Filmek

Legjobb filmek 2010-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
Klónozás: a halhatatlanság tudománya
#22541

dokumentum

A klónozás mára a fantáziavilágból kilépett a valóságba. Dél-Koreában a házi kedvencek klónozása hatalmas népszerűségnek örvend. A sorozat betekintést enged a híres Sooam... több»

Katie új arca
#22542

dokumentum

Katie a legfiatalabb páciens, aki valaha teljesen új arcot kapott. Milyen nehézségei vannak egy ilyen sebészeti beavatkozásnak? És miként éli meg egy ember a külső megjelenése ennyire... több»

A verebek bolygója
#22543

dokumentum

A házi veréb évezredek óta él az ember mellett. Kis termetű és néha alig észrevehető. Miközben az emberi faj benépesítette a földet, a verebek mindenhová követték, és kitűnően... több»

#22544

kaland

Miután egy erős szél elrepíti a bájos Dórát és majmát Wizzle birodalmába, apró hőseink egy varázslatos mesekönyv hasábjain találják magukat.  Csak azon az áron térhetnek vissza... több»

Rendező: Allan Jacobsen

Emberek és egerek
#22545

kísérleti film

A film Krasznai Béla, recski fogoly hiteles történetének egy jelentős epizódját dolgozza fel, amikor 30 nap sötétzárkára ítélik. Az elítélt barátságot köt szűkre méretezett... több»

Dinoszauruszok - A Föld urai
#22546

családi | kaland

A kis Pacsi a törpeorrú dínók családjához tartozik, és nap mint nap szüksége van az eszére és a szívére, hogy felvegye a versenyt a testvéreivel, különösen Morcossal, aki a vezér... több»

Utazás az idők kezdetére
#22547

dokumentum

Ez a kítűnő dokumentumfilm azoknak a tudósoknak a munkájára épül, akiknek sikerült új és hatalmas ablakot nyitni a világegyetemre. Csúcstechnológiával készült teleszkópjaikkal... több»

#22548

dokumentum

A rövidfilm a szudáni életet mutatja be a háborúval a háttérben.

A Titanic kincsei
#22549

dokumentum

A Titanic roncsainak 1985-ös megtalálása számos régi kérdést megválaszolt – és aktuálissá tett egy újat: Mi legyen a sorsa az utasok személyes tárgyainak? Kit, kiket illetnek ezek... több»

#22550

dokumentum

Hét történet a halálos bűnökről és az erényekről.

Rendező: Majda Sirca

A tobzoska – A világ legkeresettebb állata
#22551

dokumentum

A tobzoska a Föld egyetlen valódi pikkelyes emlőse. Szinte semmit nem tudunk az életükről, de ezek az állatok tartanak egy sajnálatos rekordot: ők a legkeresettebb emlősök a... több»

#22552

dokumentum

Magyarország egyik leghatalmasabb, a Gerecsében lévő öreg kocsányos tölgy életét meséli el a film. Korszerű filmes technikával megörökítik négy évszakon keresztül a közel 400... több»

Rendező: Molnár Attila Dávid

Szereplők: Máthé Gábor

#22553

dráma | háborús | romantikus | rövidfilm

A történetben egy homoszexuális pár próbál együtt maradni, miközben a saját múltjukkal küzdenek. több»

Rendező: Johnny Chang

Szereplők: Daniyar, Amir Malaklou

Antall József 1315 napja
#22554

dokumentum

Antall József miniszterelnökként nem tudta teljesen megvalósítani elképzeléseit. Ennek objektív és szubjektív okai egyaránt voltak. Gazdasági, bel- és külpolitikai, valamint emberi... több»

Rendező: Dér András

Kizsákmányolás nélkül: kistermelők, nagy ötletek
#22555

dokumentum

A cukor, a rizs és a kakaó fontos szerepet játszik mindennapi életünkben. Ám ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztása pusztító hatással bír a kis gazdálkodásokra és a... több»

A nagymacskák titkai
#22556

dokumentum

Az úttörő felfedezéseket tevő tudósok új bepillantást engednek a nagymacskák viselkedésébe és fiziológiájába. A nagymacskák hősei fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy megóvják... több»

Rostás Pál feltámadása
#22557

történelmi

Kisebbfajta csoda történt kétszáz éve, 1813. október 3-án: egy magyar huszár, bizonyos Rostás Pál hét francia lovassal és hatvan gyalogossal, Napóleon visszavonuló katonáival vette... több»

Kocsár Miklós zeneszerző
#22558

életrajzi

Kocsár Miklós életműve szorosan kötődik a költészethez. Zenekari darabok, versenyművek, hangszeres szólódarabok mellett, többnyire magyar költők verseire komponált kórusműveket,... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Ma Yan Chan: Waves of Transition
#22559

dokumentum

A dokumentumfilm a Mianmar egykori fővárosában, Mandalay-ban dolgozó dokkmunkások életét követi nyomon. Ezek az emberek nemzedékek óta ragaszkodtak a hagyományos életmódjukhoz, amit... több»

Rendező: Jonas Scheu

Hangjegyesek
#22560

dokumentum

Magyarország hallatán még ma is a paprika, gulyás és a cigányzene hazájára gondol egy külföldi. A paprika és a gulyás megmaradt, de a cigányzene vagy inkább a cigány muzsikusok... több»

Rendező: Oláh Kata