ez mindenképp nyerő választás lehet. Merész és egyedi a maga módján. Lehet, hogy egy fecske nem csinál nyarat de ez a "Veréb" oda tett magát.

 
HETEDIK   2018. 03. 09.

Hát ez a veréb megdöglött....egy teljesen átlagos, minden extrát nélkülöző krimi. Unalmas, vontatott, súly nélküli. Néha úgy próbálták emelni a pulzusszámot hogy Lawrence megdu****a magát, de ez édes kevés. Ha nem forgatják le, nem gyászolt volna a filmvilág..

 
HercegPeter   2018. 10. 31.

Spoiler! Elég ügyesen oldották meg, hogy Jennifer Lawrence oroszosan nézzen ki. Míg a nagybátyját alakító fickó pedig egy az egyben Putyin. Bár a film a jelenben látszódik, végig olyan mintha a hidegháború elején járnánk. Ez azért van, mert próbálják a modern technológiát minél inkább a háttérbe szorítani főleg a film elején. A történet alapján megint az jön le, hogy az USA a legjobb és az oroszok a gonoszak. Csak azok a ruszkik jók akik átállnak az ő oldalukra. És persze ilyenek mindig vannak. Egyébként nem rossz film, de én egy kicsit jobbat vártam. Nincs benne semmi, amibe igazán bele lehetne kötni, de olyan sincs amit ki lehetne emelni mint erősséget. Ezért kapunk egy átlag kémfilmet.

 
Berto49   2018. 04. 22.

Sokáig a kívánságlistámon szerepelt, a könyvet is a virtuális olvasópolcomra helyeztem, a magyar bemutató napján meg is néztem. Kár volt! A script Jason Matthews ex CIA ügynök könyve alapján íródott. Rengeteg brutális jelenet beiktatásával a film cselekménye lelassul, nehezen indul be. Ugyanakkor a kémfilmekből jól ismert klisék sorjáznak, ami szintén unalmassá teszi a nagyobb részt Budapesten forgatott filmet, ami csak a magyar nézők számára érdekes. Hibájaként róható fel, hogy nagyon erősen emlékeztet a nemrégiben bemutatott „Atomszőke” azonos zsánerű filmre, csak az a bökkenő, hogy Jennifer Lawrence nem Charlize Theron. Ugyanis J. L. az üstökös szerű felbukkanása után szinte ki lett zsigerelve, játéka bágyadt, fáradt, alaposan ráférne egy-két év pihenés. Egy – szerintem – másik, ordítóan nagy hibája még a filmnek az irdatlan (140 perc!) hosszúsága. Ráadásul már a folytatását is tervezik! Az első rész alapján azt egész biztosan ki fogom hagyni.

 
szaka123   2018. 03. 26.

Nagyon jól kitalált kémtörténet volt a Vörös Veréb. Tetszettek a színészi alakítások is, kiváltképpen Matthias Schoenaerts játéka tetszett, mondjuk Ő mindig hozza kötelezőt, régóta az egyik kedvencem. A film hangulata nagyon illett a sztorihoz, sötét, komor. Érdemes megnézni, de tényleg 18-as film. Mondjuk egy-két jelenet már-már öncélúnak tűnt, ami nélkül 16-ost is kaphatott volna.

 
alexxx   2018. 02. 22.

Egész pofás kis kémthriller lett a Vörös veréb, Lawrence remek színésznő, kisujjból hozza a szerepet, Edgerton pedig az egyik kedvencem, ráadásul szerintem nagyon alulértékelt színész ő Hollywoodban, úgyhogy vártam már ezt a filmet. Nem okozott csalódást, egyszeri kikapcsolódásra abszolút megfelelő, még ha nem lesz benne az év végi top10-ben, akkor is. Kellően csavaros, izgalmas, bár nem épp maradandó moziélmény. Legyen ezt tőlem most 4 csillag.

 
Filmelemző   2018. 05. 25.

Teljesen hiteltelen ez a film. Azt sugallja, hogy az orosz hírszerzésnél százakat tanítanak arra, hogy hogyan kell az ellenséggel prütykölni. A hasznos kiképzés - mint fegyverhasználat, verekedés, lefegyverzés, vallatási technikák ... stb - még a láthatáron sincsenek. Csupán szex minden mennyiségben. Persze az egész Jennifer Lawrence eszményi testére szabva. Hatásvadászat minden mennyiségben. Aztán beadják a kedves nézőnek, hogy egy balett táncosnő egy hetes kiképzés után úgy átvágja két nagyhatalom hírszerzését, mint a huzat. Naná. És mindezek tetejébe az oroszok folyamatosan szívnak. Ahogy ezt Francis Lawrence elképzeli. Nyilvánvalóan halvány lila dunsztja sincs a hírszerzésről. Ami önmagában nem lenne baj, csak épp akkor nem kéne ilyen filmbe fognia. De elkészítette. Közepeske lett. Azért akik szeretik Lawrence kisasszonyt mustrálni, nem csalódnak.

 
MP170506   2018. 03. 11.

Tetszett a film. Kicsit lassú, nem dúskál az akcióban, de mégis leköti a néző figyelmét. Végig követni kell az eseményeket, mivel nagyon fordulatos a cselekménye, az apró részletek is fontosak...

 
Szilonka   2018. 04. 06.

Egy brutális világot mutat be a film, ahol semmit sem ér az emberi élet. A története kerek volt, nem éreztem túlzásnak a dolgokat. Hogy Budapest még el is hangzik amellett, hogy számos jelenetben felvillan hihetetlen.

 
Bazzzsi   2018. 03. 30.

Izgalmas budapesti helyszínek, remek látvány és egy fordulatos kémtörténet. Talán így lehetne jellemezni. Jennifer kisasszonyi s sokat dobott a filmen.

 
TomÁcs   2018. 08. 10.

Nekem nagyon tetszett a film atmoszférája, maga a hangulata. A története végig izgalmas volt és a szereplőket is kiemelném.

 
moviewer   2018. 03. 10.

Engem maga az előzetes nem annyira fogott meg, csak az ismerőseim miatt néztem meg, de teljesen megérte. Bár a film elején attól tartottam, hogy az egész filmben az "erotikus" jelenetek és a cselekményvezetés fog váltakozni, de szerencsére nem így lett. Így hangulatfelvezetésnek és a körülmények megismeréséhez viszont tökéletes volt. Rendkívül csavaros és meglepő történet remek színészi játékkal. Számomra abszolút nem volt unalmas, bár egy jól ismert ellentétet, a "gonosz" oroszok és a "kedves, megbízható" amerikaiak hidegháborús szembenállását vette alapul a film, ami akár elég sablonos is lehetett volna, de szerencsére azért ennél jóval árnyaltabb jellemeket és helyzeteket láthattunk a filmben. Csak ajánlani tudom mindenkinek, de természetesen nem véletlen a korhatár besorolás. Ha nem is 18, de 16 év alattiaknak tényleg nem tanácsolnám, legalábbis nekik biztos nem azt a filmes élményt adja mint a célközönségnek. Szerintem a legnagyobb élményt akkor érhetjük el, ha egy kisebb baráti társasággal nézzük meg.

 
VvV   2018. 10. 29.

Egy eléggé élvezhető filmről van szó, remek színészekkel a középpontban A története izgalmas és sok titokkal teli.

 
Norbert93   2019. 01. 28.

Fel lehet fogni egyfajta eredettörténetként is, aminek tökéletesen megfelel. A kém és titkosügynök jellegű filmek távol állnak tőlem de ez kimondottan tetszett, talán a nyers és realisztikus elemek miatt jobban megragadott, mint mondjuk egy James Bond vagy Mission: Impossible film.

 
VFTS   2019. 01. 30.

Nagy reményeket fűztem a filmhez, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A legjobb, ami elmondható róla, hogy Budapesten forgatták, valamint, hogy néhány magyar színész is feltűnik benne. A történet átlagos, a film felejthető.

 
Timcsi   2019. 01. 21.

Izgalmas kémes történet megfűszerezve egy kis szerelmi szállal.

 
BoBamburg   2019. 02. 27.

Nem vagyok nagy rajongója a kémfilmeknek, így nem hamarkodtam el ennek a megtekintését, de végül is pozitívan csalódtam benne. Mármint nem lesz a kedvenc filmem, de egy egyé okés, egyszernézős thriller. Kissé talán ha nem lenne ilyen hosszú, azt nem bántam volna, mert a közel két és fél órájával a végére kissé sok volt. Jennifer Lawrence meglepően jól hozta ezt az orosz badass kémet, és még dögös is.

 
kevelin   2018. 03. 07.

Imádom Jennyifer Lawrencet részben ezért néztem meg a filmet és abszolút nem csalódtam. Végig sodort magával a történet, valóban 18+-os a film ami szerintem csak jót tesz neki, folyamatosan feszültségben tartja a nézőt. Sokak szerint túl hosszú lett szerintem egyáltalán nem. Remélem lesz folytatása mert nagyon élveztem a filmet, mindenkinek ajánlom!! Arról nem is beszélve hogy a film nagy részét Magyarországon forgatták és szuper volt egy ilyen Hollywoodi filmben viszontlátni Magyarországot :)

 
Bizsu82   2018. 03. 07.

A hétvégén láttuk a filmet párommal és nekünk óriási élmény volt. Nagyon jól összerakott film, végig izgalmas volt és magával ragadó, érzelmileg is hat a nézőre. Thriller kategóriában abszolút a TOP-ok között van nálam, véleményem szerint az elmúlt évek legszínvonalasabb filmje a műfajban. A színésznő kifejezetten meggyőzően, profin alakít benne. A film fordulatos, nem kiszámítható és végig jelen van egy különleges, magával ragadó hangulat. A politikai szálak még izgalmasabbá teszik a filmet. Csak ajánlani tudom!

 
petraszab   2019. 04. 20.

A magyar szála miatt még pikánsabb a történet. Egy gyönyörű lány beszervezésének története remek színészi alakításokkal.

 
Az amatőr   2018. 07. 12.

Átlagos kémthriller,ami azért tartalmaz itt-ott meglepő fordulatokat.Legnagyobb problémája az,hogy eszméletlen jó trailert csináltak hozzá,ahol a jobb jeleneteket és látványelemeket már elsütötték,így a film nézése közben a néző már nem nagyon kapott új impulzusokat.A színészek viszonylag jól játszottak,de Jennifer Lawrencenek ,valahogy nem igazán jött be ez a szerep.Egyszerre próbálta alakítani az erős nőt és közben továbbra is forszírozni a jókislány vonalat.Ez a kettő pedig,ahogy a vásznon tapasztaltam nem nagyon fér meg egymás mellett egy karakterben,hacsak nem Dr.Jekyll és Mr.Hyde esete forog fenn.Egyébiránt a karakterek egészen jól fel voltak építve.A film néhol eléggé szadista,de szerintem ez nem annyira indokolja a 18-as karikát egy-két jelenetet kivéve.Az erotika pedig egyáltalán nem jön át a filmben,inkább csak a test durva tárgyiasítása.Ez utóbbira elég nagy hangsúlyt fektettek és ezt tényleg jól megfogta a film.A főszereplő Domnika istenítése a filmtartalmakban pedig erős túlzás.Konkrétan az első akcióján kívül semmi nem indokolja,hogy őt tekintsük legjobbnak a verebek közül,inkább csak óriási protekciója van amihez legalább ekkora szerencse társul.Néha volt,hogy elgondolkodtam néhány jelenetnél,hogy most vagy nagyon csavaros eszű vagy simán ennyire nem gondolkozik.Sajnos az utóbbi igazolódott be legtöbbször.A romantika pedig egyáltalán nem érződött közte és az amerikai között,ha azt nem számítjuk,hogy egyszer vadul ráindult az ágyban,bár szerintem az is csak azért volt,mert ki akarta próbálni milyen,ha önszántából csinálja és nem parancsra.A befejezés meg jó lett volna,kifejezetten illett volna a filmbe,ha nem csapják úgy össze.Több időt is szánhattak volna a miértek és a hogyanok kibontására a Bosszúálló filmekhez is méltó hosszúságú 2 óra 20 perces játékidőből.Végeredményben,tehát kaptunk ehhez a filmhez egy jó reklámot,de azért messze nem ez lett az év filmje.Értékelésem 4/5.

 
D. Wolfe   2018. 03. 25.

Egész jól felépített alkotás, tetszetős hangulattal és jó színészi játékkal. Magyarok számára külön pluszpont a budapesti helyszínért.

 
erahurka   2018. 07. 31.

Idén olvastam a könyvet, így érdekes volt viszonylag friss emlékekkel nézni a filmet. Szerintem tök jó munkát végeztek a forgatókönyvvel. Nyilván filmként nem működött volna ugyanaz az elég hosszú történet, és egész jól tömörítettek, vágtak ki dolgokat vagy változtattak meg. Egyetlen gondom volt vele, hogy a második fele kicsit lapos volt, illetve a változtatások ellenére sem igazán jutott elég idő mindenre, lehet, ha nem ismerem a sztorit, néhány dolgot nem is értettem volna egészen.

 
iq.csabi   2018. 11. 13.

Nem tipikus kémfilm, de jó értelemben. Megéri megnézni mindenképpen és külön tetszett, hogy 18 as besorolást kapott. Anger Zsolt felbukkanása nagyon tetszett.

 
FarZoo   2018. 03. 14.

Végre egy igazi jó thriller, ami műfajában is hozza az elvártakat. A színészek alakítása, a története, a hangulata profi és vannak benne fordulatok, izgalmak. Számunkra fantasztikus élmény volt moziban, egy percét sem untam!

 
Vitya   2018. 03. 07.

Kifejezetten tetszett a film. A szereplők alakítása rendkívül hiteles, profi. Tetszett hogy nem kiszámítható a cselekménye, a tégla személye szerintem mindenkit meglepett. Rendkívül izgalmas, aktív , cselekményes film. Ami nálam szempont és mindenképp pozitívum volt, hogy a film nagy része Budapesten játszódott, még a hotelben a regisztrációs lap is magyar nyelven látszott a képernyőn. Megdöbbentő hogy a valóságban is sok hasonló sztori megtörténhetett. Profi, igazi thriller.

 
penzesisti   2018. 03. 13.

A Vörös Verébbel az első égető probléma az az , hogy a beharangozása túl nagy volt és ehhez mérten maga a film lemarad. A bemutatója alapján egy kevésbé sablonos filmre készültem, amiben elfelejthetjük a kliséket és az üresjáratokat. Ez az film első fél órájára igaz is volt, de aztán a cselekmény egyre inkább egy már korábbi hasonló műfajú filmekből merített, régi ötletekkel teli egyveleggé vált. Nem mondom, hogy nélkülözte volna a fantáziát a Vörös Veréb, de mégis hiányzott valami, valami plusz, ami megmarad és nem felejtem el pár nap múlva. Nálam 3 csillagot ér.

 
zsirafcica   2018. 07. 06.

A történet egy kicsit durva, és van benne jó pár erotikus jelenet. De a romantikus szál a körülményekhez képest egész szépre sikeredett. Bár ahhoz képest, hogy mekkora durranásnak állították be, és mindenki mennyire odáig volt érte nem volt olyan zseniális film.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.