Filmek

Legjobb filmek 2010-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
Vakondok 2 - Demoscene
#22441

dokumentum

Az 1980-as évek elején valami örökre megváltozott a világban. A számítástechnika, főleg a sokak számára elérhető áron megjelent Commodore 64 számítógépeknek köszönhetően,... több»

#22442

dokumentum

A Hihetetlen szerelmi történetek című dokumentumfilm két valóban megrázó és elképesztő szerelmi történetet mesél el. Az egyik 'mese' a középiskolában indult kamasz szerelemként,... több»

#22443

NA Elment az öszöd  (2013)

(1)

dráma | játékfilm

A film 2006 legfontosabb politikai eseményeit veszi górcső alá, melyekre a főszereplők egy börtön cellájában ülve emlékeznek vissza. több»

Nem tudom, hová tegyem ezt az alkotást. Propagandafilmnek kevés, játékfilmnek unalmas. A stílusa olyan, mint egy sitcom, de nem vicces.
#22444

zenés

A Bon Jovi 2013. január 24-én lépett fel Londonban, a BBC Radio Theatre-ben. Nagyon különleges este volt ez, hiszen egy aprócska színház egy stadionokat megtöltő zenekarnak adott... több»

Rendező: Paul Dugdale

#22445

NA Grand Prix  (2017)

(1)

játékfilm

Gulácsi Emil szorult helyzetben van: egy kis faluban él, jó ideje munkanélküli és folyamatos anyagi gondokkal küzd. Legújabb menekülési terve, hogy csatlakozik az Everlife multi-level... több»

Fájdalmasan bájos rövidfilm a rossz döntésekről.
#22446

dokumentum

Az ember évezredekkel ezelőtt megtanulta a szőlőtermesztést és a borkészítést. Azóta is szívesen nevel szőlőt a világ minden táján. Szőlőt telepített a Föld legtermékenyebb... több»

Rendező: Franz Hafner

Szereplők: Otto Clemens

Habár kétségtelen, hogy a távoli tájakon is számos érdekes állat- és növényfaj él, számomra még izgalmasabbak azok a természetfilmek, amelyek a bennünket közvetlenül körbevevő természet csodáit mutatják be. Ez a film is jó példáját nyújtja annak, hogy tőlünk szó... több»
#22447

NA Körforgalom  (2012)

(1)

játékfilm | rövidfilm

Vacak meló, rossz házasság, korai kapuzárási pánik. Ez Mirko élete, míg egy nap rásóznak egy GPS-t. Mirko napról napra bensőségesebb viszonyba kerül a GPS búgó női hangjával,... több»

Rövid, de velős! Az örkényi szituáció mögött valódi emberi dráma rejtőzik. Nina, az új "szerelem" sem tart sokáig. a behizelgő női hang helyett egy férfi hangja hallatszik, ráadásul franciául. Kész katarzis! Meg fogom nézni Nagypál Orsi első nagyjátékfilmjét, ezért... több»
#22448

dokumentum

Perczel Zita a két világháború között lett filmsztár Magyarországon. 1937-ben színházi karrier reményében Párizsba ment, de soha nem ünnepelték őt úgy, mint ahogy a filmjeiért... több»

Rendező: András Ferenc

Ha Perczel Zita neve szóba kerül, sokaknak talán azonnal eszébe jut a Meseautó, néhány embernek esetleg még a Lovagias ügy vagy a Budai cukrászda. Ennél többet azonban feltehetően csak viszonylag kevesen tudnak az életéről, s voltaképpen a 30-as évek elején Magyarországon is... több»
Fuchs Jenő: az első ember – Egy kívülálló története
#22449

dokumentum

A 20. század első felében a kardvívás volt az egyik olimpiai sportág, amelyből aranyérmet tudtunk szerezni. Fuchs Jenő volt az első kétszeres egyéni olimpiai bajnok kardvívó.... több»

Rendező: Fischer Gábor

A dokumentumfilm egy nehéz természetű, impulzív, kötekedő embert mutat be, aki sajátos életutat járt be. Budapesti neológ zsidók voltak a szülei, ő maga jogot végzett, s közben kardvívást is tanult, de alkalmazkodásra való képtelensége miatt egyetlen egyesületnek sem maradt... több»
Ének a fák tetejéből
#22450

dokumentum

Vaszi Levente egy kincsekkel megáldott csángómagyar ember. Élettere a Csíki-havasok moldvai áthajlásánál, a sűrű erdők között megbúvó Kostelek, ahol mintha az idő is megállt... több»

Rendező: Zsigmond Attila

Levente érdekes ember, jó látni, hogyan él Csángóföldön. De a rendező mintha nem írt volna forgatókönyvet, hosszú, érdektelen részek maradtak a dokumentumfilmben. Bőven a felére vágva sokkal jobb lenne.
#22451

dokumentum

2018-ban döntő áttörés következett be a Dnyeszter menti Moldáv Köztársaság területén végzett magyar őstörténeti kutatásokban. Glinoje falu határában olyan egykori magyar sírja... több»

Rendező: Czigóth Sándor

Fontos és izgalmas történelmi kérdéseket feszeget ez a rövid dokumentumfilm, amely rávilágít arra, hogy a honfoglalás kori írott források jórészt összhangban állnak a régészeti eredményekkel, azaz a vándorló ősmagyarság etelközi szállásterületének egy része valóban a... több»
Csókok és gólok
#22452

Egy ötgyerekes családban a legkisebb fiú esküvőjére készülnek egy idilli spanyol birtokon. Azonban a nagy nap véletlenül ugyanarra a dátumra esik, mint a futball-világbajnokság... több»

Szép és kedves spanyol férfiak és nők gyönyörű tájban könnyfakasztóan érzelgős és életszerűtlen történetet játszanak el erősen ingadozó színészi teljesítménnyel. Mindezek ellenére is elismerést érdemel önmagában a fogyatékkal élő karakter szerepeltetése (a... több»
Judith Keith
#22453

dráma | játékfilm

„A jellem csupán idő kérdése. Ennyi és ennyi ideig hordhatjuk, mint valami kesztyűt, ha jobb fajta kesztyű valamivel tovább tart, de akkor se tart örökké." - Bertolt Brecht

#22454

dokumentum | zenés

Világsikerű lemezek, koncertturnék, csillogó kosztümök és sikongó lányok – a Duran Duran a nyolcvanas évek egyik emblematikus együttese volt, de valójában annál sokkal több is.... több»

Rendező: Zoe Dobson

Volt egyszer egy kertész
#22455

rövidfilm

 A pici kertész egy csodálatos kert hatalmas virágait gondozza, ápolja teljes odaadással. Miközben minden idejét és energiáját a kertnek szenteli, elfelejtkezik egy fontos dologról, a... több»

Bűn és büntetlenség
#22456

dokumentum | történelmi

A film Biszku Béláról, az 1956 utáni véres és kegyetlen megtorlások egyik irányítójáról szól. Biszku 1957 és 1961 között volt belügyminiszter, az MSZMP KB zárt ülésein... több»

#22457

A történet közvetlenül a Hé, Arnold című világszerte népszerű sorozat vége után veszi fel a fonalat, melyből megtudhatjuk, mi is történt pontosan Arnold szüleivel. több»

Kellemes és szórakoztató kikapcsolódás főként azoknak, akik a Hey Arnold és egyéb nickelodeon meséken nőttek fel (akárcsak én). A film első fele egy masszív nosztalgia járat, rég látott szereplők és helyszínek :,) . Aztán megindul a kaland, új történet szál veszi... több»
Ugrás
#22458

NA Ugrás  (2017)

játékfilm

A lány azt gondolta csak haverok. A fiú pedig szerelmes. Egy ugrás, és a fiúnak rá kell döbbennie, hogy soha nem lesznek egy pár. És a nap végén már nem is szeretné... több»

The Doors élő koncertje az 1970-es Wight-sziget fesztiválon
#22459

zenés

1970. augusztus 26-án kezdődött a Wight-sziget fesztivál. Hatszázezren vettek részt rajta, túlszárnyalva ezzel Woodstockot is. A The Doors hajnal kettőkor lépett a színpadra, s mivel... több»

A káosz titkai
#22460

dokumentum

Káoszelmélet. Micsoda baljós elnevezés! A kiszámíthatatlan időjárás, a gazdasági összeomlás, a rossz útra tévedt tudomány jut eszünkbe róla. Ám létezik a káosznak egy megkapó... több»