Filmek

Legjobb filmek 2012-től 2012-ig

Saját filmes lista készítése
Megbélyegzetten – 1968
#37961

dokumentum

Mit ér az az ember, aki 1968-ban volt 14 éves és lázadó kamasz. László és barátai egy levélben fellázadtak a rendszer ellen, ami igazából gyerekcsíny volt, bár ők akkor komolyan... több»

Rendező: Varga Ágota

Oz birodalmában
#37963

animáció

Az ötéves Kate és kedvenc plüssnyuszija, Mim-Mim különleges utazásra repít el minket: Oz káprázatos birodalmáig meg se állunk!     több»

A jégkorszak elveszett bestiái
#37964

dokumentum

Phil Torres és Dr. Tori Herridge nekivágnak Szibériának, a történelem eddigi legnagyobb jégkorszaki ásatásának, feltárva a több ezer éve felszín alatt lévő állatok maradványait. több»

Marslakó a Tündér utcából - Temesi Ferenc portré
#37965

életrajzi

A szülővárosról, a gyermek- és ifjúkorról őrzött boldog és fájdalmas emlékeket az édesanya halála után végérvényesen felnőtté vált író a szegedi szülői házban eleveníti... több»

Rendező: Mispál Attila

#37966

NA Anima State  (2013)

dráma | thriller

Napjaink Pakisztánjában egy felfegyverzett pszichopatának látszó, névtelen, bepólyált arcú férfit követünk vérengző körútján,amelyen, úgy tűnik,senki nem próbálja... több»

Rendező: Hammad Khan

Szereplők: Osman Khalid Butt, Khalid Saeed

Náci Olimpia
#37967

dokumentum

 A náci jántékok – avagy 1936. Berlin, amikor is a Harmadik Birodalom és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az akkor még kicsi, elitista sporteseményt globális tömegkommunikációs... több»

#37968

dokumentum | zenés

Liszt Mayerling-je a Royal Ballet egyik klasszikus előadása, ami az Osztrák-Magyar Monarchia királyi udvarába kalauzolja el a nézőt.  több»

Rendező: Kenneth MacMillan

Anya, a gyerekemet várod!
#37969

vígjáték

A negyvenes évei végén járó Lola egy rockbanda énekesnője, és tulajdonképpen egyáltalán nem vágyik tartós kapcsolatra, gyerekre pedig végképp nem, saját lányával, Marie-val sincs... több»

Rendező: Florian Knittel

Csak még egyszer előre!
#37970

dráma | háborús

Burján Zsigmond filmje a Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezred katonáinak történet dolgozza fel, emléket állítva az I. világháborúban harcoló magyaroknak. több»

A kengurukirály
#37971

dokumentum

Ausztrália kiégett középső vidékein nemcsak az emberek, de a kenguruk is alaposan megszenvedik a természet ostorcsapásait. Ráadásul az itt élő erszényeseknek az egyre gyakoribb... több»

#37972

dráma | romantikus | rövidfilm

Egy kiábrándult művész egy elhagyatott vidéken összebarátkozik egy geológussal, csakhogy a valóság befurakszik kettejük kapcsolatába.

OzoneUtazás: Szenegál
#37973

dokumentum

Szenegált látni kell. Ott van benne minden, ami az igazi Afrika. Az egykori francia gyarmat nem a méregdrága szafarik és az izolált szuperhotelek Afrikája, ahol a helyiekkel, csak mint... több»

Under the Hat
#37974

dráma | rövidfilm | vígjáték

Amikor egy müezzin kezdi elveszíteni a hangját, kénytelen helyettesről gondoskodni. Ez pedig nem más, mint a szomszédja, aki egy rockbanda énekese.

Gauguin – Vadember vagyok
#37975

dokumentum

A 19. század végének egyik legnagyobb festője Gauguin, akit csak halála után ismertek el. Kivételes tehetsége elképesztően tragikus sorssal párosult. Bár képességeit igen hamar... több»

A kőbaltás ember - Érdi medvevadászok
#37976

dokumentum

Az ismeretterjesztő filmben az érdi Fundoklia-völgyben talált régészeti kincseknek és leleteknek ismertetésére fókuszál. Az 1969-ben fellelt, a neandervölgyi ember nyomait bizonyító... több»

Rendező: Gauder Áron

Az igazság a szénhidrátról
#37977

dokumentum

Rengeteget hallhatunk arról, hogy a szénhidrátok kulcsfontosságúak vagy éppen veszélyes gyilkosok, melyek a gyulladásokkal, elhízással, cukorbetegséggel és szívbetegséggel hozhatók... több»

MüpArt - Rúzsa Magdi
#37978

zenés

2006-ban vált ismertté. Azóta számtalan díjat és elismerést zsebelt be. Sorra jelennek meg koncert- és stúdióalbumai. A tőle megszokottól eltérően, ez alkalommal vonósokkal,... több»

Titkok a kaptárból
#37979

dokumentum

Veszélyben a méhek! A világ méh populációit hatalmas veszteségek érték az elmúlt évtizedekben. Ezeknek az apró rovaroknak rendkívül fontos szerepük van a növények... több»

Hitler rezidenciája
#37980

dokumentum

A berlini Új Birodalmi Kancellária fontos hely volt Hitler életében. És egész Európáéban… A Führer ugyanis 1939-től itt szőtte háborús terveit, majd 1945 elején az épület alatt... több»