Filmek

Legjobb filmek 2013-től 2013-ig

Saját filmes lista készítése
Irijám és Jonibe
#36581

animáció | rövidfilm

"Tüzet, vizet, levegőt forgat egy kéz, a Három-virágot. Ha tűz van felül, szelet fújok, ha szél van felül, tüzet gyújtok, ha víz van felül, vízbe ugrok _ tüzet, vizet, levegőt... több»

Rendező: Rofusz Kinga

A piramisok elveszett sírjai
#36582

dokumentum

Az egyiptomi piramisok árnyékában egy neves régészekből álló kutatócsoport ambiciózus ásatásokba kezd. Vajon sikerül-e új információkhoz jutniuk a monumentális sírokat... több»

A Fili karnagya
#36583

dokumentum

Már 41. éve annak, hogy Haáz Sándor zenetanárként a székelyföldi Szentegyházára került tanítani. Összevonta a helyi iskolazenekart és énekkart, majd az így létrejött együttest... több»

#36584

NA Hex  (2022)

akció | horror | kaland | thriller

Egy rejtélyes eltűnést követően egy ejtőernyősökből álló csoport paranormális jelenségeket tapasztal, amelyek miatt az életükért küzdenek. több»

#36585

dokumentum

A csillagászok szerint a Föld egén 2013 végén láthatóvá váló ISON az utóbbi idők leglátványosabb üstököse lesz, melynek fénye a teliholdéval vetekszik majd – amennyiben a Nap... több»

Mars: Egy nap a vörös bolygón
#36586

dokumentum

A film szondák és roverek adataiból készült felvételek segítségével tárja elénk a Mars csodálatos, ilyen átfogóan és részletesen még sose bemutatott felszíni formakincsét.... több»

Mare Nostrum: A Concert, a Journey
#36587

dokumentum | zenés

"Egy utazás a hangba és a csendbe, más kultúrákba a messzi Afrikában, át a tengeren, régi barátokhoz, vissza önmagunkhoz." több»

Sorsukat, hitüket vállalók
#36588

dokumentum

Keresztények Szíriában és Iraki Kurdisztánban. Mióta ember él a Földön, az üldözöttség alapvető léthelyzete. A keresztények pedig több mint kétezer éve ezen az úton járnak. A... több»

Rendező: Téglásy Ferenc

A város szerelmese - Finta József építész
#36589

dokumentum

A kiváló építész stúdiójából kilépve bemutatja a nézőknek a mai Budapest városképét meghatározó épületeit, megosztva velük a benne élő művész és józan mesterember örök... több»

Rendező: Kovacs Laszlo

Náci Olimpia
#36590

dokumentum

 A náci jántékok – avagy 1936. Berlin, amikor is a Harmadik Birodalom és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az akkor még kicsi, elitista sporteseményt globális tömegkommunikációs... több»

Húsvét-sziget: Egy civilizáció bukása
#36591

dokumentum

A Húsvét-sziget a Föld egyik legtávolabbi és legnehezebben megközelíthető szárazulata – az ember mégis meghódította, és egy virágzó, gyorsan gyarapodó kultúrát hozott létre... több»

Így készült a David Attenborough: A Nagy-korallzátony
#36592

dokumentum

David Attenborough közel hatvan éve járt először a Nagy-korallzátonynál. Most visszatér, hogy feltárja, hogyan keletkezett a zátony, és hogy megismerkedhessen a lakóival. több»

Csak még egyszer előre!
#36593

dráma | háborús

Burján Zsigmond filmje a Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezred katonáinak történet dolgozza fel, emléket állítva az I. világháborúban harcoló magyaroknak. több»

Misszió a Naphoz
#36594

dokumentum

 Parker Solar Probe nevű űrszondát 2018. augusztus 12-én indította útnak a NASA a Nap légkörének tanulmányozására. Ha a szonda a terveknek megfelelően 2018 novemberében valóban... több»

Madagaszkár legendás makijai(Madagaszkár legendás lemúrjai)
#36595

dokumentum

Madagaszkár buja bambuszrengetegei és mészkövön növő hatalmas erdőségei egy különös állatnak szolgálnak otthonául: a karizmatikus gyűrűsfarkú makinak, mely leleményesebben... több»

Az illat csodája - Portréfilm Czakó Gábor íróról
#36596

életrajzi

A több műfajban alkotó íróval folytatott beszélgetések során az örök értékek és a keresztényi üzenet közvetítéséhez a mai felszínes, rohanó világban is elszántan ragaszkodó... több»

Rendező: Nagy Anikó-Mária

Under the Hat
#36597

dráma | rövidfilm | vígjáték

Amikor egy müezzin kezdi elveszíteni a hangját, kénytelen helyettesről gondoskodni. Ez pedig nem más, mint a szomszédja, aki egy rockbanda énekese.

Gandhi - Harc fegyverek nélkül
#36598

életrajzi

Mohandász Karamcsand Gandhi, akit Mahatmának neveztek, az erőszakmentes ellenállás atyja Indiában, mégis egy hindu fanatikus gyilkolta meg 1948-ban. Mivel sok időt töltött... több»

Albánia vadvilága
#36599

dokumentum

Albánia természetes élőhelyekben és vizekben gazdag ország Dél-Európában. Itt található Európa legöregebb és legfiatalabb tava, valamint a kontinens legtöbb hegye. Sokszínű... több»

#36600

dokumentum

Az Asszonysorsok és nőszerepek az irodalomban című dokumentumfilmben két különleges írónő életpályájával és munkásságának jelentőségével ismerkedhetünk meg. Ignácz Rózsa... több»

Rendező: Oláh Kata