A legjobb karácsonyi filmek, amiket idén streamelhetsz

Azt mindenki tudja, hogy nincsen karácsony Kevin nélkül. De mi van, ha a jól bejáratott Reszkessetek, betörők! századik ismétlése már nem elégíti ki az egyszeri karácsonyváró elvárásait? 

Ha a nosztalgiafaktoron kívül nem hoz el semmit, pláne a várt karácsonyi atmoszférát? Ha egy kis újdonságra vágysz, vagy ha néznivalót keresel az idei ünnepekre való készülődéshez, esetleg megható történettel szeretnéd előcsalogatni a szeretet ünnepének békés és örömteli hangulatát, jó helyen jársz: csokorba gyűjtöttük a legjobb karácsonyi filmeket, amelyeket otthonod kényelméből érhetsz el a streamingszolgáltatók jóvoltából.

A karácsony az évek során különböző jelentésre tett szert az emberek számára, és az itt szereplő filmek ezt tükrözik is: mesék, romantikus és családi mozik egyaránt szerepelnek karácsonyi gyűjteményünkben. A listán szereplő alkotások többsége az elmúlt néhány év termése, de olyan klasszikusokat is szerepeltet, mint a Holiday (2006), A Grincs (2000) vagy a Snoopy és a karácsony (1965).

Ráadásul a megtekinteni kívánt filmes tartalmak elérését is megkönnyítettük! Ha van Netflix, Apple TV+ vagy HBO GO előfizetésed, elegendő a film vagy sorozat mafabos adatlapján található rózsaszín "Lejátszás” gombra kattintanod, ahonnan közvetlenül el is indíthatod a választott műsort, amennyiben van előfizetésed az adott szolgáltatónál.

 

#23

67 Télapó visszatért  (2021)

(2) (3)

vígjáték

Netflix

Négy lánytestvér újra találkozik karácsonykor egy Yorkshire-ben található házban. Együtt fényt derítenek a félreértések és titkok gyökerére, amelyek sok évvel ezelőtt... több»

Ez a brit karácsonyi vígjáték sikeresen ragadja meg a családi félreértések, konfliktusok és összetartozás tragikomédiába illő lényegét.
#22

családi | dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Ellopják a hercegnő egyik relikviáját, ezért Margaret királynő és Stacy hercegnő Fiona segítségét kéri, aki Margaret unokatestvére. Fiona szövetségese egy férfi a múltból,... több»

#21

családi | fantasy | vígjáték

Netflix

Közeleg a karácsony. Sajnos ez nem egy boldog időszak a 11 éves David életében. De ha megismer egy mesebeli szereplőt, láthatja, miről is szól valójában a karácsony, és... több»

Ez a lengyel film egy különös köntösbe öltözteti az egyszerű történetet: a szökevény manó, Albert a karácsony csodájának megértésére vágyakozik, az ő varázsa azonban egyre erőtlenebbé válik, reményei szerint azonban egy kisfiúval kötött barátsága segíthet rajta.
#20

56 Szinglilét  (2021)

(4)

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Peternek elege van abból, hogy családja örök szinglinek tartja, így a közelgő karácsonyi ünnepekre felkéri egy barátját, Nicket, hogy mutathassa őt be párjaként szülei előtt. több»

Peter (Michael Urie) és Nick (Philemon Chambers) egymáshoz fűződő érzései kerülnek a Netflix első olyan ünnepi filmjének középpontjába, amely a jól ismert formulát, a karácsonyi családlátogatás kényelmetlen feszültségét, az elterelésként használt látszatkapcsolatot és a barátság álruhájában rejtőző érzelmeket a meleg identitás tematikával párosítja.
#19

családi | fantasy | kaland | romantikus | vígjáték

Netflix

Egy könyvvizsgáló, aki gyűlöli a karácsonyt, egy kisvárosba érkezik, és megismerkedik egy nővel, akinek eltökélt szándéka, hogy megtanítsa neki, hogyan élvezze az ünnepeket. több»

A történet, amit már sokszor láthattunk, egy kicsit más csomagolásban. Adott egy férfi, aki nem szívleli a karácsonyt, de egy kisvárosi nő mindent elkövet, hogy megváltoztassa a véleményét az ünnepekről. Könnyed, humoros, romantikus karácsonyi vígjáték.
#18

családi

Netflix

Jules rádöbben, hogy a nagyapja a Mikulás. Ezután segít neki elszállítania a csomagokat a gyerekeknek az egész világon. Viszont Jules gyűlöli az ünnepeket, és ez nagyobb... több»

A Matthias Temmermans által rendezett mozi csodás felüdülés lehet azoknak, akiknek tele van a hócipőjük a hollywoodi filmekkel: ez a belga-dán koprodukció igazán hiánypótló alkotás lehet az európai filmeket kedvelők karácsonyi listáján.
#17

családi | kaland | romantikus | vígjáték

Netflix

Sophie híres író az Egyesült Államokban. Skóciába utazva azon kapja magát, szívesen vásárolna egy kastélyt - viszont a szőrszálhasogató tulajdonos egy skót herceg, aki nem... több»

Egy bestseller írónő egy botrány elől menekülve Skóciába utazik, ahol beleszeret egy kastélyba - és ki kell egyeznie a kastélyhoz tartozó mogorva herceggel. A történet pikantériája, hogy nem tinédzserek esnek szerelembe, hanem két idősebb, kissé megtört ember. Ennek ellenére játékos civódásaik során korántsem viselkednek érettebben, mint mindenki más. Mondani se kell, már a gyönyörű helyszínek miatt is megéri megnézni.
#16

családi | dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Margaretnek ismét segítségre van szüksége, hogy több időt tölthessenek együtt Kevinnel még a koronázás előtt. Vajon sikerül-e újra szerepet cserélniük Stacy-vel, vagy az új... több»

Ha azt hitted volna, hogy Vanessa Hudgens kimerítette a képességeit az első rész kettős szerepvállalásával, akkor csalódnod kell: a színésznő - Margaret és Stacy karaktere mellett - Fiona szerepében is megállja a helyét, s a folytatás megtekintése során legalább annyi szórakozásban lehet részed, mint az eredeti esetében.
#15

családi | fantasy | musical

Netflix

David E. Talbert  története egy képzeletbeli világba, Cobbletonbe repít, ahol egy különc játékkészítő, Jeronicus Jangle (Forest Whitaker) életében újra pislákolni kezd a... több»

Ez a zenés családi mozi mesés ünneplése a karácsony szellemének, a családi összetartozásnak és hitnek, amely áthatja az alkotás minden percét.
#14

69 Karácsonyi meglepi  (2020)

(6) (5)

dráma | romantikus | vígjáték

HBO Max | Netflix

Az első találkozás a barátnőd szüleivel bizony kemény lehet. Az esküvőről ábrándozol, és azt tervezed, hogy megkéred a szerelmed kezét a közös karácsonyi vacsorán, majd... több»

Clea DuVall filmje egy újfajta karácsonyi film, amely a coming out félelmét és a családdal töltött ünnepek feszültségét vegyíti. A Kristen Stewart, Dan Levy és Aubrey Plaza főszereplésével készült alkotás önmagunk felvállalását ünnepli.
#13

családi

Netflix

Nikolas édesapja a manók lakhelyét keresi, Elfheimet, azonban fia, Nikolas már rég nem hallott felőle, ezért a keresésére indul. Segítségére van hűséges rénszarvasa, Villám... több»

Matt Haig könyvének filmadaptációja, amely – a már említett Klaushoz hasonlóan – a Télapó eredetéről szól, egy mesés világban tett varázslatos kaland, amely minden korosztály számára tartogat valami igazán értékeset.
#12

romantikus | vígjáték

Netflix

Egy merész riporter álruhát ölt és dadusnak jelentkezik a jóképű herceg otthonába. Meg is kapja az állást, ahol azonban rövidesen fülig belezúg a hercegbe. A gond pedig az,... több»

A Karácsonyi cserebere mellett az Egy herceg karácsonya volt a Netflix egyik első próbálkozása a karácsonyi filmek műfajába való betörésre – ami fényes győzelmet hozott a streamingszolgáltatónak. Dőlj hátra, engedd el magad, és élvezd a tökéletesen könnyed alkotást, amely hígítatlan állapotban szállítja el hozzád a karácsonyi hangulatot.
#11

65 8 bites karácsony  (2021)

(4) (14)

családi | vígjáték

HBO Max

A 80-as években, Chicagóban egy gyermek útra indul, hogy megszerezze generációja legjobb karácsonyi ajándékát - a legújabb és legnagyobb videojátékot. több»

Neil Patrick Harris szívhez szóló karácsonyi filmje egy fiúról, aki minden idők legjobb karácsonyi ajándékának (egy nem akármilyen videojátékról van szó) megszerzésére indul. Egyszerre szórakoztató és tanulságos történet, mely kevesebb figyelmet kapott, mint azt megérdemelte volna.
#10

75 A Grincs  (2018)

(31) (11)

animáció | családi | fantasy | musical

Netflix

A Grincs egymagában él barlangjában, egyedüli társa jámbor kutyája, Max. Grincs a legkülönfélébb találmányokkal rendezte be otthonát, csak hogy elkerülhesse az embereket,... több»

A Grincs a klasszikus Seuss-alapanyag szépen animált feldolgozása, amely egyszerre kölcsönöz frissességet a történetnek, és teszi finomabbá és élvezhetőbbé a Grincs karakterét a fiatalabb nézőközönség számára is.
#9

77 A szerelem illata  (2021)

(24) (2)

romantikus | vígjáték

Netflix

Egy nő elutazik online megismert udvarlója szülővárosába, hogy meglepje karácsonyra, de rádöbben, hogy egy másik férfi várja, aki átverte őt. A férfi megpróbálja rávenni,... több»

Egy újabb romantikus vígjáték karácsony idejére, amely megdobogtatta a netflixezők szívét. Az alap rendkívül modern elgondolás: többezer kilométerre utazni a boldogság reményében, amely egy társkereső alkalmazás jóvoltából találhat rá az ember lányára… Persze nem hiányozhatnak a műfaj klasszikus hozzávalói sem, amelyeknek hála ez a különös történet happy enddé változhat.
#8

73 Karácsonyi krónikák 2  (2020)

(10) (4)

családi | fantasy | kaland | vígjáték

Netflix

Kate (Darby Camp) újra izgalmas kalandba keveredik. Bár az idei karácsonynak a családi béke jegyében kellene telnie, a lázadó kamaszlány nem hajlandó elfogadni anyja új párját,... több»

Az első rész megnézése után a Karácsonyi krónikák 2. egy újabb, kellemes adag ünnepi hangulatot kínál azoknak, akiknek sosem elég a minőségi karácsonyi filmekből. A rendező, Chris Columbus a legtöbbet hozza ki színészeiből, ráadásul ebben a folytatásban még nagyobb volumenű rögtönzött zenés számot láthatunk, mint az első részben.
#7

79 A Grincs  (2000)

(47) (21)

családi | fantasy | vígjáték

SkyShowtime

Egy apró hópihében egy egész kis világ rejtőzik. Itt található Kifalva, amit a pisze orrú Kik népesítenek be. Kedvenc ünnepük a karácsony, melyet lázas készülődéssel... több»

2000-ben Jim Carrey egy nagy zöld Grincs-jelmezt öltött magára, hogy életre keltse a híres rajzfilmet. A szeretett történet élő szereplős verziója az azóta eltelt huszonegy év alatt már önmaga jogán is klasszikussá vált – nem nyúlhatsz mellé, ha a Grincset választod.
#6

romantikus

Netflix

Egy chicagói lány és egy arisztokrata egymás szakasztott másai, és mind a ketten vágynak egy kicsit a másik életére.  több»

2018-ban Vanessa Hudgens ezzel a filmmel debütált a Netflix karácsonyi kínálatában – ez pedig új korszak beköszöntét jelentette mind a sztár, mind pedig a műfaj számára, lévén ez lett az eredeti, kifejezetten a streamingóriás számára gyártott karácsonyi tematikájú mozik szériájának első darabja. Hudgens kettős szerepet játszik: egy hercegnőt és egy átlagos chicagói cukrászt, aki már lemondott a szerelemről. Ha egy romantikus hangulatú néznivalóra vágysz, a Karácsonyi cserebere jó választás a számodra.
#5

88 Snoopy és a karácsony  (1965)

(2) (4)

animáció | családi | rövidfilm | vígjáték

Apple TV+

Az elüzletiesedett ünnep mögött Charlie Brown megpróbálja megtalálni a karácsony igazi jelentését. több»

Miután (teljesen érthető módon) szezonális depresszióba esik, Charlie Brown megpróbál összeállítani egy karácsonyi színdarabot, Linus azonban emlékezteti őt arra, hogy mi a karácsony igazi értelme. A Snoopy és a karácsony egy igazán kedves klasszikus, amely mindenki szívét átmelegíti a karácsonyvárás hideg téli napjain.
#4

83 Karácsony Artúr  (2011)

(15) (3)

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

Netflix | TV-ben (BBC Earth, csütörtök 01:33)

A Télapó olajozottan és pontos szervezéssel működő ajándékosztó üzemébe hiba csúszik: mind a kétmilliárd gyermek időben megkapja ajándékát, kivéve egy kislányt, aki... több»

Az Aardman Animations okos, egyszerre humoros és komoly ünnepi animációs filmje, amely meglepő érzelmi erővel hat.
#3

84 Karácsonyi krónikák  (2018)

(11) (5)

családi | fantasy | kaland | vígjáték

Netflix

A testvérpár, Kate és Teddy Pierce idén meg akarják lesni a Télapót, ám a csíny végül olyan kalandokba sodorja őket, amelyekről a legtöbb gyerek még csak álmodni sem mert... több»

Azok számára, akik frissítenék ünnepi filmes repertoárjukat, vagy egyszerűen csak nem tudnak ellenállni a kísértésnek, hogy Kurt Russellt Mikulásként lássák, a Pierce testvérek kalandját követő Karácsonyi krónikák kivételesen jó választás.
#2

86 Holiday  (2006)

(67) (24)

romantikus | vígjáték

Netflix | SkyShowtime | TV-ben (PRIME, csütörtök 01:33)

Iris reménytelenül beleszeretett kollégájába, akivel ugyan viszonyt folytatnak, de a férfi nem viszonozza érzéseit. A karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte egy közös... több»

Nancy Meyers a hangulatos történetek királynője, és ez a karácsonyi romantikus vígjáték talán az eddigi legkedvesebb filmje. Két nő - az egyik Londonban (Kate Winslet), a másik Los Angelesben (Cameron Diaz) - egyszerre szembesül az érzéssel: változtatniuk kell, különben sosem lesznek boldogok. Az ünnepek alatt lakást cserélnek, aminek köszönhetően sikerül túllépniük problémáikon, és elkezdenek építeni egy olyan életet, amit érdemes élni.
#1

animáció | családi | kaland | vígjáték

Az emberek belső ragyogása még a legfagyosabb helyeken is képes fényt hozni a másik életébe. több»

A sztori egyszerű: egy kétségbeesett postás véletlenül előidézi a Mikulás születését. De annyival többet nyújt ez a csodálatos mese, mint ami itt szavakkal elmondható! A gyönyörű, kézzel rajzolt animáció és a humoros, szívet melengető történet a Klaust azonnal az ünnepi klasszikusok közé emeli.