2017.07.16   szerző: hp   hozzászólások: 0

Özönlöttek a mozizók új trilógia utolsó részére.

Mindenkit bedarált A majmok bolygója: Háború

Könnyedén húzta be az amerikai bevételi toplista első helyét A majmok bolygója: Háború, melyre hazájában az előzetes várakozások felett teljesítve 56,5 millió dollár értékben váltottak jegyet. Bár a trilógia előző része 72,6 milliós premierhétvégét produkált, a stúdiónak nem lehet oka a panaszra, ugyanis a Háború költségvetése hozzávetőlegesen 20 millióval volt alacsonyabb elődjénél. A produkció összbevételei a bemutatást követő három nap után meghaladják a 100 millió dollárt. A nemzetközi sajtó és a kritikusok elismeréssel fogadták Matt Reeves moziját, mely  a RottenTomatoes kritikaösszesítő portálon 200 szemlézett cikket követően 95 százalékon áll. Ahogy azt a FOX illetékesei és a főbb szereplők közül többen is elmondták, a trilógiával lezárul ugyan az Andy Serkis által zseniálisan alakított Caesar története, azonban ez korántsem jelenti a franchise végét.

A második helyre szorult vissza a Marvel kritikus- és közönségkedvenc adaptációja, a Pókember: Hazatérés, melynek bevételi ugyan 60 százalékkal estek vissza a premierhétvégéhez képest, a nemzetközi piacról befolyt összeget beleszámolva már 470 milliónál jár. A dobogó harmadik fokára a Gru 3 ért fel, melyre három héttel a premierje után is 19 millió dollár értékben értékesítettek jegyeket.

Ami a premierfilmeket illeti, a Háború mellett csak a Wish Upon című horror fért be a legjobb tízbe. A hetedik hely 5,5 milliós bevételt jelentett ezen a hétvégén, ami a 12 milliós büdzsé mellett nem rossz arány annak függvényében, hogy az USA-n kívül más országban még nem került sor a premierre.

A bevételeket tekintve viszonylag messzire került a dobogós helyezéstől Edgar Wright sikerfilmje, a Nyomd, bébi, nyomd, de még a 8,7 milliós teljesítménye is elegendő volt a negyedik helyre. Az ötödik a The Big Sick című vígjáték, míg a hatodik a Wonder Woman lett.

A teljes top10-es listát idelent találjátok. 

#10

55 A szerencse háza (2017)

vígjáték

A film története szerint egy kelekótya családfő illegális kaszinót nyit otthonukban, hogy összeszedje lánya tandíját. több »

$1,795,000    
#9

akció | kaland | sci-fi

Optimus Prime fővezer újabb próbatétel előtt áll: elindul, hogy megkeresse a  Transformers-ek eredetét. Ám Megatron visszatér, és újra keresztezni fogja az útját, és az... több »

$2,780,000
#8

85 Verdák 3 (2017)

animáció

A Verdák 3-ban Villám McQueen már veteránnak számít, akivel kapcsolatban egyre többször merül fel a kérdés, vajon mikor vonul vissza. Neki is szembe kell néznie a... több »

$3,167,000
#7

NA Wish Upon (2017)

fantasy | horror | thriller

Egy tinédzser lány rátalál egy mágikus erővel bíró dobozra, azonban hamarosan halálos ára lesz a dolognak...

$5,586,748
#6

77 Wonder Woman (2017)

akció | fantasy | kaland

Diana, az amazóniai harcos hercegnő hátrahagyja buja trópusi szigetét, hogy az üvegből és acélból felépített városban telepedjen le. A görög harcosok által kiképzett,... több »

$6,885,000
#5

dráma | romantikus | vígjáték

Eegy friss párnak meg kell küzdenie azokkal a problémákkal, amelyek a kultúrális különbségekből fakadnak. több »

$7,600,000
#4

akció | krimi | thriller

Egy férfi kénytelen egy bűnszervezet fejének szállítói állását elvállalni, s hamarosan egy kudarcra ítélt akció kellős közepén találja magát.

$8,750,000    
#3

77 Gru 3 (2017)

akció | animáció | családi

Amikor Gru és újdonsült felesége, Lucy képtelenek legyőzni az emberiséget fenyegető legújabb gonosztevőt - az egykori gyerek tévésztárt, aki a 80-as évek megszállottja, és... több »

$18,947,840
#2

akció | fantasy | kaland

Peter Parker élete radikális változásokon ment keresztül, amikor egy genetikailag módosított pók csípése nagy erővel ruházza fel. Tipikus középsulis srácként élte az... több »

$45,200,000
#1

akció | dráma | kaland

A kritikailag elismert kasszasiker harmadik részében, "A majmok bolygója - Háború" c. filmben Caesar (Andy Serkis) és társai az halálos konfliktusba kényszerülnek. Összecsapnak az... több »

$56,500,000