Filmek

Legjobb filmek 2010-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
#22401

dráma | rövidfilm

Filmio

A film egy iskolás kisfiúról szól, aki csupa szépet ír az édesanyjáról egy anyák-napi versenyre. Az igazság viszont az, hogy az anya rosszul bánik a fiúval, egész nap iszik és... több»

#22402

dokumentum

Két éven át követjük nyomon a 7-36 év közötti bokszoló lányokat. Vajon mi motiválja őket, hogy ilyen férfias sportágat űzzenek. Az önbecsülésükért, elismerésért,... több»

Rendező: Nordin Eszter

#22403

dokumentum

Láthatatlan hálózat veszi körül Földünket, benne a ma élő legkiterjedtebb és legrégebbi organizmusokkal, amelyek minden földi élet hátterében állnak. A gombáknak köszönhető... több»

Rendező: Annamaria Talas

Szereplők: Kiss Virág

Meglepő dolgok derülnek ki a filmből a gombákról, szerintem az átlagember nem is sejti, mennyire fontosak ezek az élőlények világunk számára. Habár kis túlzással élve minden nap találkozunk velük, mégis keveset tudunk róluk. Ez a dokumentumfilm nemcsak az információkat... több»
Csillagnézők
#22404

NA Csillagnézők  (2018)

(1) (2)

dokumentum

A film a csillagnézőkről szól, akiket már megérintett a csillagászat, a csillagnézés. Olyan emberekről, akiket valamilyen formában megfertőzött a csillagászat tudománya, szerelmesek... több»

Elfogult vagyok, a lányom a narrátor és riporter a filmben, és nekem persze nagyon tetszik. De a szakmai vélemények is nagyra tartják a filmet, úgyhogy bátran ajánlom a magyar csillagászat iránt érdeklődőknek. A premier az MTA székházban volt 2018-ban.
Ízőrzők: Lenti
#22405

dokumentum

Lenti és a várost körülölelő Kerka-völgy számos természeti és kulturális értéket kínál az idelátogatóknak. A térség kulturális értékei között említésre méltó Lentiben a... több»

Rendező: Móczár István

Éden a Csúnyaföldön
#22406

dokumentum

A Hortobágy egyik olyan, korábban terméketlennek tartott részét ismerhetjük meg ebből a dokumentumfilmből, amelyen a 20. század közepére létrejött a halastó.

Rendező: Cséke Zsolt

Ez a mintegy 50 perces dokumentumfilm/természetfilm a Hortobágy egyik legrosszabb talajadottságú területére, a jellemző módon Csúnyaföldnek elnevezett vidékre kalauzolja el a nézőt. Sok archív filmrészlet segítségével megismerhetjük a halastavak kialakításának mikéntjét,... több»
A remény hullámhosszán...
#22407

dokumentum

1956. október 23-án fegyvertelen tüntetők érkeztek a Magyar Rádió épülete elé. Az volt a céljuk, hogy követeléseiket közzé tegyék. A párt és rádiós vezetők ezt megtagadták... több»

Rendező: Kázsmér Kálmán

Ahol a citrom virágzik – Édes utazás az Alpoktól Szicíliáig
#22408

dokumentum

A boltok polcairól és a zöldségeseknél sárgán mosolyognak ránk, pedig még zöldek, azaz éretlenek, és csupán a fogyasztók egy szűk rétege tudja, milyen változatosan lehet... több»

Szeretetnepper
#22409

rövidfilm

Egy roma ikerpár - egy maffiavezér és egy lelkész - történetének feldolgozása nem mindennapi módon. Egy intézetből indulnak, majd kettéválik az útjuk. A film az önzetlen szeretet... több»

Rendező: Király Márk

Szereplők: Gesztesi Károly

#22410

dokumentum

A Dolma lányai egy egészen rendkívüli utazásra invitál Nepálba, ahol a tibeti buddhizmust a szerzetesnők szemén keresztül ismerhetjük meg. Nepál szívében él egy elkülönült női... több»

Rendező: Miklós Ádám

Hangok háza
#22411

animáció

A kilencéves Sára egy budapesti, belvárosi bérházban lakik, ami sohasem csendes. Egy napon új lakók érkeznek. Sára nagyon kiváncsi Balázsra, az új jövevényre, aki egy különös,... több»

Elefántok végveszélyben
#22412

dokumentum

Az Elefántok végveszélyben ismeretterjesztő filmben két hatalmas elefántcsordával ismerkedhetünk meg. Az egyik a Kilimandzsáró tövében él nagy nyugalomban és békességben, míg a... több»

Jünnani kaland Nigel Marvennel
#22413

dokumentum

TV-ben (Viasat History, csütörtök 01:33)

Gyönyörűen fényképezett filmünk egy elképesztő világra nyit ablakot, amikor Marven befog és megvizsgál már-már teljesen kihalt teremtményeket. Nigel Kína legdélibb tartományába,... több»

Három pici és egy nagyobb
#22414

vígjáték

Egy érzelmi kapcsolat nehéz munka - erről győződik meg Linda, a volt újságíró, aki teljesen másképp képzelte el az életet férje, a nyugalmazott latintanár mellett. Az elképzelt... több»

#22415

dokumentum | zenés

Világsikerű lemezek, koncertturnék, csillogó kosztümök és sikongó lányok – a Duran Duran a nyolcvanas évek egyik emblematikus együttese volt, de valójában annál sokkal több is.... több»

Rendező: Zoe Dobson

#22416

dokumentum

A tudományos filmek stílusában készült alkotás jóvoltából a nézők bepillantást nyerhetnek az univerzum bolygóinak rendszerébe, az animációk pedig a Földről felbocsátott... több»

Rendező: Gráner József

Megnéztük. Nekünk tetszett, a 3D is élvezhető volt. Kicsit lehetett volna jobb a szerkezete, de alapvetően egy szép élményt jelentett számunkta ez a film. A látvány viszi a filmet.
Bob bemutatja: Vonatok és lombházak
#22417

animáció | családi

Bob, a mester és nehézgépei ezúttal Bentley úr számára készítenek születésnapi meglepetést, illetve segítenek egy mókuscsaládnak megtalálni a tökéletes új otthont.   több»

#22418

animáció

Szentpétervár 1874. Mogyeszt Petrovics Musszorgszkij orosz zeneszerző néhai barátja Viktor Hartmannak a reprospektiv kiállításmegnyitójára sétál, a múltba merengve érkezik meg... több»

Rendező: Javorniczky Nóra

Szabó Magda világsikere
#22419

dokumentum

Külföldön a legismertebb és legtöbbet fordított magyar író Szabó Magda. Műveit több mint 40 nyelvre fordították le, többre, mint a Nobel-díjas Kertész Imrét, vagy a korábbi... több»

Valami mában - Kiss Anna költő, drámaíró portréja
#22420

életrajzi

Kiss Anna különböző (magyar, európai, finnugor, ázsiai, amerikai, izlandi) folklór- és egyéb archaikus források felhasználásával, több műfajban is sajátos, egyéni hangú művekkel... több»