2017.03.27   szerző: GedyPapa   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

Az esetek nagy többségében a teljes élményt az eredeti nyelven való megtekintés adja egy filmnek, azonban vannak olyanok, amelyek esetén ez hatványozottan igaz. Ezeket az alkotások gyűjtöttem egy csokorba.

#10

88 Némaság (2016)

dráma | kaland | történelmi

Két jezsuita lelkész, Sebastião Rodrigues és Francis Garrpe a 17. századi Japánba utazik. Az uralom Tokugawa sógun kezében összpontosul, aki tiltja országában a katolicizmust,... több »

A magyar mozikban (szerencsére) csak feliratosan adták a "Némaságot", de csak így volt értelme, hiszen a párbeszédek, a japán és az angol emberek közötti különbség csak így érthető és adható át igazán.
#9

86 A kísérlet (2001)

dráma | thriller

Egy pszichológiai kutatólabor kísérletet szervez, amelyben az önkénteseknek egy börtön viszonyait kell megteremteniük. Egyesek rabok lesznek, mások börtönőrök. A tudósok azt... több »

A "Hullám"-hoz hasonlóan a "Kísérlet" is egy olyan mélylélektani alkotás, amelyhez szükséges az eredeti nyelv.
#8

87 Agymanók (2015)

animáció | családi | dráma

A serdülőkor általában nem egyszerű, és ezt kénytelen megtapasztalni Riley is. Amikor édesapja új munkát kap San Franciscóban, a lányon vegyes érzelmek lesznek úrrá, köztük... több »

Lehet, hogy kakukktojásnak tűnik az "Agymanók" a listán, azonban mégsem az. Ennek az az oka, hogy a "bánat"-nak hangját kölcsönző Phyllis Smith által válik igazán hitelessé és érdekessé a rajzfilm.
#7

93 A keresztapa (1972)

dráma | krimi

Az egyik legnagyobb hatású maffiafilm az amerikai alvilág aranykorába kalauzol el minket, ahol Don Vito Corleone, egy bevándotló olasz család feje higgadt és keménykezű... több »

A Keresztapa sorozat bármely részét kiválaszthattam volna, hiszen Marlon Brando eredetije még a kiváló szinkron ellenére is utánozhatatlan és frissességgel tölti fel a filmet azok számára, akik csak a magyar változatban tekintették meg azt.
#6

85 V mint vérbosszú (2005)

akció | dráma | thriller

A film a nem is olyan távoli jövőben játszódik Angliában, egy diktatúra idején. Az emberek reggetgnek a titkosrendőrségtől, esténként kijárási tilalom van érvényben. Egyik... több »

Az irodalmi idézeteket, a szójátékokat és a mögöttes tartalmakat csak és kizárólag az angol nyelvet használván lehet megérteni ebben a kiváló utópiában.
#5

89 Tortúra (1990)

thriller

Paul Sheldont (James Caan), a népszerű amerikai írót tragikus autóbaleset éri a coloradói havas országutak egyikén. A balesetet sikerül túlélnie, a biztos haláltól egy nő,... több »

A mély és halálos beszélgetések, társalgásokban rejlő mögöttes érzelmeket, érzéseket csak a feliratos változat tudja átadni a "Tortúrában" is.
#4

89 A tégla (2006)

dráma | krimi | thriller

Úgy tűnik, a maffia túlságosan is jól értesült a rendősrég ügyeiben, ezért a fiatal rendőr, Billy Costigan beépül Frank Costello maffiavezér szervezetébe, hogy lebuktassa a... több »

Már csak Jack Nickolson miatt is érdemes az eredetire fókuszálni, de a vele együtt szereplő kiváló színészek érzéseit se képesek még a legkiválóbb szinkronszínészek se átadni.
#3

dráma | háborús | kaland

Quentin Tarantino filmje a II. világháború ideje alatt, Franciország német megszállásának első évében játszódik. Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) családját a lány... több »

A film, amelyben a dialektusok közötti különbséget a legjobban meg lehet figyelni. Hogyan beszél egy alapvetően német angolul és egy brit,vagy amerikai németül és hogyan bukik le pont emiatt.
#2

87 A hullám (2008)

dráma | thriller

Németország egy átlagos iskolájában egy projekthét keretein belül a tanár Rainer Wenger különös kísérletbe kezd: úgy akarja érzékeltetni diákjaival, hogyan működik egy... több »

A német nyelvet sokan nem kedvelik, azonban "A Hullám" mondanivalója a német nyelv által válik teljessé.
#1

74 Jackie (2016)

dráma | Életrajzi

Jacqueline Kenneddy, a First Lady mindent megtesz, hogy fény derüljön férje gyilkosságának részleteire, ám a gyász nem könnyíti meg a dolgát. A traumatikus esemény folyamatosan... több »

Natalie Portman olyan kiválóan hozza Jackie Kennedy hangfekvését és az eredeti beszédét, hogy vétek szinkronosan megtekinteni ezt az Oscar-díjra jelölt filmet.