Filmek

Legjobb filmek 2010-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
A szentképek festője - Udvardi Erzsébet
#22421

dokumentum

Egy műalkotás többet mondhat Istenről, mint sok elvont ismeret, világosabbá teheti az értelem számára az evangéliumi tanítást. VI. Pál pápa híres gondolatát erősítik Udvardi... több»

Rendező: Kontra Mária

Európa utolsó vadlovai – A Dülmeni pónik
#22422

dokumentum

A civilizált Európa egy kevéssé ismert titkot rejt, a Föld egyik utolsó vadlóménesét, mely évezredek óta szabadon, szilajul, ösztönöktől vezérelve létezik. Ősidőkből való... több»

A film főszereplői, a dülmeni pónik jól példázzák, mire is képes az ember önös céljai elérése érdekében. A 19. században ezek az állatok a kipusztulás szélére kerültek, alig 20 példány maradt életben a levadászások következtében. Aztán szerencsére megmenekültek, mert... több»
Visszatérés
#22423

dráma | játékfilm

A személyes hangvételű, több idősíkon futó történet egy Svédországban élő, magyar származású székelyföldi asszonyról szól, aki a Ceauşescu-diktatúra idején tér vissza... több»

Újratervezés
#22424

játékfilm | rövidfilm

Idős pár a forgalomban. A nő fecseg, riogat, irányít. Egyszerre közlekedési rendőr, GPS és helyszíni közvetítő. A férfi hol morog, hol kifakad. Ez a világuk rendje. De ez élet... több»

Rendező: Tóth Barnabás

Szereplők: Kovács Zsolt

Captive
#22425

NA Captive  (2015)

dráma | thriller

São Paulóban egy nyomozó azon dolgozik, hogy megtaláljon egy ingatlanmágnást, akit elraboltak és egy hulladéktárolóban tartanak foglyul. több»

Rendező: Simon Brand

Szereplők: Bruce Willis

Boxi a Film!
#22426

NA Boxi a Film!  (2019)

(1)

animáció

Kartomi, a kisfiú és Boxi, a kutya egy kincskereső térképet találnak a városban. Követik a térkép jeleit, és hatalmas utat tesznek meg. Közben ahol lehet, segítenek. Laradírozzák a... több»

Nagyon ügyesen kötötték össze a rövid epizódokat egységes egésszé. Az utóbbi időkben készült több egészestés animációs film, amit sorozatokból raktak össze, de a Boxi esetében sikerült legjobban a sorozatmúlt eltüntetése. Kisebb gyerekeknek szánták, de felnőttek... több»
#22427

dokumentum

A film érthető, vonzó, érdekes módon kívánja eljuttatni a klímaváltozás elleni küzdelemről szóló megfelelő információkat az érintettekhez. A készítőknek ez egy lehetséges... több»

Rendező: Katyi Antal

A táj szép, a szándék dícséretes, a hatás múlandó. Ebből a filmből nem tudunk meg semmi konkrétat a malmokról és a molnárokról, csak nagy általánosságokat. A kivitelezés a 90-es éveket idézi.
Utolsó hívás
#22428

Kárpáti Anikó 61 éves nő, és az utolsó napját tölti Budapesten. Az asszony hamarosan elhagyja Magyarországot, és a jobb élet reményében a lánya családjával együtt az Egyesült... több»

Így készült: T.S. Spivet különös utazása
#22429

szkeccsfilm

Jean-Pierre Jeunet, az Amélie csodálatos élete és a Hosszú jegyesség világhírű rendezője ezúttal Reif Larsen, magyar nyelven a közelmúltban megjelent világhírű regényét vitte... több»

A film helyes volt, néhol kicsit szomorkás, másutt vicces. Nem biztos, hogy minden filmből készülnie kell egy Hogyan készült. Sok plusz információt nem kaptunk a filmről.
A hívás
#22430

NA A hívás  (2018)

dráma | rövidfilm

Négy gerincsérült férfi fekszik egy rehabilitációs központ második emeleti kórtermében. Hárman közülük nyaki gerincvelősérültek, ez azt jelenti, hogy a kezük sem működik, nem... több»

A kutyákat elengedtem
#22431

dráma | rövidfilm

Néha, mikor megremeg a föld. Csak néhány pillanatig tart, fél perc élet és halál. Csönd van, a falak, mint az akarat hasadnak szét. Akárhol vagyok, megérzem. Felkapom a fejem,... több»

A Húsvét-sziget rejtélye
#22432

dokumentum

A Húsvét-sziget az földrajzi szempontból az egyik legeldugottabb szeglete földünknek. Éppen ezért és persze a mindenki által ismert, rejtélyes keletkezésű szobrainak... több»

#22433

dokumentum | életrajzi

Netflix

Egy magávalragadó dokumentumfilm, melyben a rendező Mario Canale egy metaforikus és egyben valós utazásra invitál minket a Taviani fivérek világába. Amellett, hogy végigjárjuk filmjeik... több»

Rendező: Mario Canale

Akiket érdekel a filmművészet, illetve az európai filmkészítés, mindenképpen nézze meg, tanulságos kis film.
#22434

dokumentum

Senki nem tudja megmondani, hogy mikor tisztálkodtunk meg először alaposan. Talán egy agyonütött ellenség vérét mostuk le magunkról? Vagy egy vadászat után történt? Esetleg egy... több»

#22435

dokumentum

Plácido Domingo kétségkívül a világ egyik legsokoldalúbb tenorja, aki hangjával pillanatok alatt elkápráztatja a hallgatóságot. Ötvenéves pályafutása alatt több mint... több»

Nagy rajongója vagyok az énekes munkásságának, Placio Domingo mintha csakugyan gyémántokat reggelizett volna, ez a felvétel pedig nagyon jó minőségben adja át az ő koncertjeinek a hangulatát. Csupán egyszer láttam őt élőben, de tanúsíthatom, hogy ez a koncert elhozza a... több»
#22436

NA Horror Stories 2  (2013)

(1)

horror | thriller

Se-young képes látni az emberek múltját és a gondolataikban olvasni. A fiatal lány ezen képességeit pedig megpróbálja néhány felderítetlen nyomozás lezárására felhasználni.

Az első résszel ellentétben, ebben már csak egy sztori volt, ami kicsit is érdekelt, így gyengébb értékelést adok neki.
Lekvár
#22437

NA Lekvár  (2017)

(1)

dokumentum

Mint minden természetfotósnak, így a gyergyószentmiklósi Dezső Lászlónak is az volt a vágya, hogy nagyvadat fényképezhessen közelről. Egy nagyszerű tisztást is kialakított a... több»

Így hívja Dezső László fotós a helyet, ahol rendszeresen medvéket fotózhat. Ő maga alakította ki az etetőt egy alkalmas tisztáson, a lakott területektől távol. Meggyőződése, hogy a medvék Erdélyben nem veszélyesek, csak annyira beszűkült az élőterületük, hogy a bolygatás... több»
#22438

dráma | romantikus | vígjáték

Charlotte Marton egy fiatal csődeljárásokkal foglalkozó szakember. Decemberben cége kiküldi Svédországba, hogy bezárasson egy fajátékokat gyártó céget, amely évek óta a csőd... több»

Papírlélek
#22439

játékfilm

Ági napjai ugyanúgy telnek azóta, hogy meghalt. Némán kísért egy tömbházban. Életében Danit szerette. Holtában Dani friss párkapcsolatát igyekszik szabotálni. Egyébként sok ideje... több»

Rendező: Holtai Gábor

Szereplők: Kinga Katona, Zsigmond Emőke

Mahler Budapesten
#22440

NA Mahler Budapesten  (2019)

(1)

dokumentum

Gustav Mahler 1888-ban Budapestre szerződött 10 évre. A négy éve épült, akkor Európa legmodernebb dalszínháza, a Magyar Királyi Opera művészeti igazgatója és vezető karnagya lett.... több»

Rendező: Nagy Endre

Alapvetően érdekes témáról és izgalmas korszakról szólt a film, ugyanakkor számomra kicsit statikusnak tűnt a sok beszéd a kamera elé ültetett megnyilatkozók néha kicsit végeérhetetlennek tűnő monológjai miatt. Bevallom, hiányoltam a dokumentumfilmből azt, hogy több zenei... több»